HP iPAQ HW 6515 - problemy z instalacją

• 5 Odpowiedzi
  • 1910 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HP iPAQ HW 6515 - problemy z instalacją
« dnia: Kwiecień 19, 2010, 16:43:40 »
Mam problem z instalacją programów na moim iPAQ. Generalnie chodzi mi o instalację emulatora GBa (w pierwszej kolejności), lecz co próbowałem ściągnąć (z tej strony, lecz także z innych źródeł) i zainstalować, to wyskakiwał błąd, że
[ścieżka]\[nazwa].exe nie jest prawidłową aplikacją systemu win32.
Udało mi się zainstalować MorphGeara, lecz chciałbym spróbować z np. Pocket Advance i jużsą problemy. Pomóżcie!...

@Edit:
No i jak kurczę zainstalować plik .cab? Nijak nie mogę... Chyba, ze to normalne, że mi go winRAR chce zmolestować.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 19, 2010, 16:49:03 wysłana przez ozziezombie »

Odp: HP iPAQ HW 6515 - problemy z instalacją
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 20, 2010, 07:59:20 »
Najpierw zrob Hard Reset, potem instaluj co chcesz. Pliki z rozszerzeniem *.cab musisz przegrac do urzadzenia i uruchomic bezposrednio w nim (klikasz na plik). Ale i tak zacznij najlepiej wgrywac wszystko na goly system (po HR).

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 20, 2010, 12:23:50 »
Hard Reset nie pomógł. Nie mogę wgrać nawet programu z przyklejonego tematu, tego, który pomaga obejść problemy kwadratowego ekranu... Z .cab jest podobnie, też wyświetla się komunikat (na telefonie), że plik nie jest właściwy dla systemu WinCE. Gh.. :(

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 20, 2010, 12:46:09 »
może próbujesz zainstalować cab dla nowszej wersji systemu niż masz w urządzeniu czyli WM2003SE
poza tym raz piszesz że program nie jest właściwy dla systemu Win32 a raz że WinCE, więc pewnie uruchamiasz je na niewłaściwych systemach. Niektóre pliki exe są instalatorami dla PC, a inne są od razu gotowe do użycia pod WM. Chyba masz problem z rozróżnieniem ich.

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 20, 2010, 14:16:30 »
Wrrróć.
Na telefonie mam Windows Mobile 2003. Informacja o tym, ze aplikacja jest niewłaściwa dla systemu WindowsCE wyskakuje, gdy chcę instalować .cab na telefonie.  Komunikat mówiący, że aplikacja jest niewłaściwa dla systemu Win32 jest na stacjonarnym piecu z WinXP, gdy chcę zainstalować .exe przez ActiveSync...
Według producenta, rzeczy, które chcę zainstalować, powinny chodzić na Windows Mobile 2003.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 20, 2010, 14:35:00 »
- jeśli masz hw6515 to masz WM2003SE
- cab przeznaczony dla WM5 lub wyżej nie zainstaluje się, cab przeznaczony dla WM2003 i starszych może pokazać taki komunikat i pomimo to zainstalować się poprawnie, zakładam że instalujesz z caba a nie z pliku setup.xml wypakowanego ze środka bo wtedy oczywiście także wyskoczy błąd
- jeśli błąd mówi o aplikacji niewłaściwej dla Win32 to znaczy że to nie jest plik instalacyjny dla ActiveSync tylko plik który trzeba uruchomić na palmtopie, tak jak cab