Hw6515 i Password

• 6 Odpowiedzi
  • 758 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Cavallino

• 664
  • Sprzęt: Eten G500+
Hw6515 i Password
« dnia: Czerwiec 28, 2006, 13:22:39 »
Mam problem z programem Password - zabezpieczającym hasłem ipaqa po wybranym czasie.
Kiedy tenże program zadziała, a w międzyczasie ktoś zadzwoni, pierwszeństwo dostaje Phone - i to jest słuszne. Jednak po zakończeniu rozmowy nie mogę wrócić na ekran z Password w celu wpisania hasła (nie ma przycisku zamykania Phone nawet), w efekcie ipaq jest częściowo zablokowany - pozostaje Reset.
Ktoś ma jakiś pomysł co to może być i jak sobei z tym poradzić, czy to cecha szczególna Password?

*

Offline radian

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Desire (HTC Diamond, HTC Cruise, HP hw6515)
Hw6515 i Password
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 28, 2006, 22:15:26 »
hmm... sprobuj zainstalowac dodatek HP instalujacy zabezpieczenia - do ściągnięcia ze strony HP - wtedy zamiast programu Password używasz HP Security Tools i działa toto o wiele lepiej

*

Offline Cavallino

• 664
Hw6515 i Password
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 29, 2006, 11:24:48 »
Cytat: "radian"
hmm... sprobuj zainstalowac dodatek HP instalujacy zabezpieczenia - do ściągnięcia ze strony HP

A gdzie konkretnie (jakiś link)?
Bo nie mogę tego znaleźć na ich stronach....

*

Offline wesyr87

• 317
  • Sprzęt: iPhone 4, Galaxy Note :)
Re: Hw6515 i Password
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 01, 2006, 22:59:46 »
Cytat: "Cavallino"
Mam problem z programem Password - zabezpieczającym hasłem ipaqa po wybranym czasie.
Kiedy tenże program zadziała, a w międzyczasie ktoś zadzwoni, pierwszeństwo dostaje Phone - i to jest słuszne. Jednak po zakończeniu rozmowy nie mogę wrócić na ekran z Password w celu wpisania hasła (nie ma przycisku zamykania Phone nawet), w efekcie ipaq jest częściowo zablokowany - pozostaje Reset.
Ktoś ma jakiś pomysł co to może być i jak sobei z tym poradzić, czy to cecha szczególna Password?

Nie uzywalem tego programiku ani tego od ipaqa (nawet nie wiem gdzie on jest) ale, w nowym romie (oraz starszych) jest takie cos jak KeyGuard , on blokuje przycisk po wylaczeniu ipaqa tzn. uspieniu , jesli ktos bedzie dzwonil to bedzie mozna odebrac ale jak sie nacisniej np. zielona sluchawka w kieszeni albo czerwona to pokaze sie ekran ze Keyguard is active to unloc press messaging button then contac button :)  i sie odblokuje :) sproboj ...

*

Offline radian

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Desire (HTC Diamond, HTC Cruise, HP hw6515)
Hw6515 i Password
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 02, 2006, 13:45:50 »
Program znikł ze stron HP, ale nie wiem czemu :/
Nazywało się toto Credant HP Protect Tools.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Hw6515 i Password
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 02, 2006, 15:07:57 »

eee?... a to nie to?

*

Offline Cavallino

• 664
Hw6515 i Password
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 11, 2006, 19:16:32 »
Cytat: "killcabbie"

eee?... a to nie to?

Dzięki za link.
Niestety nie rozwiązało to problemu - dalej po zablokowaniu pocketa, phone czy reminder pozostają na pierwszym tle - nie idzie ich schować (bo telefon zblokowany), nie idzie przełączyć się do ekranu z wprowadzaniem hasła - pozostaje reset, dokładnie tak jak było z programem Password.
Ma ktoś pomysł co zrobić?

Mam jeszcze jeden problem - jak ograniczyć rozmiar Storage lub chociaż podział między Storage a wolny RAM?
Zabiera mi z 50% wolnej pamięci - czasem więcej.