Temat w sumie do zamknięcia. Poradziłem sobie już sam

Na przyszłość dla tych, których ten problem dotknie:
1. Ściągacie
ORYGINALNY soft dla swojego HP IPAQ 614c.
2. Rozpakowujecie plik i wgrywacie go bezpośrednio na kartę microSD (SDHC nie jest w standardzie obsługiwane, musi być microSD)
3. Wyłączacie palmtopa.
4. Wciskacie jednocześnie przycisk nagrywania (z lewej strony urządzenia na dole), przycisk mute (na górze urządzenia) oraz przycisk power.
5. Uruchomi się SDLoader, po czym automatycznie sam wgra wam upgrade.
6. SDLoader się zrestartuje, uruchomi się Clean Boot i wyskoczy okienko powitalne Windowsa - jesteśmy w domu

.
@Co do komentarza wyżej: Hard Reset niestety w tym urządzeniu jest praktycznie niewykonywalny po crashu Windowsa z poziomu Windowsa XP, czy Visty. ActiveSync oraz program pomocniczy z supportu HP wymagają działającego Windowsa Mobile. Inaczej połączenie nie zostanie nawiązane i Hard Reset możemy sobie wsadzić...

. W tej sytuacji pomoże jedynie upgradowanie do standardowej wersji ROMu. Oczywiście Twoja metoda działa, jak najbardziej! Ale gdy nadpiszemy więcej plików systemowych i wgramy programy, które zcrashują... to może być nieciekawie

. Poza tym przedstawiona przeze mnie metoda sprawdza się do UPGRADE, więc jeśli chcecie mieć też Windowsa Mobile 6.1, to polecam tę metodę. No, ale ROMa 6.1 szukajcie, a znajdziecie

.
Dzięki mundito79 za pomoc, bo o tym nie wiedziałem i z pewnością się przyda!