HP HW6915 - problem z łączeniem z PC - uszkodzony czy oprogramowanie???

• 6 Odpowiedzi
  • 2303 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam

Mam Hp iPAQ hw6915 z windows mobile 5, kupiłem go niedawno okazyjnie. Po podłączniu do komputera system coś tam wykrywa, ale nie widzi mi pamięci ipaqa (czyli nie mogę wrzucać plików i ściągać z ipaqa, a oto właśnie mi chodzi). Dodam, że nie mam żadnej dodatkowej pamięci, a podłącznie robiłem na paru systemach. Proszę bardzo o pomoc, bo nie wiem czy coś jest uszkodzone z ipaqiem czy poprostu brak oprogramowania, albo czy trzeba tylko zmienić jakieś ustawienia w ipaqu (żadnej opcji takiej nie zauważyłem). A jeśli chodzi o stronę hp i sterowniki tam umieszczone to też nic konkretnego w tej sprawie nie znalazłem.

Pozdrawiam

Połączone: Marzec 04, 2010, 12:51:43
Dodam jeszcze dla jasności, że nie dostałem z ipaqiem żadnego oprogramowania, i nic na pc przed podłaczniem nie instalowałem, choć wg. nie powinno mieć to jakiegoś wpływu na działanie...
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2010, 12:51:43 wysłana przez asdx21 »

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: HP HW6915 - problem z łączeniem z PC - uszkodzony czy oprogramowanie???
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 04, 2010, 13:21:09 »
jaki masz system na PC? Palmtop to nie pendrive i tak po prostu nie zobaczysz go jako mass storage. Do komunikacji wymagany jest ActiveSync na XP lub Windows Mobile Device Center w przypadku Visty

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 04, 2010, 14:20:06 »
Zainstalowałem ActivSynca 4.5, bo mam XP pro. Niestety nic nie wykrywa oprócz tego że coś na na usb jest dostępne, robi mi jakiś test i skanowanie a poźniej chce wysyłać raport o problemie. Na ppc wyświetliło się tylko okno "Connect to..." z opcjami "cancel" i "hide...". Co jest nie tak?

Połączone: Marzec 04, 2010, 14:32:29
Ok nie wiem co się stało, ale już widzę wszystko w "Moim komputerze" :E. Teraz mnie tylko nurtuje pytanie czy da się na to coś wgrać system, ale w języku polskim np windows ce 6.5.
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2010, 14:32:29 wysłana przez asdx21 »

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 07, 2010, 18:34:12 »
nie da się wgrać nowszego systemu
nie ma też systemu po polsku, co najwyżej można zakupić nakładkę spolszczającą

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 12, 2010, 19:33:57 »
Chodzi mi o to czy da się tutaj używać polskich znaków (głównie na klawiaturze i słownik najlepiej też np. jeśli chodzi o worda). Jeśli tak to bardzo bym prosił o jakąś radę przynajmniej od czego zacząć. Bo w sumie nie od tego jest pda, żeby robił tylko za telefon i aparat. No chyba że jest jakiś program alternatywny do worda po polsku i w tym samym formacie zapisuje, ale ja tego nie wiem.

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 25, 2010, 13:41:55 »
widzę że ciężko tu o jakies konkretne info :S. co do tematu to znalazłem takie coś jak marchevka mwriter, ale to nie jest za free.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 25, 2010, 14:22:23 »
no nie jest za free, o czym już dawno zostałeś poinformowany, więc nie narzekaj

można zakupić nakładkę spolszczającą