Jak to jest z Windows Mobile?

• 4 Odpowiedzi
  • 1162 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak to jest z Windows Mobile?
« dnia: Marzec 22, 2010, 09:40:14 »
Witam.Popełniłem błąd i kupiłem HP Ipaq Data Messenger.Po wczytaniu się w forum,zauważyłem że jest to urządzenie mało popularne.Generalnie bardzo fajny smartfon.Oczywiście zainstalowany WM 6.1 eng.I tu zaczyna się problem.Język angielski generalnie w tego typu urządzeniach nie jest problemem.Ale dlaczego nie mogę miec polskiego?I tu powód postu.Nie mogę zrozumiec dlaczego poprostu nie można wgrac np.WM 6.1 PL?Czy ten system jest dedykowany do konkretnych urządzeń?Myślałem że tak jak np.Windows XP po prostu instalujemy do kompie i jest.Nie zastanawiamy się czy mamy taki to,a taki komp.Czy generalnie różni się WM np.na HTC,Omnia czy inne hapeki.System to system i musi działac.A może się mylę?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Jak to jest z Windows Mobile?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 22, 2010, 09:45:15 »
niestety WM musi być dedykowany dla danego modelu
nie wgrasz osu z innego modelu albo się nie da po prostu albo uwalisz sprzęt
możliwe, że do tego modelu jest polski rom
a jeśli nie to są nakładki spolszczające ale nie polecam - mulą, powodują błędy z innym oprogramowaniem, etc.

*

nokser

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 22, 2010, 09:48:15 »
Lub jest możliwość stworzenia takiego WM PL, ale to kawał roboty  :P

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 22, 2010, 10:37:08 »
Wiesz, to dość dobry sprzęt (sama mam jeszcze iPaqa 914c), ale jak wszystko ma swoje dodatnie i ujemne strony. Generalnie ta nakldka spolszczajaca nie jest taka bardzo zla. Mozesz skorzystac, zobaczysz co i jak, a jak nie podejdzie Ci to ja odinstalujesz. Generalnie masz fajne urzadzenie (chociaz nie tak fajne jak moje :grin:).

*

Offline studentk

• 505
  • Sprzęt: Motorola Defy, Samsung SGS, iPad
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 22, 2010, 11:15:10 »
Witam.Popełniłem błąd i kupiłem HP Ipaq Data Messenger.Po wczytaniu się w forum,zauważyłem że jest to urządzenie mało popularne.Generalnie bardzo fajny smartfon.Oczywiście zainstalowany WM 6.1 eng.I tu zaczyna się problem.Język angielski generalnie w tego typu urządzeniach nie jest problemem.Ale dlaczego nie mogę miec polskiego?I tu powód postu.Nie mogę zrozumiec dlaczego poprostu nie można wgrac np.WM 6.1 PL?Czy ten system jest dedykowany do konkretnych urządzeń?Myślałem że tak jak np.Windows XP po prostu instalujemy do kompie i jest.Nie zastanawiamy się czy mamy taki to,a taki komp.Czy generalnie różni się WM np.na HTC,Omnia czy inne hapeki.System to system i musi działac.A może się mylę?

Taki Windows XP też nie da się zainstalować na pewnych sprzetach bez odpowienich sterowników.