iPAQ 614c i Bluetooth trochę za cicho

• 2 Odpowiedzi
  • 814 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Minte77

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC Touch PRO
iPAQ 614c i Bluetooth trochę za cicho
« dnia: Kwiecień 27, 2008, 16:50:27 »
Myślałem że doskonałym rozwiązaniem będzie zakup zestawu głośnomówiącego Jabra 320s do mojej 614-ki ale głośność podczas rozmowy jest trochę nie wystarczająca, jak rozmawiam podczas jazdy samochodem to trzeba się wysilać żeby wszystko usłyszeć ale gdy np słucham MP3 jest bardzo głosno :-?. Dodam że zestaw sprawdzałem z Nokią i tam głosność jest duuużo wyższa a nawet Pocketa połaczyłem z innym zestawem bluetooth i tam też głośno nie było :( Czytałem na xda forum że to wina Wina 6,0 a dla HTC jest łatka Audiopara ale jak wgrałem do do mojego pocketa nic się nie zmieniło. :S Czy jest jakieś rozwiaznie dla iPAQ-ów żeby było trochę głosniej podczas rozmowy???

*

Offline Bigu1975

• 349
  • Sprzęt: H 1910, H 2210, Hx2490b, HP 614c, Xperia X1 (na sprzedaż), Hx4700, HTC HD2
Odp: iPAQ 614c i Bluetooth trochę za cicho
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 28, 2008, 15:28:33 »
Witam,

Przez przypadek trafiłem dzisiaj na post:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=1828399&postcount=34
Jest tam cab, który dodaje dwa klucze do rejestru (czułość/głośność mikrofonu i słuchawki bluetooth).
Ja nie testowałem bo niem słuchawki - może Tobie zadziała.

Post wycięty z wątku:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=359098&page=1

Powodzenia i napisz proszę czy pomogło :)

Pozdrawiam,
Bigu1975

*

Offline Minte77

• *
  • 55
  • Sprzęt: HTC Touch PRO
Odp: iPAQ 614c i Bluetooth trochę za cicho
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 04, 2008, 19:04:46 »
Dzieki za pliczek ale niestety nie pomogł zrobiło się ciszej ale za to poszperałem w rejstrze na podstawie tego całego tematu który podałeś i jakby się polepszyło.
Trochę tam mieszałem ale wydaje mi się żę ustawienie rejestru: LOCAL_MACHINE>SOFTWARE>MICROSOFT>BLUETOOTH>AUDIOGATEWAY--tu ustawienia MIc Volume i SPK Volume ustawiłem na 8

oraz w :LOCAL_MACHINE>SOFTWARE>MICROSOFT>BLUETOOTH>DEVICES>(nazwa urzadzenia bluetooth)>SERVICES>tu beda profile np handsfree i/lub wireless stero-w handsfree przestawilem CHANNEL na 5 i jakby to pomogło.

Więcej można znaleźć w linku który podałeś.

Pozdrawiam