Heya,
Panowie oto kilka pytan obslugowych na temat 614c. Pracowicie watki przejrzalem i takich tematow nie znalazlem. Gdzies tam juz podobnie zagailem ale jak po glebszym czytaniu forum nie znalazlem za duzo zwiazkow z moimi pytaniami to uznalem ze warto nowy watek zaczac....
Zeby byla jasnosc to mam tego phona i pytania nie sa typu "jak dziala i czy warto kupic" tylko na temat zauwazonych wg mnie wad.
Serwis HP zostal juz przesluchany i operator (Era) takze. Moj HPek ma 6.0PL 1.00.05, FW-v0.81.
Oto pytanka:
- Kontakty: jak przefiltrowac/zablokowac Kontakty zeby nie dublowac wpisow zapisanych na SIM-ie z kontaktami w pamieci phona? Cos w stylu opcji "pokazuj Kontakty SIM albo nie".
- Cell Broadcasting Information: wyswietlaja mi sie w sie w okienku na Today a nie w formie sms, znaczy tj. ok. Ale - przynajmniej w sieci Era - oprocz lokalizacji typu "Warszawka" pokazuja naprzemiennie z nia informacje nazwijmy "towarzyskie" czyli "Pan pozna Pania" czy "Na odwrot", ktore wg operatora bankowo w kanale 50 przesylane nie sa. Jest to upierdliwe ale to nie najwiekszy problem, gorzej ze nawet gdy ekran jest wylaczony a przyjdzie aktualizacja CB to ekran sie wlacza sam i oczywiscie zre baterie. A ze aktualizacje tych bzdur przychodza non stop to i ekran jest non-stop wlaczony. Problem ustepuje jak sie CB w parametrach telefonu zablokuje. Zeby bylo jasne to wlaczony mam na 100% tylko kanal 50 i zadnego innego typu 20, 21 po ktorych takie infa wg Ery sa przesylane. Oczywiscie serwis HP twierdzi ze nikt im tego jeszcze nie zglosil bo pewnie nikt CB nie uzywa. A co Wy na to?
- Glosniejszy dzwonek: to temat znany ale mam pytanie, pewnie szczegolnie do Biga1975, bo on czytalem mocno sie w testowanie rozyjskiego WM6.1 zaangazowal: czy rzeczywiscie w WM6.1 jest rzeczywiscie wyraznie glosniej? I jak to jest z updatem 1.04 dostepnym narazie tylko dla wersji ENG - poprawili to? Bo serwis HP twierdzi ze wlasnie ten update mial miedzy innymi to tez poprawic. A moze jest jakas inna metoda podkrecenia glosniczka w jakichs rejestrach alboco?
- Wygaszanie ekranu: jak sie odbierze polaczenie i gada to ekran sie caly czas swieci i rozladowuje baterie. Znalezliscie jakas metode zeby sie calkiem wygaszal w czasie rozmowy? Jak sie dlugo gada to szkoda pradu na cos na co sie nie patrzy...
pozdrawiam wszystkich
PS. Bigu1975 szacuneczek za informacyjny wklad w forum, uparty z Ciebie gosciu patrzac po ilosci doswiadczen ktore wykonales poszukujac ulepszen hapka :-)