Powiem tak, potrzebuję urządzenie, kóre choć cześciowo zastąpiłoby mi notebooka i w całości telefon komórkowy. Zamierzam na nim pisać dokumenty, używać do nawigacji (z BT-338), normalnie rozmawiać przez telefon i wskazany byłby dostęp przez WiFi (mam w domu, pracy itd). Innymi słowy potrzebuję dobrego palma, który przy okazji zastąpi też telefon komórkowy.
Mój wybór skłania się raczej ku HP h6340, ale mam z nim związane pewne obawy:
- czy problemy z h6340 (że nie nadaje się do rozmów telefonicznych, bo sie wiesza, zrywanie BT i inne) poprawił ostatni firmware 1.11?
- czy wydajność parcy tego palma jest komfortowa, z uwagi na slaby procek (nie zamierzam grac w Quake, ale Word, Excel i AM powinna działać przyzwoicie)
- czy przypadkiem nie jest to na tyle stary model, że niedługo straci wsparcie HP (już jest nowa generacja hw6510 i hw6515)?
- czy w h6340 komuś działała poprawnie WiFi z WEP 128 (a może też obsługuje WPA)?
- czy może lepiej kupić ETEN M500 lub MDA Compact (MINUSY: mają mniejszy ekran i są bez WiFi, PLUSY: szybszy procek i Microsoft PocketPC 2003 Phone Second Edition) ?
Może ktoś ma h6340 i MDA Compact / ETEN M500 / MDA III?
Opinie użytkowników bardzo mile widziane!