HW6510 - Żywotność baterii a resety???

• 4 Odpowiedzi
  • 640 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HW6510 - Żywotność baterii a resety???
« dnia: Październik 30, 2007, 13:00:57 »
Od pewnego czasu pojawiły się u mnie dziwne zachowania ipaqa, mianowicie:

1. Potrafi się sam wyłączyć w trakcie rozmowy telefonicznej
2. Wyłącza się w momencie używania Internet Explorera
3. Wyłącza się w momencie, gdy ktoś dzwoni

Najczęściej dzieje się to gdy poziom naładowania baterii spadnie poniżej 75%

Po takiej akcji zazwyczaj udaje się go włączyć, ładuje system gdzieś do połowy, po czym znów się wyłącza.
I nie zabootuje systemu, dopóki nie podłączy się go do ładowarki, choćby na parę sekund.
Z podłączoną ładowarką odpala się system bez problemu i po odłączeniu śmiga dalej idealnie, kilka godzin, ze 20 rozmów telefonicznych i potem znienacka znowu się resetuje.

Pytanie moje, czy to można zrzucić na zużytą baterię - 2 lata nieustannej pracy ??
Od razu zaznaczam, że ten plastikowy pitolek od czujki baterii został daaawno temu zaklejony w pozycji ON, bo wcześniej dziwne resety działy się właśnie z jego powodu.

Z tego co wiem to w normalnych komórkach po kilku latach na jednej baterii telefony się lubią same wyłączać nawet przy 100% naładowanej baterii, ale nie wiem czy można to odnieść również do PDA. Ktoś miewa podobne problemy? Bo nie wiem, czy jest sens inwestować w nową baterię, czy nie lepiej kupić coś nowego....

Pozdrówki

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: HW6510 - Żywotność baterii a resety???
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 30, 2007, 13:02:53 »
Pytanie moje, czy to można zrzucić na zużytą baterię - 2 lata nieustannej pracy ??
oczywiście, choć powód może też być inny
HTC Universal zachowuje się podobnie (problem wielokrotnie opisywany) i zazwyczaj wymiana baterii pomaga

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 30, 2007, 15:28:56 »
nowe aku powinno pomóc, ale gdy ja akurat korzystałem z tego aparatu, miałem podobne problemy...gdy poziom energii spadł do około 50% to był już koniec.

BTW, przenoszę.,
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 02, 2007, 07:29:39 »
Ja mam to samo w hw6515 [za miech mija 2 lata] z tym, ze przy jakies 25-30%. Na razie laduje codziennie zamiast co dwa dni i uwazam, aby nie spadlo ponizej 40%.
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 02, 2007, 07:54:06 »
hmm, to ciekawe co piszecie, ale może to przypadłości konkretnych modeli, bo ogólnie 2 lata dla palmtopa to jeszcze nie jest wiek w którym bateria pada ze starości...