A może w iPAQ Wireless - Settings masz nieustawione "Only access points"?
A w iPAQ Wireless widzisz link status? Dalej w SiteSurvey powinieneś zobaczyć swój AC. Tam też jest Refresh. Spróbuj.
A jaka wersja drivera? Ja swój apgrejdowałem w zeszłym roku bo oryginalny też mnie zawodził czasami.
w ustawieniach mam zaznaczone wszystkie widoczne .... nigdzie nie widzę linku status a gdzie jest SiteSurvey

? a co do drivera chdozi ci o wersje ROMU

jak to sproawdzić

?? bo ja nic z nim nie robiłęm pod tym względem .. niedawno go kupiłem ......
b/g nie jest niestety takie kompatybilne
Wiem, bo jak miałem router dlinka d514 (802.11b) to wszystko działało, a jak zmieniłem na linksysa wrt-54gl to z miejsca nie chodziła karta dlink na pci (nie pamiętam modelu, ale też 802.11b) i mda3 też nie mogło się podłączyć...
czyli co może byc tak jak w twoim przypadku że nie są do końca kompatybilne i nie chce mi po prostu wykryć sieci

a co do sieci wi fi w moim domu to tak mam router edimaxa ..... wczoraj dla sprawdzenia czy mam wszystko dobrze ustawione w routerze dotyczące wifi podłączyłem sobie do kompa adapter wifi pod usb ..... DLINKa czy jak to sie pisze .... i sieć wykryło bezproblemowo ...... czyli albo to kwestia ustawieć w palmtopie albo tak jak mówisz Adamerso to kwestia kompatybilności ...
EDIT
gdy zmieniłem na routerze z b/g tylko na b nadal nei wykrywa mi sieci .. niestety ....