ipaq 6340 - kilka pytan.

• 7 Odpowiedzi
  • 3164 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ipaq 6340 - kilka pytan.
« dnia: Styczeń 14, 2005, 16:41:57 »
Witam grupowiczow.

Od niedawna jestem posiadaczem tego modelu ipaqa kupionego w ramach promocji idei w salonie Vobisu. Mam w zwiazku z nim kilka pytan i pomyslalem ze chyba wygodniej bedzie je wszystkie wrzucic do jednego posta. Oto one:

1.Czy mozna jakos zablokowac wyswietlacz aby tylko klawisze funkcyjne mogly dzialac, gdyz podczas rozmowy czesto uchem dotykam wyswietlacza i i przypadkowo wlaczam rozne opcje.

2. Czy istnieje mozliwosc ustawienia roznych dzwonkow w zaleznosci od kategorii do ktorej nalezy dany kontakt, tak zeby dla czlonkow rodziny byl jeden dzwonek a dla znajomych z pracy inny?

3. Gdzie mozna nabyc w Warszawie badz Bydgoszczy folie ochronna do wyswietlacza, zeby sie nie porysowal i jaka ewentualnie polecacie?

4. Czy jest mozliwosc obslugi shoutcast'a tak zeby moc sluchac radia internetowego?

5. Akurat na to pytanie znalazlem odpowiedz, ale moze jeszcze raz zapytam uzytkownikow konkretnie tego modelu - jaka sluchawke bezprzewodowa polecacie?

6. Jaki darmowy klient ftp polecacie i gdzie go mozna sciagnac?

Z gory bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam.

Maciek

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
ipaq 6340 - kilka pytan.
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 14, 2005, 21:19:49 »
1. Sa programy do wygaszania ekranu i jednoczesnego blokowania klawiszy. Mozesz sobie taki program przypisac do klawisza sprzetowego i w czasie rozmowy spokojnie wylaczac ekran. Program znajdziesz w dziale Download -> Programy -> Narzedzia

2. ...

3. TYLKO Brando, to kupienia np. na Allegro

4. Zainstaluj GSPlayer, dostepny w naszym dziale Download -> Programy -> Multimedia

5. ...

6. Moze NeoFTP wystarczy.

ipaq 6340 - kilka pytan.
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 17, 2005, 16:54:36 »
Dziekuje za bardzo przydatna odpowiedz. Folia ochronna juz zamowiona, programik do wygaszania wyswietlacza juz zainstalowany ;). A co do sluchawki to kupilem sluchawke motorolli i rowniez dziala wysmienicie.

Jednak w trakcie uzytkowania telefonu pojawily sie inne problemy, a raczej problem. Mianowicie chodzi o to ze zarowno gdy rozmawiam przy uzyciu sluchawki jak i bez niej, osoba z ktora rozmawiam slyszy poglos - swoj glos. Czy inni uzytkownicy tego modelu maja podobne problemy?

Pozdrawiam.
Maciek

ipaq 6340 - kilka pytan.
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 10, 2005, 16:32:36 »
Maćku, mam 2 pytania:

a) zainstalowałem program ten co ty do słuchania radia, jak znaleźć ścieszki do polskiego radia
b) jak nazywa się ten program blokujący klawisze lub dający wygaszacz, często bowiem w czasie rozmowy policzkiem coś niechcący włącze i mnie to denerwuje, proszę o pomoc.

*

Offline kanczug

• 19211
ipaq 6340 - kilka pytan.
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 10, 2005, 17:31:12 »

ipaq 6340 - kilka pytan.
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 10, 2005, 18:41:01 »
Bardzo dziękuję, wgrałem sobie, gdy go uruchomię, gasi się wszystko, i za nic nie mogę zajarzyć które przyciski mam nacisnąć na raz: mam duży na środku, dwa z lewej i dwa z prawej, kombinowałem i cisza. Chyba że są jakieś ustawienia o których nie wiem.... :)

*

Offline kanczug

• 19211
ipaq 6340 - kilka pytan.
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 10, 2005, 19:29:10 »
Ten najbardziej po lewej i ten najbardziej po prawej. Ale na Twoim PDA moze to nie dzialac lub moze to byc inna kombinacja. Jaki to PDA?

ipaq 6340 - kilka pytan.
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 10, 2005, 21:04:45 »
h6340, czyli ten sam co zadawał to pytanie pierwszy