Problem z synchronicacją HP 614c z zestawem samochodowym (car kit)...

• 3 Odpowiedzi
  • 810 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

w moim autku zainstalowano mi zestaw głośnomówiący firmy Parrot (CK3100 Black Edition). Jest to standardowy zestaw bluetooth z małym wyświetlaczem ciekłokrystalicznym. Wszystko działa fajnie tzn. działa komunikacja pomiędzy urządzeniami, działają podstawowe funkcje jak wykonywanie i odbieranie rozmów. Jednak nie potrafię zsynchronizować książki telefonicznej z tym urzadzeniem, jest to bardzo frustrujace poniewaz wszystkie rozmowy musze wykonywac z telefonu po czym zestaw głosnomowiacy przechwytuje rozmowe. Podobnie z odbieraniem rozmow - widzę numer, który do mnie dzwoni - niestety nie podporządkowaną nazwę z książki kontaktowej - i znowu jest to bardzo frustrujące. Czy ktoś z Was drodzy koledzy miał lub ma podobny problem i udało mu się go rozwiązać czyli zsynchroniwać książkę telefoniczną z zestawem głośnomówiącym w aucie - i czy jest częsty problem, czy tylko ja jestem szczęśliwym wybrańcem... Śliczne dzięki za pomoc...
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2009, 17:07:23 wysłana przez pitsilesia »

*

Offline ksmm

• *
  • 62
  • Sprzęt: E51, TP2
Odp: Problem z synchronicacją HP 614c z zestawem samochodowym (car kit)...
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 29, 2009, 20:58:02 »
Witaj,

Mam dokladnie to samo z moim zestawem. Zeby bylo smieszniej - nie jest to after-market ale zestaw fabryczny (BT zintegrowany z radiem).
Probowalem z roznymi telefonami - najlepiej dzialala stara Nokia 6310i - tu wszystko bylo Ok, tzn ksiazka sie skopiowala do radia.
Niestety aktualnie uzywany E50 ani 614 tej funkcjonalnosci nie udostepniaja.
Konsultowalem sie z jednym z moich klientow (akurat dosc znany producent HFS'ow na  after-market) ktory potwierdzil, ze nie istnieje nic takiego jak standard wymiany informacji w zakresie ksiazki.
Wystarczy, ze producent zmieni cos (np. doda jakies pole) i cala komunikacja sie sypie.
Efekt - widzimy tylko to, co jest owym standardem objete czyli numer osoby dzwoniacej.
Caly wysilek producentow idzie na "dodawanie do kolekcji" kolejnych modeli co, w sytuacji gdy co chwile pojawia sie cos nowego, jest czysta utopia ;-)

Pozdrawiam,
ksmm

*

Offline exart

• *
  • 91
    • Kursolandia
  • Sprzęt: iPhone 3GS + HP DM + Ipaq 114
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 01, 2009, 16:24:32 »
Model 614 nie został wymieniony przez producenta jako przetestowany we współdziałaniu z zestawem. Są tylko starsze modele iPaqów, może tylko lista nie została zaktualizowana.

Zdaje się, że pewnym obejściem problemu może być zastosowanie narzędzia udostępnionego na stronie Parrota do wygenerowania pliku w formacie .vcf z zawartością książki adresowej z Outlooka (po wcześniejszej synchronizacji z urządzeniem). Taki plik można załadować do zestawu głośnomówiącego CK3100.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 11, 2009, 13:53:27 »
Exart - wielkie dzięki kolego za pomoc. Wszedłem na strone Parrot'a znalazłem software o którym mówiłeś i potwierdzam, że działa. Jednak ku mojemu zaskoczeniu na ww. stronie znalazłem również najnowszą aktualizację software'u do mojego systemu głośnomówiącego. Okazało się, że nowy software daje wsparcie dla urządzeń z Windows'em CE i działa świetnie... Teraz rzeczywiście system głośnomówiący spełnia swoją rolę... Jeszcze raz wielkie dzięki i pozdrowienia dla wszystkich... Mam nadzieję, że dla Was również ten post okaze się pomocny.