hp iPaq 614c PL pomoc przy obsłudze

• 5 Odpowiedzi
  • 1362 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hp iPaq 614c PL pomoc przy obsłudze
« dnia: Lipiec 25, 2008, 13:13:15 »
Witam,
Nazywam się Robert i jestem tu nowy. Po przeczytaniu i obejrzeniu kilku recenzji na naszym serwisie zdecydowałem się na zakup palmtopa firmy hp model 614c z WM 6 PL. Ponieważ jest to pierwszy tego typu sprzęt w moim ręku to prosił bym o pomoc doświadczonych użytkowników tego forum.
Moje pierwsze pytanie.

Jak instaluje się dodatkowe oprogramowanie na to urządzenie. Pobrałem z działu download aplikacje o nazwie miniStumbler, wrzuciłem na karte a przy próbie odpalenia instalki wyskakuje mi komunikat że to nie jest prawidłowa aplikacja urządzenia Pocket PC. Nie wiem co robie nie tak.

Druga sprawa czy jest możliwość żeby ustawić jakiś własny dzwonek przychodzącego smsa, bo widzę same standardowe dzwonki. I jak można wszystkie dźwięki trochę pogłośnić bo są strasznie ciche. Pogłośniłem na max klikając na głośniczek w prawym górnym rogu ale dalej jest cicho. Co ciekawe samo odtwarzanie tego samego sygnału jest sporo głośniejsze.

I narazie moje ostatnie pytanie:   

Na zdjęciu naszego sprzętu które można znaleźć w necie widnieją dwie aplikacje które zaznaczyłem na czerwono na powyższym foto. Co to są za programy i jak je odpalić. Mam coś takiego na pulpicie jak Cell Broadcasting Information klikam na to różnymi sposobami i nic się nie dzieje. Czy to może jedna z tych aplikacji. Dlaczego nie mogę tego odpalić?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi Pozdrawiam

*

Offline Bigu1975

• 349
  • Sprzęt: H 1910, H 2210, Hx2490b, HP 614c, Xperia X1 (na sprzedaż), Hx4700, HTC HD2
Odp: hp iPaq 614c PL pomoc przy obsłudze
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 25, 2008, 14:38:54 »
1. Instalujesz na dwa sposoby:
- pliki z rozszerzeniem .cab przegrywasz do urządzenia (np. na SD kartę) i klikasz na nie :)
- pliki z rozszerzeniem np. .exe odpalasz na komputerze 'stacjonarnym' PC. Są to pliki które mają normalny instalator Windows. Warunek jest taki, że na komputerze musisz mieć zainstalowany ActiveSync (4.5) a iPAQ musi być połączony z komputerem (aktywne połączenie).

2. Możesz zmieniać dźwięki. W zakładce settings->personal znajdziesz aplikację: Sound&Notifications (sorrki ale pisze dla WM w wersji angielskiej). Tam dla różnych zdarzeń takich jak SMSy wybierasz dźwięk. Pliczek np. WAV umieść najpierw w katalogu MyDocuments na urządzeniu.
Co co głośności zobacz czy oba paski regulacji głośności masz odpowiednio ustawione. Druga sprawa - 614c ma głośniczek z tyłu urządzenia więc jeśli leży ono na pleckach dźwięk jest stłumiony - ot taki błąd designu :)

3. Jest to zdjęcie poglądowe a to co widzisz to jest tzw. plugin (wtyczka) na ekranie Today. W tej chwili nie mogę sobie przypomnieć jej nazwy (może później). Wtyczki instalujesz jak w #1 a następnie w ustawieniach urządzenia dla today zaznaczasz dany plugin (wtyczkę) aby była aktywna na ekranie. (settings->Today (2ga zakładka na dole items),

Mam nadzieję, że pomogłem.

Pozdrawiam,
Bigu1975

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 25, 2008, 16:00:06 »
Bigu1975 Dziękuje za odpowiedz wiem jak się instaluje, i zmienia dźwięki sms
Proszę napisać jeszcze gdzie reguluje się głośność. prócz tej przy głośniku w prawym górnym rogu.

Oraz jak nazywają się te pluginy? które widać na obrazku.

*

Offline Bigu1975

• 349
  • Sprzęt: H 1910, H 2210, Hx2490b, HP 614c, Xperia X1 (na sprzedaż), Hx4700, HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 25, 2008, 16:26:12 »
Witam,

Jest to jedyne miejsce gdzie reguluje się głośność: klikasz na ikonkę głośnika i masz dwa suwaki: ten ze słuchawką reguluje głośność telefonu (rozmówcy) tez z symbolem iPAQa głośność urządzenia (w tym dźwięków SMS).
Jeśli te dźwięki masz wciąż za ciche to potrzebujesz innych 'dźwięków' nagranych głośniej.

Dolny plugin to Spb Pocket Plus ten góry nie istnieje - jest to poglądowy rysunek przedstawiający nieistniejący wygląd aplikacji: iPAQ Wireless.

Pozdrawiam,
Bigu1975

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 26, 2008, 12:19:43 »
No dziękuje bardzo za pomoc. Może jeszcze ktoś mi podpowie jak wyłączyć T9 przy pisaniu smsa?
tak błahostka,

*

Offline Bigu1975

• 349
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 26, 2008, 14:32:40 »
Proszę bardzo...

Podczas pisania przytrzymaj dłużej "*".

Permanentnie tu:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=94820.0