ipaq 6915 i stałe próby łączenia z GPRS

• 4 Odpowiedzi
  • 639 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 19, 2006, 11:53:38 »
czy da się to ujarzmić  :wkurzony: , co jakiś czas próbuje łączyć się z gprsem, wkurzyłem się i wyłączyłem w ogóle tą usługę w swoim abonamencie, a tu zonk znowu próba łączenia się i tu już nie wiem czy faktycznie dalej zasysa mi niepotrzebnie dane czy jest "głupi" i na ślepo sobie łączy się,
ewentualnie jakiś program nadzorujący łączenie (taki co pozwoli zablokować i pozwolić wtedy jak ja chce łączyć się)

*

Offline Cavallino

• 664
  • Sprzęt: Eten G500+
Re: ipaq 6915 i stałe próby łączenia z GPRS
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 19, 2006, 13:04:24 »
Cytat: "marcin77"
czy da się to ujarzmić  :wkurzony: , co jakiś czas próbuje łączyć się z gprsem, wkurzyłem się i wyłączyłem w ogóle tą usługę w swoim abonamencie, a tu zonk znowu próba łączenia się i tu już nie wiem czy faktycznie dalej zasysa mi niepotrzebnie dane czy jest "głupi" i na ślepo sobie łączy się,
ewentualnie jakiś program nadzorujący łączenie (taki co pozwoli zablokować i pozwolić wtedy jak ja chce łączyć się)

Musisz mieć włączony jakiś program, który ma ustawione automatyczne aktualizacje.
Np. Quick GPS.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 20, 2006, 10:24:57 »
wielkie dzięki, faktycznie co jakiś czas "cfaniaczek" łączył się (albo próbował), ale teraz mam jeszcze jeden problem  :wkurzony: , przy tych samych ustwieniach mój komputerek działa aż 1 dobę (nie gram, nie bawie się, jedynie kilka krótkich telefonów), chyba czas na hard reset albo zaczynam nie ogarniać tego sprzętu  :huh:

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 28, 2006, 22:28:57 »
A konkretnie jak sobie poradziłeś? Ja mam wyłączoną opcję "aktywuj przez połączenie GPRS" czy jakoś tak (w quick GPS), a i tak cholera jedna usiłuje się łączyć.
Poza tym wolne to okropne jest, pamięci mam wolne 38% (w porywach jak wszystko wyłączę).
Poradźcie jak ucywilizować to ustrojstwo

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 02, 2006, 19:13:35 »
Cytat: "toporczyk"
A konkretnie jak sobie poradziłeś? Ja mam wyłączoną opcję "aktywuj przez połączenie GPRS" czy jakoś tak (w quick GPS), a i tak cholera jedna usiłuje się łączyć.
Poza tym wolne to okropne jest, pamięci mam wolne 38% (w porywach jak wszystko wyłączę).
Poradźcie jak ucywilizować to ustrojstwo

zadzwoniłem do operatora i dezaktywowałem gprs, wczesniej przez on line wyłączyłem, ale jakimś cudem dalej łączył się, obecnie mam kartę wi-fi i łączę się z netem kiedy chcę  :))
obecnie używam tyko jako telefonu i czasem internet, gry na razie nie mam czasu i ochoty, też stwierdziłem że jak za dużo programów poinstaluję to zaczynam gubić się i nie panuje nad "ipakiem"  :wkurzony: