HW 6915 jako modem laptopa przez kabel USB...pomocy

• 2 Odpowiedzi
  • 621 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HW 6915 jako modem laptopa przez kabel USB...pomocy
« dnia: Październik 01, 2007, 12:46:47 »
Witajcie!
Od kilku dni walcze by uczynic swojego ipaqa modemem dzieki ktoremu w moim laptopie zagosci internet.
Niby wszytsko powinno byc okej bo robilem to za pomoca usb czy bt z kilkoma modelami nokii i motkami a teraz poprostu rece rozkladam.
Wyczytalem ze potrzebny jest jakis sterownik na stronie HP go nie ma a linki w postach w wiekszosci sa martwe.
Pomocy!

*

Offline maj0nez

• 26
  • Sprzęt: HTC Hero, Nokia N93, Motorolla v3xx
Odp: HW 6915 jako modem laptopa przez kabel USB...pomocy
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 02, 2007, 08:46:37 »
tu masz wszystko http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=33927.0
pozdrowinia
Karol :proud: :proud:
HTC Hero

*

Offline fdd

• 17
    • www.fdd.pl
Odp: HW 6915 jako modem laptopa przez kabel USB...pomocy
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 03, 2007, 23:53:29 »
Sorry ale pytanie jest zbyt nieprecyzyjne by odpowiedziec dokładnie. Jeśli uzywasz starszych systemow na pc to instalujesz ipaqa za pomocą drv na płytce. Powinien się wtedy pojawic w systemie modem ... konfigurujesz go i tyle (byc moze trzeba uruchomic w palmptopie Programs\Modem links). Problem jest z vistą ja nie znalazłem do tego modelu drv. i Ty raczej ich też nie znajdziesz. Ja poradziłem sobie parując oba urządzenia przez BT (uzywając narzedzi systemowych w Viscie - uwaga: nie działają ze wzystkimi konwerterami USB / BT - polecam takiego plaskiego tracera, modelu nie pomne). Po sparowaniu masz w systemie modem ... reszta jak poprzednio. Na EDGE Ery wyciągam ok. 25KB.