Ooo teraz są konkrety od których powinieneś zacząć ten topic. Część rzeczy, które napisałeś mogę potwierdzić u siebie:
- klawiatura i Smart Touch Wheel u mnie też działają bez zarzutów;
- problem z wyłączaniem się urządzenia przy 30-40%, a nawet i przy 55% (nieoficjalnie, bo informacje pochodzą od anonimowego pracownika HP i które wywnioskowałem po rozmowie kilkukrotnej z serwisem HP) powodują wadliwie wyprodukowane baterie, które od lipca maja być zastapione nowymi poprawionymi;
- GPS faktycznie wskazuje dobrze, jednak co do łapania fixa to 7 minut o których piszesz mnie zaskakują. Oczywiście nie twierdzę, że tak nie bylo, jednak trzeba by wziąść pod uwagę kilka czynników. Ja ze swojej strony moge powiedzieć, że bez używania HP iPAQ GPS QK Position moja 614'ka łapie fixa od kilkudziesięciu sekund do 3 minut;
- karty pamięci to faktycznie pięta Achillesowa tego modelu i nikt nie jest w stanie stwierdzić, czemu jednym działają 8Gb, innym tylko 4Gb;
- co do jakości wyświetlacza, tego jak wyświetla i jak działa ekran dotykowy nie mogę się z czystym sercem doczepić. Minusem jest napewno w porównoniu do np. Diamonda to, że jest schowany i ciężko go wyczyścić na brzegach i w rogach;
- aparat... popieram, tutaj HP dalo ciała na maksa, jednak biorąc pod uwagę, że jest to niby linia dedykowana klienteli biznesowej, to Ci raczej nie potrzebują aparatów w komórkach;
- dla mnie głośnik jeden i drugi spełnia swoją rolę, dobrze słyszę gdy ktoś do mnie mówi, dzwonki jeśli się ustawi w formacie .wav też są wystarczająco głośne;
- karty Sim... Hmm no tu nie mogę za dużo powiedzieć. Na początku miałem kartę z Play i były problemy, ale okazalo się, że to karty były jakieś udziwnione i na wielu modelach telefonów, które oferował sam Play nie chciały śmigać. Teraz mam Orange i żadnych problemów , ani z zasięgiem, ani z utracaniem zasięgu. Zagranicznych kart nie testowalem, więc w tym akurat temacie się nie wypowiem;
- grzanie, tu niestety rządzi prawo szczęścia. Jak ktoś go nie ma, to dostawał model który podczas grania w kulki sie przegrzewał, inni (w tym odpukać ja) nie spotkali się z motywem przegrzania 614'ki. W tej chwili się zastanawiam, czy powodem tego przegrzewania nie są właśnie te wadliwe baterie;
Od siebie moge jeszcze dodać, że w tej chwili z obecnie dostępnych w sprzedaży palmofonów wizualnie podobają mi się dwa: właśnie 614'ka i HTC Diamond tak jedynka jak i dwójka, przy czym różnica w cenie pomiędzy HP, a HTC zmusza mnie do pozostania przy HP i jakos szczególnie nad tym nie ubolewam. Jedno jest pewne, napewno bym nie zamienił HP 614c na Iphona...

Edit.
Żeby już nie nabijac postów niepotrzebnych chciałbym napisać odnośnie tego, co napisał poniżej kolega
apollo78, że w tej chwili po napisaniu konkretów przez kolegę
wizzz już sie nie unoszę i traktuję ten wątek całkiem serio. Nie traktujcie mojego powyższego przydługiego posta jako atak. Poprostu jezeli faktycznie komuś ma ten topic pomóc w wyborze czy kupic czy nie to postanowilem napisać jak to wygląda z mojej strony. Peace