hw6515 bez baterii - idzie jakoś odpalić?

• 4 Odpowiedzi
  • 879 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
hw6515 bez baterii - idzie jakoś odpalić?
« dnia: Lipiec 18, 2008, 11:57:15 »
Mam hw651, wiem że sprawny (sprawdzany na org. baterii) ale na swoją jeszcze czekam. Podłączony do USB oczywiście nie startuje. Rozgryzłem że pierwsze dwa górne i pierwsze dwa dolne to + i - baterii - odpali bez podłączonych dwóch pozostałych? (mógłby ktoś sprawdzić? wystarczy je na chwilę zasłonić kawałkiem papieru...)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2008, 15:55:29 wysłana przez Kajetan Krykwiński »

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: hw6515 bez baterii - idzie jakoś odpalić?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 18, 2008, 16:24:57 »
pamiętaj jeszcze o czujniku klapki baterii - bez tego też nie odpali ;)

*

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 18, 2008, 16:32:42 »
Teoretycznie czujnik "domknąłem" klapką, ale po podaniu napięcia (3.9V z akku od T|T3) nic się nie dzieje ;/

Ale...przy zwieraniu kabelków akku nawet się nie iskrzy, może padnięty - zaraz sprawdzę na innym

Po podłączeniu do ładowania z podłączonym "akumulatorem" jak odłączę kabel to jeszcze przez ok 1s. pali się czerwona dioda (ale ciemniej niż przy podłączonym kablu)...'

Wszystkie akumulatory mogą być rozładowane :]

(tak sobie teraz pomyślałem o tym z universala...)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2008, 17:03:15 wysłana przez Kajetan Krykwiński »

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 17, 2008, 20:58:05 »
Teoretycznie czujnik "domknąłem" klapką, ale po podaniu napięcia (3.9V z akku od T|T3) nic się nie dzieje ;/

Ale...przy zwieraniu kabelków akku nawet się nie iskrzy, może padnięty - zaraz sprawdzę na innym

Po podłączeniu do ładowania z podłączonym "akumulatorem" jak odłączę kabel to jeszcze przez ok 1s. pali się czerwona dioda (ale ciemniej niż przy podłączonym kablu)...'

Wszystkie akumulatory mogą być rozładowane :]

(tak sobie teraz pomyślałem o tym z universala...)

Mistrzu masz problem z gniazdem zasilania ma zimne luty, jak zdejmiesz obudowe to zobaczysz ze gniazdo zasilania sie troche rusza ( ja wlasnie caly dzien na to poswiecilem ale udalo sie)  musisz boki gniazda polutowac i bedzie gralo, jak chcesz szybko sprawdzic czy to napewno gniazdko to przyklej tasme klejaca na gniazdo tak zeby sie nie ruszalo i zeby dotykalo pytki jak przykleisz to pamietaj o czujniku klapki i podlacz baterie w tym wypadku jeszcze nie zakladaj obudowy
« Ostatnia zmiana: Sierpień 17, 2008, 21:05:48 wysłana przez Kajetan Krykwiński »

*

• 6211
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 17, 2008, 21:06:48 »
Tak się składa że nie ma problemu z niczym - ten model bez odpowiedniego akku nie odpali i tyle. Już dawno akku zakupiony a pda sprzedany  :]