[HP 614c] usterka nie gps

• 4 Odpowiedzi
  • 811 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[HP 614c] usterka nie gps
« dnia: Luty 08, 2010, 17:17:11 »
witam wszystkich mam wielki problem, mianowicie jechałem do miejscowości X z miejscowości Y (okolo 400km) tel był pod łączony do zasilacza samochodowego (3,5V) ładowarka ma na 5V, w pewnym momencie dioda  lądowania (pomarańczowa) zaczęła dziwnie mygać, tel został odłaczony, dalej jechałem na GPS, za jakieś 30min, tel padł podłaczyłem go pod ładowarke w domu, zapala sie na pomarańczowo i do odpalenia systemu działa normalnie, jak sie system odpali dioda pomarańczowa zaczyna szybko mygac, ( jak wejde w funkcje baterji pokazuje ze ładowanie ale gaśnie i tak co sekunda)  raz jest raz nie ma ładowania,
p.s po wyjęciu baterii tel powinien sie odpalić na ładowarce, niestety u mnie tak nie jest, co to moze byc? pomóżcie bo muszę jakos do domu wrócić:)

*

Offline jareklie

• 260
  • Sprzęt: S Galaxy Tab + HTC HD2 +T-Mobile move +SPV M650
Odp: [HP 614c] usterka nie gps
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 08, 2010, 18:15:31 »
Nie napisałeś, gdzie jesteś i dokąd chcesz wrócić, więc jak Ci pomóc? ;) próbowałeś po śladach? ;)
/przepraszam, nie mogłem się oprzeć.../

A tak na poważnie:
1. warto wypróbować inną ładowarkę (zawsze Ci się druga przyda...)
2. w jeden z moich starych sprzętów miał od czasu do czasu swoje humory (przeciętnie 1/1-2 mies.) i nie chciało w nim "załapać" ładowanie.
Zwykle nie pomagały nawet SR, telefon musiał się całkowicie rozładować i dopiero wtedy załapywał (do następnego razu... za jakiś miesiąc czy dwa)
Do dziś nie wiem, z czego to wynikało...
Obawiam się jednak, że to słaba pociecha dla Ciebie, bo bez GPSu i telefonu to już w ogóle może być problem... ;)
już było (od 2002 r.): SE p800, MDA Compact, Dell Axim x50, FS Loox 720, HTC Wizard , HTC Universal, HTC Trinity, HTC Artemis, (UMPC) Samsung Q1, HTC Touch HD, HP iPAQ 614c, (UMPC) Sony ux280p, Qtek 8310, Omnia2  + AKTUALNE   -> co dalej? ;)

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 08, 2010, 20:32:27 »
mi to wyglada na gniazdo ładowania padniete. Czym ładowałeś sprzet w aucie?
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 09, 2010, 18:28:57 »
ładowałem tel w samochodzie, i w samochodzie to się stało, ładowarka była od motoroli v3, i tam jest tylko na 3V, a na ładowarce 614c jest napisane 5V, pomożecie jakoś?? jaki kosz naprawy tego? poza serwisem HP?? (powiedzieli ze niezależnie co będę naprawiał koszt to 870zl) zna ktoś serwis w wa-wie??

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 09, 2010, 18:56:09 »
a już nie masz na to gwarancji? Może się uda w serwisie HP. Jeśli chodzi o poza serwisowe naprawy - sprawdź adziosa - namiary znajdziesz w dziale serwisowanie.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...