hw6515 czy warto kupic??

• 8 Odpowiedzi
  • 852 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hw6515 czy warto kupic??
« dnia: Sierpień 13, 2006, 23:06:25 »
WItam
od pewnego czasu jestem zainteresowany kupnem wlasnie takiego sprzecika. przeczytalem juz pare postow na ten temat, ale tam glownie piszecie o problemach jakie napotkaliscie. przeczytalem tez obszerny artyql ja nego temat. jednakze pozycja hw6515 wydaje mi sie interesujaca. glownie zalezy mi na tym ze jest w tym telefon, gps do nawigacji (jazda samochodem, wyprawy w gory) oraz to ze moge spokojnie sie polaczyc z internetem. wiem ze jestem n00bem na tym forum i pewnie jakis moderator mnie okrzyczy, ze cos podobnego juz bylo, ale chcialbym na swiezo uslyszec Wasze wypowiedzi na temat takiego sprzetu. moze cos innego zaproponujecie?? jedno co wiem ze raczej nie chcialbym aparatu z chowana klawiatura - to tez mi sie w hp spodobalo. moze jednak sie myle??

czekam na Wasze opinie i wypowiedzi.

pozdrawiam i dziekuje
jumiok

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
hw6515 czy warto kupic??
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 14, 2006, 08:25:12 »
Tez sobie chwale, ze klawiatura jest od razu dostepna. O wiele lepiej go sie obsluguje - nawet da sie hw6515 uzywac bez rysika. Dodatkowo taka klawiatura super sie przydaje przy Automapie - wpisywanie adresu docelowego podczas jazdy na klawiaturze ekranowej jest wrecz niemozliwe i bardzo niebezpieczne. Na klawiaturze HP szybko naciskam odpowiednie klawisze i po sprawie :) A mam w koncu grube paluchy, ale i tak bez problemu wciskam tylko dany klawisz choc klawisze sa w koncu dosc male.

Co do ciaglego uzywania w gorach to raczej odpada - ale wtedy odpada kazdy palm z wbudowanym GPS oprocz specjalistycznych jak GARMIN. Gdy bateria max nadalowana to z wlaczonym GPSem z Automapa wystarcza mi na jakies 3 godz. Ale jesli bedziesz chcial sprawdzic gdzie jestes od czasu do czasu to wystarczy na caly dzien. Jednak osobny GPS z wlasna bateria i palmtop bez GPS podziala dluzej - mysle jakies 10 godzin bez przerwy.

Ja jestem ogolnie z niego zadowolony. To moj pierwszy wogole w zyciu palm i po 8 miesiacach uzywania nadal jestem z niego zadowolony. Teraz moze bym wzial ETENa G600, ale to z tego powodu, ze przydaloby mi sie radio FM [ale tylko dlatego].

Jesli chcialbys jednak miec Wi-Fi to musisz sie zainteresowac nowszym modelem hw6915
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline Tequila

• **
  • 136
    • http://www.krzysiek.prv.pl
  • Sprzęt: Nokia C7
hw6515 czy warto kupic??
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 14, 2006, 09:51:02 »
W zasadzie nie mam powodów do narzekań, problem tylko z jego kwadratowym ekranem, swego czasu było mało programów do niego ale teraz sprawa się polepsza. Jednak gdybym teraz miał wybierać kupiłbym coś z większym ekranem i bez klawiatury, choć sprawdza się ona znakomicie choćby przy pisaniu sms'ów.

hw6515 czy warto kupic??
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 14, 2006, 09:54:04 »
Cytat: "rymi"

Ja jestem ogolnie z niego zadowolony. To moj pierwszy wogole w zyciu palm i po 8 miesiacach uzywania nadal jestem z niego zadowolony. Teraz moze bym wzial ETENa G600, ale to z tego powodu, ze przydaloby mi sie radio FM [ale tylko dlatego].

Chyba G500  ]:>

hw6515 czy warto kupic??
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 14, 2006, 10:26:42 »
dzieki za takie spostrzezenia :) napewno sie przydadza przy zakupie sprzecika :)

powiedzcie mi prosze czy sa jakies specjalne strony z oprogramowanie na hp'ka czy musze cuden znalesc cos na torrentach albo emulu ??

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
hw6515 czy warto kupic??
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 14, 2006, 10:33:44 »
HP zakończyło już produkcję tego modelu, wyprzedawane są tylko zapasy magazynowe. Za niewiele drożej kupisz 6915 - model nowszy, szybszy, więcej pamięci, nowszy system oper., itd.

hw6515 czy warto kupic??
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 14, 2006, 10:35:42 »
p.s. glownie mi chodzi o system operacyjny go chyba sprzeta bym w niemczech kupowal a chcialbym miec aplikacje po polsku.

*

Offline Cavallino

• 664
  • Sprzęt: Eten G500+
hw6515 czy warto kupic??
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 14, 2006, 12:48:36 »
Cytat: "jumiok"
p.s. glownie mi chodzi o system operacyjny go chyba sprzeta bym w niemczech kupowal a chcialbym miec aplikacje po polsku.

Aplikacje czy jednak system - zdecyduj się.
Systemu po polsku nie dostaniesz, nakładki spowodują kiepską pracę pocketa.
A z aplikacjami - luz bluese - wystarczy nie instalować takich, które nie mają polskiej wersji.

hw6515 czy warto kupic??
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 14, 2006, 18:12:45 »
eee to super :)
tego nie wiedzialem :)
system po ang moze byc :)

w takim razie narazie thx za info :) pewnie jak juz bede mial mojego sprzecika to wiecej bedize pytan :)

thx bardzo wszystkim i pozdrawiam