ipaq 6515 plus skandisk wi-fi 256mb?? jak to skonfigurowac

• 7 Odpowiedzi
  • 815 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ipaq 6515 plus skandisk wi-fi 256mb?? jak to skonfigurowac
« dnia: Styczeń 28, 2008, 15:04:59 »
kupilem karte skandisk wi-fi 256  mb, zainstalowalem sterowniki i nibi wszystko okej, nawet wykrywa moja siec ale nigdzie nie umiem znalezc ustawien w ktorych moglbym wpisac klucz wep i normalnie skonfigurowac
prosze o pomoc baaaardzo, bo juz sie zalamuje.

Odp: ipaq 6515 plus skandisk wi-fi 256mb?? jak to skonfigurowac
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 29, 2008, 14:12:03 »
prosze naprawde o pomoc bo nie wiem jak to zrobic system to WM 2003, karta skandisk sterowniki sciagniete ze strony niby dziala ale nie znajduje sieci, mimo ze usunalem nawet hasla z ruteru i wszelkie zabezpieczenia, nie rozumiem moze trzeba jeszcze jakis sterownikow??

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 29, 2008, 22:57:19 »
prosze naprawde o pomoc bo nie wiem jak to zrobic system to WM 2003, karta skandisk sterowniki sciagniete ze strony niby dziala ale nie znajduje sieci, mimo ze usunalem nawet hasla z ruteru i wszelkie zabezpieczenia, nie rozumiem moze trzeba jeszcze jakis sterownikow??
Witam te karty są bardzo dobre sprawdź router czy jest na znajdź mnie i połącz jak nie to poszukaj innych programów które służą do połączeń wifi spróbuj bez karty sim niestety więcej nie wiem tylko że to jedne z najdroższych kart i najlepszych lub spróbuj znaleźć inna sieć wifi niż twoja i połączyć się z nią co z tego wyjdzie napewno ktoś na tym forum pomoże Ci ze skonfigurowaniem a jak nie dasz sobie rady to ja moge odkupić od Ciebie tą karte.

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 30, 2008, 00:35:43 »
problem jest taki ze karta dziala zainstalowalem sterowniki, ale niestety siec znajduje pow yjeciu karty, tzn jak wloze karte to wiesza mi sie system jakby na palmie a pow wyjeciu pokazuje info o sieci, tzn pytanie czy chce polaczyc z ta siecia... tak jakby sie wieszal w tym momencie

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 30, 2008, 15:51:03 »
problem jest taki ze karta dziala zainstalowalem sterowniki, ale niestety siec znajduje pow yjeciu karty, tzn jak wloze karte to wiesza mi sie system jakby na palmie a pow wyjeciu pokazuje info o sieci, tzn pytanie czy chce polaczyc z ta siecia... tak jakby sie wieszal w tym momencie
No to mozesz mieć problem w palmie bo kata jest w pełni sprawna ale ja niewiem niestet nic Ci nie moge pomóc bo niemam takiej karty

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 04, 2008, 10:24:58 »
Chyba niestety nie znajde tutaj pomocy,
Na zadnym forum nie potrafiono mi udzielic pomoc :(

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 04, 2008, 10:59:02 »
pewnie nie masz opcji WiFi w wireless managerze. Musisz sobie w takim razie zainstalowac program WiFi Companion, który obsługuje sieci WiFi. Gdy go odpalisz będziesz mógł skonfigurować WEP itp. Program niestety jest płatny.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 04, 2008, 11:44:30 »
juz sprawdzalem ten program nic nie pomoglo dalej sie wiesza.... :(
Problem wyglada tak ze mam ipaq hp 6515d z wgranym 2003SE WM
Dokupilem do niego karte na allegro sandisk wifi 256mb
Po zainstalowaniu sterownikow i wykrywa karte, ale kiedy chce dac na ustawienia to nic sie nie dzieje
kiedy w menu ustawienia daje na ikone karty to zazwyczaj pokazuje ze zle podlaczona, kiedy ja wyjme pokazuja sie dopiero polaczenia do wybrania i tak dalej. Czasem jest tak ze po wlozeniu wyskakuje polaczeni, tzn nazwa mojego routera i czy work czy internet daje net, ale nc dalej sie nie dzieje a kiedy chce klucz wap wpisac to sie wiesza :(