hw 6915 jako modem

• 4 Odpowiedzi
  • 947 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hw 6915 jako modem
« dnia: Marzec 04, 2007, 11:17:00 »
witam wszystkich,
mam pewien problem i nie mogę sobie w żaden sposób poradzić. chodzi o wykorzystanie hw6915 jako modemu do łączenia się komputera z internetem poprzez bluetooth. do tej pory korzystałem z modemu sony ericsson gc89 ale zmieniłem komputer i nowy nie posiada gniazda pcmcia na tą kartę. w związku z tym muszę korzystać z zewnętrznego modemu obsługującego transmisję edge - np. telefon. bez problemu udało mi się połączyć poprzez nokię 6230i ale zależy mi na wykorzystaniu mojego hw6915 właśnie jako modemu. czy w ogóle wykorzystanie mojego hw jest możliwe. słyszałem, że niektórych urządzeń nie da się do tego wykorzystać.
jeżeli ktoś wie jak tego dokonać bardzo proszę o pomoc.

pozdrawiam.

*

Offline sw

• 3
hw 6915 jako modem
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 07, 2007, 13:12:15 »
Przeszukalem sporo netu i nic nie znalazlem. Napisalem wiec do HP i dowiedzialem sie, ze mozna zrobic polaczenie laptop->bluetooth->ipaq->net z pomoca ich wtyczki bluetooth, ktora ma wbudowany jakis firmware. Normalne wtyczki bluetooth do komputerow mogą nie działać (i nie działają).
Na tym stanąłem.

Mnie się udało
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 10, 2007, 22:23:20 »
Jest to tego driver. Instaluje się go na PC-cie, potem podłącza się ipaq kablem USB, aktywuje na nim modem, konfiguruje połączenie i musi działać. Ja dostałem driver w serwisie HP. Jakbyś miał problem to Ci mogę posłać. janzarzycki@op.pl

6915 a office 2007
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2007, 22:26:03 »
Proszę o informację, jak komunikuje się ten sprzęt z officem 2007, bo słyszałem, że nie najlepiej. Czy ktoś coś wie na ten temat?

hw 6915 jako modem
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 11, 2007, 12:46:47 »
dzięki za odpowiedź. janmilosz wysłałem e-mail'a do Ciebie. bardzo proszę o przesłanie tego driver'a. tylko nie wiem czy umożliwi to połączenie po bluetooth czy przez kabel usb?