Witam, ja mam swojego HPka ok 3 tyg(używka), po pierwszym bezproblemowym tygodniu zaczęły mi się takie same problemy...
Ogólnie potrafi mi wytrzymać 2 dni(Hermes ledwo dawał radę) ale właśnie przy stanie baterii ok od 50% w dół są problemy... Czasem nie da się odblokować, wciskanie przycisku power któryś raz z kolei skutkuje resetem samoistnym....
Kolejna rzecz to właśnie problemy z przychodzącymi rozmowami, HPek leży uśpiony, ktoś dzwoni, dzwonek gra i wibracja zasuwa ale próba odebrania połączenia kończy się zwisem, wibracja się zacina i w końcu reset(czasem i wtedy wibracja dalej działa...) także kaszanka....

Wydaje mi się właśnie że to wina baterii bo trochę się o tym naczytałem i to dość powszechny problem a szkoda bo ogólnie sprzęcik jest niezły.
Może w ten weekend będę miał trochę wolnego czasu i pożongluję trochę romami i zobaczę co z tego wyjdzie(na razie wgrałem kilka różnych na początku i zostałem przy WM 6.1 21042 Standard v0.3
sergiorus'a) może coś się zmieni...oby...
Jest jednak jedna rzecz, którą zauważyłem, HPkowi pomaga codzienny soft reset

wstaję sobie rano i go resetuje(potrzebuje go włączonego w nocy bo mnie budzi rano) i zauważyłem mniej takich nieprzyjemnych sytuacji.
Spróbuję też może zmienić radio jak je gdzieś znajdę