iPAQ 6515 - MMS problem

• 3 Odpowiedzi
  • 1040 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

iPAQ 6515 - MMS problem
« dnia: Styczeń 23, 2006, 21:47:03 »
:(
Witam
Jestem świeżym użytkownikiem iPAQ HP 6515 i mam problem z konfiguracją MMS.
Dostałem ustawienia z ORANGE. Są tam trzy etapy:
1-konfiguracja połączenia z serwerem
2-założenie konta MMS (i tu mam problem)
3-ustawienie przesyłania MMS

Zgodnie z drugim etapem powinienem utworzyć konto MMS jednak takowe już istnieje (konto systemowe), nie wiem jednak gdzie zmienić jego ustawienia. Próbowałem przez >Accounts>Accounts - jednak tu nie widać systemowego konta MMS. Próba dołożenia nowego konta kończy się komunikatem, iż konto o nazwie MMS już istnieje. Dołożenie nowego konta o nazwie MMS1 też nic nie daje - w menu kontekstowym widzę dwa konta MMS i nadal nic nie mogę wysłać. Co więcej nie mogę usunąć nowo utworzonego konto (MMS1) bo go również nie widać w oknie "Accounts". Do tej poru udało mi się jedynie skasować utworzone przeze mnie konto MMS1 wyłącznie poprzez „twardy reset”.
Jeżeli to możliwe to proszę o pomoc. Dzięki.

*

Offline majek

• 25
w plusie
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 24, 2006, 10:28:06 »
u mnie w Plusie kazali tak:

Tworzenie nowego połaczenia z apn <...>:
Start-Settings-Connections-Connections
My ISP - Add a new modem connection
Enter a name for the connection: <...>
Select a modem: Cellular Line (GPRS)
Access point name: <...>
User name Password Domain: Puste
Finish i ustawić na liście albo domyślnie <...> albo Auto Pick

Teraz konfiguracja w wiadomościach:
Messaging-Tools-MMS Settings...
Connect via: My ISP
Zakładka Servers - wyświetla się Default Configuration - klikamy na nazwe i zmieniamy:
Server name: <...>
Gateway: <...>
Port number: <...>
Server address: <...>
Sending size limitation: 248k

<...> - w ten sposób oznaczyłem specyficzne dane dla Plus GSM, pewnie dla ORANGE masz podane te parametry..

pozdrawiam,
majek

*

Offline BlackDragon

• 24
  • Sprzęt: HTC TyTn II + 8GB SanDisk SDHC
iPAQ 6515 - MMS problem
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 25, 2006, 18:11:25 »
Jesli komus uda sie poprawnie ustawic MMS w Orange prosilbym o podanie poprawnej konfiguracji. Osobiscie dalem sobie spokoj - funkcja MMS jest mi wlasciwie zbedna ale jesli juz jest chcialbym zeby dzialala.  :?

iPAQ 6515 - MMS problem
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 28, 2006, 20:34:14 »
Witam, moje problemy z mmsami, tylko że na hp 6340 zaczęły się już od samej skrzynki, bo jej nie było. To ponoćmiało rozwiązać ten problem:
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?lang=en&cc=us&taskId=110&prodSeriesId=430120&prodTypeId=215348&prodSeriesId=430120&objectID=PSD_HH050712_CW01

Sieć którą na codzień używam to heyah, więc od obsługi dostałem takie ustawienia:
Konfiguracja MMS

Wejdź w Start > Settings > Connections
Naciśnij ikonę Connections
Wybierz MY ISP
Wybierz Manage Existing Connections
Wciśnij New
Wprowadź nazwę: Heyah MMS
Wybierz modem: cellular line (GPRS)
Naciśnij Next
Wprowadź Access Point Name: heyahmms
Naciśnij Next
Wprowadź Username i Password: heyah
Naciśnij Finish

Wejdź w Start > Inbox > Tools > MMS settings Przechodzimy do zakładki Servers Klikamy na Default Server name: Heyah MMS Gateway : 213.158.194.194 Server address : http://mms.heyah.pl/servlets/mms Naciśnij OK Przejdź do zakładki Preferencess W polu Connect via: wybierz MY ISP W polu Connect to server wybierz: Heyah MMS

Niestety, ani odbierać ani wysyłać się nie da. Może ktoś mnie naprowadzi gdzie robię błąd, ustawienia mam literalnie jak opisane. Nawet nazwę użytkownika przy zakąłdaniu konta mms mam user@mms

Z góry dziękuję za zainteresowanie