Ipaq 914c nie dzwoni

• 5 Odpowiedzi
  • 706 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline binks

• *
  • 59
  • Sprzęt: HP IPAQ 914c
Ipaq 914c nie dzwoni
« dnia: Maj 15, 2009, 12:20:45 »
Pomyslalem ze zadam tu pytanie, moze ktos z uzytkownikow tego modelu wie o co chodzi zanim znajde odpowiedz(jesli wogole) w instrukcji.

Wczoraj zabralem telefon ze soba na miasto, wszysko bylo w porzadku, nic nie instalowalem. Wieczorem podlaczylem go do ladowarki a dzisiaj gdy do kogos dzwonie, telefon wybiera numer i sekunde po polaczeniu w sluchawce slysze trzy krutkie sygnaly i polaczenie rozlancza sie. O co biega? Rozmowy przychodzace slysze normalnie.

Nie chce od razu dzwonic do pomocy tech hp bo oni najpierw kaza mi zapewne zrobic HR i wtedy strace wszystkie app jakie mam zainstalowane a nie chce tez robic backupu teraz bo nie wiem z kolei czy to wina telefonu czy jakas aplikacja cos namieszala a jesli tak, to backup bedzie juz wadliwy.
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2009, 12:37:46 wysłana przez binks »

*

Offline Sebakrk

• **
  • 224
  • Sprzęt: HTC Magic
Odp: Ipaq 914c nie dzwoni
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 15, 2009, 12:34:36 »
nie dubluj wątków
Soft reset robiłeś ?
pozdrawiam
sebakrk
Asus 636 Eten m700 HP IPAQ 614c i780 HTC Magic 32A

*

Offline binks

• *
  • 59
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 15, 2009, 12:39:06 »
Dubluje watki? Nie wiedzialem, sorry
Soft reset byl i to nawet pare razy.

*

Offline binks

• *
  • 59
Sens kupowania nowego Ipaqa
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 15, 2009, 13:20:58 »
Kupilem na ebayu ipaqa 914c za 190 funtow(mieszkam w anglii) ale niedlugo po dostarczeniu paczki i wyjeciu baterii, odkrylem na wewnetrznej stronie tylnej klapki, naklejke ze strony ipaqrepair.co.uk co jak mniemam sugeruje ze telefon byl naprawiany a zatem poprzednio w jakistam sposob uszkodzony. Sprzedajacy nie chce mi powiedziec co dokladnie bylo w nim uszkodzone. Zastanawiam sie zatem czy jest sens doplacac i kupic nowy telefon ze sklepu a ten sprzedac. Znalazlem podobny model za 279.99funtow. Podobny, bo ten sklepowy ma procesor 520MHz a moj(z tego co pamietam) 420MHz. Zatem czy wogole jest sens doplacac te 90 funtow? Jak na razie telefon sprawuje mi sie znosnie jesli chodzi o strone sprzetowa. Ale w przypadku kupna ze sklepu, zawsze(przynajmniej ja tak mysle) bedzie przekonanie ze jak cos bedzie nie tak, to przeciez sprzet jest nowy i nikt wczesniej przy nim nie grzebal ani nic.

[edit] Nie jestem pewien czy topik powinien byc tutaj czy w dziale Zakupy. Jesli tam, to prosze moderatora o przesuniecie
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2009, 13:23:01 wysłana przez binks »

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: Sens kupowania nowego Ipaqa
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 15, 2009, 13:57:14 »
wszystko zależy co zostało naprawiane. Nie ma tak że człowiek nie chce powiedzieć. Przynajmniej powinien, choć nie wiem jak była skonstruowana aukcja na ebay
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 15, 2009, 14:01:19 »
mógłbyś zadawać pytanie w jendym wątku a nie spamować forum! Dostałeś już pierwsze upomnienie. W poprzednim wątku napisałeś że miałeś naprawiany sprzęt, może chodziło właśnie o coś z siecią.  Wątki do połączenia.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...