Internet w hp6340

• 5 Odpowiedzi
  • 1611 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Internet w hp6340
« dnia: Listopad 30, 2005, 16:31:36 »
Witam
mam polaczonego ipaq 6340 z laptopem na ktorym mam internet dostawcy internetowego(lokalnego) wlaczam w ipaq internet explorer i moge korzystac z netu na palmie bez problemu. Czy to normalne?? Dodam ze w ipaq nie mam karty sim.

Internet w hp6340
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 30, 2005, 17:29:40 »
Tak, to jest normalne.
Zobacz w ustawieniach ActiveSynca, ze masz ustalone udostepnianie polaczenia do Internetu.

--
Pawel

Internet w hp6340
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 30, 2005, 17:40:21 »
dzieki wielkie za informacje

*

Offline Fawu

• 32
  • Sprzęt: Samsung G810
Internet w hp6340
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 03, 2005, 13:16:02 »
Tez tak mam przy kompie stacjonarnym, a czy da sie tak zrobic przez BT? tak zeby jedna osoba dzialala na blaszaku, a druga chodzila po necie przez BT???
I jeszcze przy okazji: mozna obrocic widok w 6340 o 90 stopni-przegladanie netu.
Nie moge znalezc tych informacji, moze zle szukam? jakis link?

Internet w hp6340
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 03, 2005, 14:15:40 »
Jesli komputer, do ktorego masz polaczenie BT, albo IrDA albo Wi-Fi, jest podlaczony do sieci to nie ma przeszkod.

Musisz tylko miec ta opcje wlaczona.

Jeszcze raz dla pewnosci, ze wszyscy wiedza o czym pisze.
ActiveSync --> Tools --> Options... --> Rule --> Pass Thru --> Work

Dlaczego Work? Tak naprawde to nie pamietam juz dlaczego.
Gdzies w sieci przeczytalem, ze ustawienie w iPAQu polaczen do sieci jako Work jest lepsze.
Pamietam tez jak wczesniej probowalem podlaczas sie poprzez The Internet to nie zawsze plynnie przechodzilem miedzy Wi-Fi, BT a GPRS.

Teraz wazne jest aby w ustaieniach Start --> Settings --> Connections --> Connections --> Advanced --> Select Networks wybrac odpowiednia opcje polaczenia. Jesli chce korzystac z GPRS albo DUN to wybieram 'gorna' opcje "... connect to the Internet ... using:" My IPS a jesli chce poprzez Wi-Fi, BT, ActiveSync to My Work Network

Aaa i jeszcze jedno.
Jesli siedzisz gdzies za zapora "Proxy Server" to trzeba tez ustalic jej adres w: Start --> Settings --> Connections --> Connections --> Tasks --> Edit my proxy server

Dziala gra i buczy.

I to by bylo na tyle.

Drugie aaa.
Rozpisalem sie jak nie wiem co.
W IE, nie wiem jak to jest w FF, poniewaz na sluzbowym kompie nie ma FF, a pod Fedora nie mam ActiveSynca, ciekawe dlaczego ;) mozna dodac do Ulubionych swoje zakladki, ktore beda widoczne Off-Line. Postepowanie jest dokladnie takie samo jak w przypadku zwyklych zakladek, tylko trzeba je umieszczac w folderze Mobile Favorites. To sa te, ktore sie moga synchronizowac PC---PDA

Ponizej dwie z moich zakladek Off-Line
http://h18004.www1.hp.com/products/ipaqmobile/index.html
http://mobile.bbr.com/

--
Pozdrowienia
Pawel

*

Offline Fawu

• 32
  • Sprzęt: Samsung G810
Internet w hp6340
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 03, 2005, 22:46:34 »
Dzieki za pomoc ale nie moge tego polaczenia przez BT ustawic, tzn, tak zeby wejsc na net. Poprobuje jeszcze jutro. Dzieki i Pozdro