1. Instalujesz na dwa sposoby:
- pliki z rozszerzeniem .cab przegrywasz do urządzenia (np. na SD kartę) i klikasz na nie

- pliki z rozszerzeniem np. .exe odpalasz na komputerze 'stacjonarnym' PC. Są to pliki które mają normalny instalator Windows. Warunek jest taki, że na komputerze musisz mieć zainstalowany ActiveSync (4.5) a iPAQ musi być połączony z komputerem (aktywne połączenie).
2. Możesz zmieniać dźwięki. W zakładce settings->personal znajdziesz aplikację: Sound&Notifications (sorrki ale pisze dla WM w wersji angielskiej). Tam dla różnych zdarzeń takich jak SMSy wybierasz dźwięk. Pliczek np. WAV umieść najpierw w katalogu MyDocuments na urządzeniu.
Co co głośności zobacz czy oba paski regulacji głośności masz odpowiednio ustawione. Druga sprawa - 614c ma głośniczek z tyłu urządzenia więc jeśli leży ono na pleckach dźwięk jest stłumiony - ot taki błąd designu

3. Jest to zdjęcie poglądowe a to co widzisz to jest tzw. plugin (wtyczka) na ekranie Today. W tej chwili nie mogę sobie przypomnieć jej nazwy (może później). Wtyczki instalujesz jak w #1 a następnie w ustawieniach urządzenia dla today zaznaczasz dany plugin (wtyczkę) aby była aktywna na ekranie. (settings->Today (2ga zakładka na dole items),
Mam nadzieję, że pomogłem.
Pozdrawiam,
Bigu1975