HP iPAQ 6915 problem z baterią

• 7 Odpowiedzi
  • 1419 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline martinflash

• 29
  • Sprzęt: ASUS P750
« dnia: Grudzień 07, 2006, 21:54:53 »
Mam od 4 tygodni nowego HP iPAQ 6915 i mam od kilku dni problem z baterią. Bateria trzyma tylko 2- 3 godziny przy nieużywanym PDA, tzn. robie mu reset i nieuruchamiam żadnej aplikacji i w stanie czuwania wytrzymuje max 2-3 godziny. Coś ja rozładowuje! Może jakieś zwarcie? Gdy go kupiłem to w stanie spoczynku czuwał 3-4 dni!

« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 08, 2006, 23:46:03 »
Jeżeli masz gdzieś takiego samego palma, to sprawdź jak trzyma na innej bateri, albo zmierz miernikiem pobór mocy i poproś innych kolegów np. z forum żeby zmierzyli ile od nich cacka pobierają prądu i porównaj, jeżeli pobór prądu będzie ok to stawiam na baterię.

pozdro

Re: HP iPAQ 6915 problem z baterią
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 09, 2006, 13:53:25 »
Cytat: "martinflash"
Mam od 4 tygodni nowego HP iPAQ 6915 i mam od kilku dni problem z baterią. Bateria trzyma tylko 2- 3 godziny przy nieużywanym PDA, tzn. robie mu reset i nieuruchamiam żadnej aplikacji i w stanie czuwania wytrzymuje max 2-3 godziny. Coś ja rozładowuje! Może jakieś zwarcie? Gdy go kupiłem to w stanie spoczynku czuwał 3-4 dni!

mi krótko trzymał jak sam (przez program) łączył się z gprs, podejrzewam że jakiś program naciąga baterię, ewentualnie hard restet i zobaczyć na gołym systemie czy też tak krótko działa

*

Offline martinflash

• 29
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 10, 2006, 02:34:08 »
Cytat: "marcin77"

mi krótko trzymał jak sam (przez program) łączył się z gprs, podejrzewam że jakiś program naciąga baterię, ewentualnie hard restet i zobaczyć na gołym systemie czy też tak krótko działa

Zrobiłem Hard Reset przy wyciągniętej karcie pamięci.
Zostawiłem na  godzine go w czuwaniu i ubyło tlko 2 % baterii.
Po włożeniu karty uruchomił się program o nazwie "autorun.exe" z karty prawdopodobnie i znowu bateria zaczeła raptownie spadać.
Czy ten progrmaik to moze być virus?
Moż emam uszkodzoną karte?

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 10, 2006, 12:36:59 »
proponuje zgrać najważniejsze rzeczy i sformatować kartę potem

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 10, 2006, 13:29:46 »
Po włożeniu karty uruchomił się program o nazwie "autorun.exe" z karty prawdopodobnie i znowu bateria zaczeła raptownie spadać.

Czy na tej karcie nie masz przypadkiem programu do nawigacji GPS pod nazwa iGo 2006 ??? Jesli tak to nic dziwnego, ze tak ci szybko bateria pada. Po pierwszym wlozeniu karty iGo sam ci sie instaluje, a potem po kazdorazowym wlozeniu karty automatycznie ci sie wlacza i wlacza wbudowany odbiornik GPS, ktory zuzywa sporo pradu. Z tym, ze wlaczony iGo powinienes zauwazyc [no chyba, ze go minimalizujesz, a nie zamykasz to w tle ciagle dziala i GPS zre baterie.
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline martinflash

• 29
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 10, 2006, 16:38:57 »
Cytat: "rymi"

Czy na tej karcie nie masz przypadkiem programu do nawigacji GPS pod nazwa iGo 2006 ??? Jesli tak to nic dziwnego, ze tak ci szybko bateria pada. Po pierwszym wlozeniu karty iGo sam ci sie instaluje, a potem po kazdorazowym wlozeniu karty automatycznie ci sie wlacza i wlacza wbudowany odbiornik GPS, ktory zuzywa sporo pradu. Z tym, ze wlaczony iGo powinienes zauwazyc [no chyba, ze go minimalizujesz, a nie zamykasz to w tle ciagle dziala i GPS zre baterie.

Tak. Mam iGo2006. TO co poponujesz? Znienić na inny program?

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 10, 2006, 20:44:28 »
Niewyjmowac karty bez przerwy ;-) A jesli juz musisz, to po kazdym wlozeniu wylaczyc iGO, a nie minimalizowac. Mozesz tez sprobowac skasowac autorun.exe z katalogu glownego karty - on jest odpowiedzialny za automatyczne wlaczanie iGo po wlozeniu karty [ale najpierw zrob sobie kopie tego pliku].
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend