Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
Internet przez Bluetooth w hp 6515d i blue soleil
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x)
HP
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
12 Odpowiedzi
1020 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
BronkoBill
6
«
dnia:
Wrzesień 26, 2008, 00:28:24 »
Witam serdecznie od dłuższego czasu szukam na forach i nietylko sposobu na podłączenie mojego Hp 6515 z komputerem poprzez Bluetooth. Probowalem poprzez Bluesoleil lecz niz z tego dobrego nie wyszło.Mam prośbę czy ktoś mógłby mnie z userów naprowadzic jak uzyskać połączenie mojego HP i komputera Pc z dostępem do internetu i nadajnikiem Bluetooth na usb. Sadze ze nei wykorzystałem wszystkich pomysłow na podłączenie ale mam nadzieje ze już ktos kiedys to uzyskał i proszę o pomoc.
Pozdrawiam BB
art-34
6
Odp: Internet przez Bluetooth w hp 6515d i blue soleil
«
Odpowiedź #1 dnia:
Wrzesień 26, 2008, 00:34:55 »
WitaY!
czego oczekujesz po połączeniu przez bluesoleil?
Internet, wymiana plików ??
pzdr!
BronkoBill
6
«
Odpowiedź #2 dnia:
Wrzesień 26, 2008, 00:42:23 »
oczekuje tego zeby miec dostep do internetu poprzez kluczyk BT wtaki sposob ze z PC chcialbym go udostepnic na HP probowalem przez Bluesoleil i niestety dalem rade sparowac wykryc dostepne funkcje mojego HP w BS i to wszystko.Wysylanie wizytowek plikow dziala ale polaczenie internet via BT niestety i w active sync w HP zmienialem na polaczenie przez BT i nie dalem rady.
Chciałbym dokładnie lezac na łózku sprawdzić poczte by nie wstawać do komputera lub rozmawiać przez HP poprzez Skype.
«
Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2008, 00:43:56 wysłana przez BronkoBill
»
Kapitan Pazur
11296
Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
«
Odpowiedź #3 dnia:
Wrzesień 26, 2008, 09:56:07 »
musisz mieć połączenie ActiveSync przez bluetooth
wchodzisz w Bluetooth managera i wybierasz ActiveSync via bluetooth, a dalej to już wg instrukcji na ekranie
BronkoBill
6
«
Odpowiedź #4 dnia:
Wrzesień 26, 2008, 14:04:42 »
niby robie wg instrukcji ale problem pozostał.połączyłem sie z AS tak ze odpalam Bluesoleil on szuka sobie urzadzen pozniej w BS nie wlaczam nic.w HP daje z menedzera conenct to AS via BT on sie laczy "user athenticated" ikona AS swieci sie na zielono , mam dostep z AS do plikow na pockecie ale internetu dalej uruchomic nie moge.
Kapitan Pazur
11296
«
Odpowiedź #5 dnia:
Wrzesień 26, 2008, 16:14:38 »
a przy połączeniu przez usb masz internet?
BronkoBill
6
«
Odpowiedź #6 dnia:
Wrzesień 26, 2008, 21:54:53 »
tak normalnie jak wloze HP do kolyski uaktywaniaja sie wszystkie funkcje AS i internet poprzez usb dziala normalnie wszystko jak Opera lub pobieranie plikow quick gps.
rapor
7
«
Odpowiedź #7 dnia:
Październik 07, 2008, 22:29:41 »
BronkoBill, poradziłeś sobie z tym połączeniem, bo ja mam podobny problem?
BronkoBill
6
«
Odpowiedź #8 dnia:
Październik 08, 2008, 13:37:49 »
niestety nie poradzilem sobie.robilem tak ze po hard resecie probowalem ustanowic polaczenie.raz mi sie podlaczyl z AS ale nie bylo miedzy nimi synchronizacji tylko pokazane bylo zielone oczko AS jak przy normalnej synchronizacji.
Robilem tak ze kluczyk BT usb wkladalem do usb instalowalem BlueSoleil wczesniej oczywiscie mialem AS zainstalowany .Uruchamiam BlueSoleil wyszukuje urzadzenie<hp 6515d> paruje obydwa , wyszukuje dostepne funkcje dla urzadzenia w BlueSoleil. i dalej proboje ustawnowic polaczenie z menedzera BT w HP. PDA mowi ze sie polaczyl z kompem lecz okienko statusu AS nie pokazuje nic.
Kapitan Pazur
11296
«
Odpowiedź #9 dnia:
Październik 08, 2008, 14:16:04 »
niepotrzebnie parujesz urządzenia od strony komputera, połączenie inicjuje się z PDA
na komputerze w AS musisz tylko ustawić właściwy port szeregowy
BronkoBill
6
«
Odpowiedź #10 dnia:
Październik 08, 2008, 23:57:43 »
czyli nie wiem czy dobrze zrozumialem ale musze miec odpalony AS a BlueS.... nie jest tutaj w ogole potrzebne?
Kapitan Pazur
11296
«
Odpowiedź #11 dnia:
Październik 09, 2008, 08:41:39 »
generalnie jest potrzebne, jako sterownik BT ale połączenie nawiązujesz przez AS
czytałeś w ogóle instrukcję która pojawia sie na palmtopie po wybraniu ActiveSync via Bluetooth? Tam jest wszystko opisane krok po kroku co należy zrobić, u mnie wg tego działa z tą różnicą że nie mam Bluesoleil tylko sterowniki Widcomm i Microsoft
«
Ostatnia zmiana: Październik 09, 2008, 08:45:29 wysłana przez Kapitan Pazur
»
DawiX
1528
Sprzęt: Dell Streak 5 16gb
«
Odpowiedź #12 dnia:
Październik 14, 2008, 14:44:43 »
PDA łączące się z PC ma profil portu szeregowego, a jeśli nie to taki wybierasz i ustawiasz, podajesz go w AS i łączy się normalnie i działa zawsze. nie mam portu USB w moim HP wiec tak korzystam
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Są dwie kategorie ludzi - pracujący i ci, którzy korzystają z kredytu; lepiej należeć do tej pierwszej, jest w niej mniejsza konkurencja.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »