HP iPAQ hw6500 zaczął świrować

• 2 Odpowiedzi
  • 695 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lewin

• **
  • 110
    • Najgłośniejszy klakson rowerowy świata
HP iPAQ hw6500 zaczął świrować
« dnia: Lipiec 01, 2008, 08:48:48 »
Witajcie,

Mój służbowy hw6500 zaczął po kilku latach świrować :(

Usypiając go (power on/off) PDA czasami, samoistnie resetuje się.
Rozmawiając przez telefon po naciśnięciu czerwonej słuchawki rozmowa nie jest zakończona (lecą dalej sekundy).
Detalem jest to że słuchawka grzeje się jak kaloryfer, gdy jadę w aucie z odpaloną AutoMapą. Zimą może i jest to przydatne ;) ale latem..  :sleepy:

Proszę o pomoc, gdyż za tydzień wyjeżdżam na trzy tygodnie i muszę mieć sprawny PDA.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: HP iPAQ hw6500 zaczął świrować
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 01, 2008, 08:50:27 »
może to banalne i powtarzane ale warto zrobić hr i zobaczyć czy na "gołym" są te same objawy
pfrzenoszę do właściwego działu

Odp: HP iPAQ hw6500 zaczął świrować
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 29, 2008, 23:20:19 »
Witajcie,

Mój służbowy hw6500 zaczął po kilku latach świrować :(

Usypiając go (power on/off) PDA czasami, samoistnie resetuje się.
Rozmawiając przez telefon po naciśnięciu czerwonej słuchawki rozmowa nie jest zakończona (lecą dalej sekundy).
Detalem jest to że słuchawka grzeje się jak kaloryfer, gdy jadę w aucie z odpaloną AutoMapą. Zimą może i jest to przydatne ;) ale latem..  :sleepy:

Proszę o pomoc, gdyż za tydzień wyjeżdżam na trzy tygodnie i muszę mieć sprawny PDA.

Powiem tak - u mnie było to samo po 2 latach - zaczęły się samoistne resety i zwisy i inne jak u ciebie. Właściwie często jeżdzę z nim w aucie z automapą i ciąglepodłączony do ładowarki samochodowej. Tak jak u ciebie grzał się nie samowicie. Pomogła dopiero wymiana płyty - 300 zł w serwisie PDAserwis - reklamuje się gdzieś tu na forum.
Na początku myslałem, że to kwestia starej baterii ale nie. Życzę aby zdarzylo Ci się coś innego - ja odpuściłem
HP 6515b; ROM 1.20 2GB SD + 1 GB miniSD;
HTC TYTNII KAISER oryginalnie z ORANGE WM 6.0 / R:1.27.12.17 / G: 22.45.88.07 H / D: 1.81.00.00)
Po tuningu: WM 6.1 PROFESSIONAL PL, ROM: HTC 3.29.464.PLK, RADIO: 1.65.17.56, PROTOCOL: 25.83.40, HardSPL: 3.56