hw6915 - polska lokalizacja

• 14 Odpowiedzi
  • 1563 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hw6915 - polska lokalizacja
« dnia: Kwiecień 06, 2007, 11:26:42 »
Porady potrzebuję.  Ponieważ mój hw6915 to muł bagienny >:( a jedną z możliwych przyczyn jest marchevka, napiszcie proszę, czy jest toto niezbędne do uzyskania polskich literek w sms'ach, kontaktach etc.
Poza tym na forum przewijały się informacje coby nie ustawiać polskiej lokalizacji bo profile szaleją - jakieś doświadczenia?

Wesołych jajek życząc pozdrawiam

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: hw6915 - polska lokalizacja
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 06, 2007, 15:40:44 »
nie jest niezbędne, do tego wystarczy polska klawiatura
spolszczenia z reguły nie są polecane

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 06, 2007, 18:33:22 »
Spolszczenia systemu są bardzo kapryśne. Osobiście nie używam żadnych.
Co do polskich znaczków, to wystarczy ustawić w Settings-System-Regional Settings - Polish. Do tego oczywiście potrzebna jakaś polska klawiatura. Używam VGAKey. Tylko 9,99 pln :), a działa znakomicie.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 06, 2007, 18:40:25 »
też używam VGAkey, ale to klawiatura ekranowa, a toporczyk pewnie by chciał mieć polskie znaki na sprzętowej, wobec tego warto wypróbować sposób opisany w tym artykule - działa nie tylko na wizardach

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 09, 2007, 09:35:00 »

Ech... zaraz muł bagienny (i to na kilku wątkach).

Po pierwsze, po co ta Marchevka. Po drugie, po HR zostaw angielskie ustawienia regionalne.

Ja używam 6915 już ponad pół roku: wifi, gps, edge, foto, wielokrotne synchronizacje, IE, skype i różne inne cuda... i nawet nie mam potrzeby robienia SR. A co do szybkości... przesiądź się na inne (np. SPV) a potem pogadamy  ;)

g.

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 10, 2007, 09:19:34 »
Muł - bo jak inaczej nazwać sytuację, kiedy zdarza się, po kliknięciu na kontakty czekać do 4 minut (to aktualny rekord), aż szanowny iPaq zacznie reagować na cokolwiek.  Oczywiście nic nie stoi m na przeszkodzie żeby jakiś czas potem działać błyskawicznie.

Klawiatura polska sprzętowa nie jest mi niezbędna do życia - ekranowa w zupełności wystarczy.
OK, czyli marchevka do kosza, tylko dalej to już sprzeczność - garncarz pisze, żeby zostawić ustawienia regionalne na angielskie, AMi sugeruje zmienić.

Pozdrawiam

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 10, 2007, 09:40:13 »
nie wiem dlaczego zostawiać ustawienia regionalne angielskie ???
zawsze zmienialem na różnych PPC na polskie i nigdy nie problemu

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 10, 2007, 09:52:35 »
ja także na angielskim systemie ustawiam polski region - mamy wtedy polską walutę, nazwy miesięcy itp.
i też nie wiem czemu lepsze miały by być ustawienia angielskie, być może jakieś oprogramowanie tego wymaga?

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 10, 2007, 09:57:09 »
no to polski region wygrał stosunkiem 3:1 :)
Dzięki za pomoc

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 10, 2007, 13:08:32 »

Ale, jak widzę, nie używacie 6915. W 6915 coś się konfliktuje przy polskich ustawieniach regionalnych i właśnie wtedy zdarza się mu myśleć 5 minut nad prostą operacją, albo w ogóle ni stąd ni zowąd się wysypać.

Ustawienia angielskie w żaden sposób nie zaburzają funkcjonalności klawiatury w zakresie polskich znaków. Faktycznie: waluty, itp. są domyślnie brytyjskie, ale taki już jego urok.

g.

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 10, 2007, 13:14:48 »
W sumie bez różnicy - i tak robię HR, to zacznę bez ustawień regionalnych (PL)

« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 11, 2007, 07:36:15 »

Jak spróbujesz popracować na UK i bez Marchevki, to daj znać, jak działa.

g.

*

Offline KorreS

• **
  • 189
  • Sprzęt: SAMSUNG GT-N7100 (Note2)
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 11, 2007, 13:07:11 »
Cytat: garncarz link=topic=64832. msg426849#msg426849 date=1176203312

Ale, jak widzę, nie używacie 6915.  W 6915 coś się konfliktuje przy polskich ustawieniach regionalnych i właśnie wtedy zdarza się mu myśleć 5 minut nad prostą operacją, albo w ogóle ni stąd ni zowąd się wysypać. 

g.

Ja używam 6915 i nie mam problemu.  Ostatnio zainstalowałem sobie nawet Marcheve.  Z tego co gadałem z jednym gościem (jak mi zaczął "swirować" po HR) czasem trzeba powtóryć HR.  U mnie nie można było wejść w ustawienia ani wywołać czegokolwiek z menu START.  Kolejny HR pomógł (szkoda tylko że wcześniej wprowadziłem sobie kontakty a nie miałem żadnego programu do backupu).
Raz jednak zdażyło mi się że Marcheva zakomunikowała mi że wygasła mi wersja demo i przeszedł na menu angielskie (nadmieniam że dwa dni wcześniej wpisałem mu kod aktywacji  :-\).  Po SR wrócił do normy. 
Panowie, to jest Winda przecież, więc nie miejcie złudzeń.  PDA będzie tak samo kapryśny jak zwykły komp z tym systemem.
v. 4.1.2

« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 11, 2007, 13:14:13 »
Na razie działam w wersji angielskiej (domyślne ustawienia regionalne i bez marchevy) i zastrzeżeń nie mam (cholera, gdzie ja teraz znajdę niemalowane drewno. . . ).
Ponieważ nie mam tony softu do instalowania (praktycznie tylko z dodatków to Automapa), a dane synchronizuje z Outlooka to HR nie przeraża mnie specjalnie, więc pewnie potestuję kombinacje różniste.

Może to nie do końca właściwy wątek, ale wiecie może jaka jest nadrzędność w ustawieniach dźwięku? Bo są chyba co najmniej 3 jak nie 4 miejsca gdzie można ustawić dźwiękli np dla przychodzącej wiadomości

« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 11, 2007, 15:31:00 »

No to, skoro używasz tylko tego softu, to moje doświadczenie uczy, że już dalej będzie bez problemów z szybkością/zwisami.

Ustawienia dźwięków... hmmm... chyba wszystkie i tak prowadzą do jednego, czyli w sumie cały czas manipuluje się tym samym parametrem, tylko z różnych interfejsów. Ale nie wiem na pewno - takie mam wrażenie.

g.