HP 914c - problemy z funkcją telefonu (połączeniami i smsami)

• 3 Odpowiedzi
  • 1011 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mmeus

• 6
  • Sprzęt: HP iPAQ 914c
Od jakiegoś czasu HPek dziwnie się zachowuje. Ma problem z dzwonieniem i odbieraniem połączeń oraz z wysyłaniem i odbieraniem smsów.
W momencie kiedy próbuję się do kogoś dodzwonić, pokazuje się normalny ekran wybierania numeru, ale nie słyszę sygnału w słuchawce, za to odbiorca może normalnie odebrać połączenie, przy czym nie zupełnie się nie słyszymy. Kiedy ktoś do mnie dzwoni, HPek w ogóle nie reaguje, albo najwyżej włącza podświetlenie ekranu i to wszystko - żadnego komunikatu.
Z smsami sprawa wygląda tak, że wiadomości niby się wysyłają, dostaję nawet raport, a u odbiorcy cisza - nic nie przychodzi :/ Do mnie smsy dochodzą dopiero po restarcie urządzenia i też bez żadnego komunikatu.
Dodatkowo nie mogę wejść w ustawieniach w "Phone" - po tapnięciu nie ma żadnej reakcji.
Takie jaja wychodzą dopiero po dłużej chwili od włączenia telefonu. Zaraz po odpaleniu i wklepaniu pinu jest ok.
Dodam, że kilkukrotnie flashowałem urządzenie softem od producenta i z tym też miałem spore problemy. HPek wieszał się na ekranie z logiem "HP", ewentualnie bardzo długo się włączał. Flashowanie zmodowanym softem w ogóle nie przechodzi - wiesza się na ekranie uruchamiania systemu. Po którymś razie soft od HP zaskoczył i teraz już jest ok, ale problem z dzwonieniem i smsowaniem pozostał.
Co to może być? Macie jakieś pomysły co z tym zrobić?
System WM 6.1 build 21042.
Nawet niespecjalnie wiem co wpisać w wyszukiwarce, żeby znaleźć zagadnienie o podobnej tematyce :/

Z góry dzięki.
Pozdrawiam.

EDIT:
Tak się jeszcze zastanawiam..może pamięć telefonu jest strzelona? Możliwe? Istnieje jakieś oprogramowanie diagnostyczne na WM, które porządnie przebadałoby urządzenie? Puściłem właśnie wbudowanego diaga (Voice Commander + vol down + reset), ale coś nic się nie rusza :/ Jakby się przywiesił na pierwszym teście "SDRAMQuick".
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2010, 17:28:16 wysłana przez mmeus »
Porsche - There is no substitute.

Odp: HP 914c - problemy z funkcją telefonu (połączeniami i smsami)
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 13, 2010, 09:24:42 »
Czesc. Ja mialam podobnie, pomogl HR.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 13, 2010, 14:07:27 »
kwardy reset powinien wskrzesić biednego iPAQa
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline mmeus

• 6
  • Sprzęt: HP iPAQ 914c
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 13, 2010, 15:53:55 »
Dzięki, Panowie, ale HR zupełnie nic nie dał. Próbowałem 3 razy. Jeszcze jakieś pomysły? :(

Połączone: Czerwiec 15, 2010, 12:35:25
Po dwóch dniach testów dochodzę do wniosku, że to jest jakiś problem z dostępem do karty sim. HPek nie mógł poradzić sobie z usunięciem niektórych kontaktów i smsów z karty, a teraz nie może nic na niej zapisać :/ Niestety to nie wina karty sim - sprawdzałem na dwóch różnych.
Jakieś propozycje rozwiązania problemu?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2010, 12:35:25 wysłana przez mmeus »
Porsche - There is no substitute.