HP iPAQ Pocket PC h6340 i problem z wifi

• 7 Odpowiedzi
  • 1611 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HP iPAQ Pocket PC h6340 i problem z wifi
« dnia: Maj 31, 2007, 20:40:47 »
tak jak w temacie .....  posiadam w domu router a co za tym idzie sieć wi fi ....  niedawno stałem sie posiadaczem tego modelu palmtopa ..... i postanowiłem połączyć sie przez wi fi ..... klikam na ikonkę IPAQ Wireless i na ikonkę wi fi aby ją uaktywnić ....... gdy następnie klikam na settings powinno mi pokazać wszystkie sieci bezprzewodowe ... ale niestety tego nie czyni ... i z tym wiąże sie moje pytanie ... co może być nei tak ?????? czy to tylko kwestia ustawić w palmtopie ????? jeśli tak to jak je poprawnie ustawić ?????? Byłbym wdzięczny za pomoc

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
Odp: HP iPAQ Pocket PC h6340 i problem z wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 01, 2007, 18:21:56 »
powinno mi pokazać wszystkie sieci bezprzewodowe ... ale niestety tego nie czyni ...
A co czyni? Jakiś komunikat błędu pokazuje?

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 01, 2007, 18:26:00 »
a nie masz ukrytego ssdi ?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 01, 2007, 19:02:49 »
albo wlan w standardzie g ?

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 01, 2007, 21:01:52 »
a nie masz ukrytego ssdi ?

jest otwarte jawne bez zabezpieczeń .....

albo wlan w standardzie g ?

mam standard b/g

powinno mi pokazać wszystkie sieci bezprzewodowe ... ale niestety tego nie czyni ...
A co czyni? Jakiś komunikat błędu pokazuje?

nei ma żadnego komunikatu o błędzie .... po prostu nei wykrywa żadnej sieci bezprzewodowej ...... wydaje mi sie że błąd tkwi w ustawieniach w palmtopie ... i sie zastanawiam jak je ustawićab były poprawne ...

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 01, 2007, 21:48:21 »
A może w iPAQ Wireless - Settings masz nieustawione "Only access points"?
A w iPAQ Wireless widzisz link status? Dalej w SiteSurvey powinieneś zobaczyć swój AC. Tam też jest Refresh. Spróbuj.
A jaka wersja drivera? Ja swój apgrejdowałem w zeszłym roku bo oryginalny też mnie zawodził czasami.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2007, 21:50:01 wysłana przez AMi »

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 02, 2007, 07:41:54 »
b/g nie jest niestety takie kompatybilne :( Wiem, bo jak miałem router dlinka d514 (802.11b) to wszystko działało, a jak zmieniłem na linksysa wrt-54gl to z miejsca nie chodziła karta dlink na pci (nie pamiętam modelu, ale też 802.11b) i mda3 też nie mogło się podłączyć...

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 02, 2007, 09:28:58 »
A może w iPAQ Wireless - Settings masz nieustawione "Only access points"?
A w iPAQ Wireless widzisz link status? Dalej w SiteSurvey powinieneś zobaczyć swój AC. Tam też jest Refresh. Spróbuj.
A jaka wersja drivera? Ja swój apgrejdowałem w zeszłym roku bo oryginalny też mnie zawodził czasami.

w ustawieniach mam zaznaczone wszystkie widoczne ....  nigdzie nie widzę linku status a gdzie jest SiteSurvey ??????? a co do drivera chdozi ci o wersje ROMU ?????? jak to sproawdzić ????? bo ja nic z nim nie robiłęm pod tym względem .. niedawno go kupiłem ......

b/g nie jest niestety takie kompatybilne :( Wiem, bo jak miałem router dlinka d514 (802.11b) to wszystko działało, a jak zmieniłem na linksysa wrt-54gl to z miejsca nie chodziła karta dlink na pci (nie pamiętam modelu, ale też 802.11b) i mda3 też nie mogło się podłączyć...

czyli co może byc tak jak w twoim przypadku że nie są do końca kompatybilne i nie chce mi po prostu wykryć sieci ??????

a co do sieci wi fi w moim domu to tak mam router edimaxa ..... wczoraj dla sprawdzenia czy mam wszystko dobrze ustawione w routerze dotyczące wifi podłączyłem sobie do kompa adapter wifi pod usb ..... DLINKa czy jak to sie pisze .... i sieć wykryło bezproblemowo ...... czyli albo to kwestia ustawieć w palmtopie albo tak jak mówisz Adamerso to kwestia kompatybilności ...

EDIT

gdy zmieniłem na routerze z b/g tylko na  b nadal nei wykrywa mi sieci .. niestety ....
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2007, 09:58:35 wysłana przez master2x1 »