HP iPAQ Data Messenger - pierwsze problemy/wątpliwości...

• 11 Odpowiedzi
  • 2797 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HP iPAQ Data Messenger - pierwsze problemy/wątpliwości...
« dnia: Lipiec 08, 2009, 23:31:12 »
Witajcie!

Wczoraj nabyłem w/w HP'ka... po przesiadce z Symbiana wiele rzeczy jest dla mnie nie znanych.
W opisach itp. widziałem coś takiego jak Outlook w Data Messenger. Gdzie On jest? Doinstalowywuje sie go? Bo w office w programach go nie widzę...

Druga kwestia - Upgrade do win6.5 na razie nie jest możliwy tak?

Da się coś zrobić aby w kontaktach byly widoczne kontakty z telefonu a nie z telefonu i karty sim?

I co ważne jeszcze. Co zrobić by móc wpisywać polskie znaki?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2009, 23:38:07 wysłana przez misieek »

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: HP iPAQ Data Messenger - pierwsze problemy/wątpliwości...
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 09, 2009, 09:26:30 »
outlook to standardowa aplikacja do obsługi wiadomośći - sms, e-mail itp. Odnośnie upgrade - musisz poczytać, polecam zajrzeć na xda-dev. Na kontakty mozesz filtr założyć.

Ogólnie proponuję poczytać forum.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 09, 2009, 10:17:31 »
Czytałem, czytałem. Niby są dwa programiki do dodania polskich znaków. Marchevka i jakiś elang czy cosik takiego, ale nigdzie tych programow nie moge znalezc.

*

Offline bikekowal

• 13104

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 10, 2009, 00:05:44 »
Dużo się za to placi a i tak nie działa z DM

Instaluje SRS WoW HD na DM, zmieniam w rejestrze dll od audio i i tak nie działa... wie ktoś jak dokładniej trzeba to zrobić?
Komunikat to: No HD Audio driver detected, control panel will now exit czy cos takiego...

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 13, 2009, 17:38:30 »
Witam, jestem nowym i absolutnie zielonym użytkownikiem  HP iPAQ Data Messenger z WM 6.1. Narazie kupiłem spolszczenie do WM 5.0 no i z oporami ( nie pełne spolszczenie) jakoś działa.Kilka razy sprzęt mi się zawiesił.
Nie wiem jak instalować programiki.Ściągnołem darmowy SpoonAlarm_PPC ( mając nadzieje na zwiększenie ilości alarmów) no i problem.
Jak to wgrać ? :( :( :(
Plik jest setup.
Pędę teczkę nosił za tym co mi pomoże przez 1 dzień.
Pozdrawiam serdecznie

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 14, 2009, 09:09:50 »
nie będziesz musiał nosić teczki. Wystarczy że ten jeden dzień fizycznej pracy poświęcisz na poszukiwanie odpowiedzi na swoje pytania. Poszukaj tematów o plikach cab i exe. Potem o ActiveSync. Potem przeczytaj FAQ w różnych działach o PPC. Dowiesz się wszystkiego.

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 14, 2009, 10:48:13 »
Dziękuję bardzo, mam małe sukcesy, z powodzeniem zainstalowałem programiki (exe i setum.xml) :D :D :D

p.s.
Mam jeszcze małe pytanko...czy istnieje program za pomocą którego, można by poprzez ekran dotykowy (ipaq) wykonać szybkie połączenie telefoniczne.Np: naciskam 1 i łączy z odpowiednio przypisanym numerem ?

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 14, 2009, 12:18:29 »
Dziękuję bardzo, mam małe sukcesy, z powodzeniem zainstalowałem programiki (exe i setum.xml) :D :D :D

p.s.
Mam jeszcze małe pytanko...czy istnieje program za pomocą którego, można by poprzez ekran dotykowy (ipaq) wykonać szybkie połączenie telefoniczne.Np: naciskam 1 i łączy z odpowiednio przypisanym numerem ?

Ale do tego nie trzeba programu. Klikasz Phone, options i tam masz speed dial - i możesz sobie przypisać dany klawisz do danego numeru

BTW: Dziwne forum, zamiast pomagac to kazdy pisze ze juz byla odp na takie pytanie... brak słów..

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 14, 2009, 13:18:32 »
BTW: Dziwne forum, zamiast pomagac to kazdy pisze ze juz byla odp na takie pytanie... brak słów..

dziwne to jest lenistwo tych którzy zamiast szukać chcą mieć wszystko podane na tacy...

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 14, 2009, 14:09:40 »

p.s.

Ale do tego nie trzeba programu. Klikasz Phone, options i tam masz speed dial - i możesz sobie przypisać dany klawisz do danego numeru

Witam, super.. :ok: :ok: :ok: działa pozdrawiam serdecznie, nareszcie mam uśmiech na twarzy po kilku dniach nie zbt szczęśliwego posiadacza tego ipaq.

« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 14, 2009, 21:45:37 »
Ale to jest chyba forum a nie strona internetowa z mailem do autora co nie?

EOT

Jest jakaś opcja wideokonferencji przez ten telefon?