hp 6915 - AutoMapa, iGo, i inne

• 5 Odpowiedzi
  • 1610 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« dnia: Wrzesień 29, 2006, 16:37:46 »
Mam pytanie do użytkowników tego smartphonu o Wasze doświadczenia w uruchamianiu i eksploatacji programów do nawigacji.

Jak na razie sam doświadczyłem szalonych problemów z moim oryginalnym iGo. Daje się go u mnie uruchomić tylko po soft-resecie i tylko wtedy gdy nie włączę telefonu. Wtedy owszem działa, choć czasami jak nic się nie dzieje (np. stanie na parkingu) PDA potrafi wyłączyć ekran i rozłącza się również wtedy gps.

Znalazłem na tym forum poradę ze zmianą ustawień regionalnych i resetem, ale u mnie to nic kompletnie nie dało.

Pytam więc - czy komuś udało się zmusić iGo do poprawnej pracy na 6915? Czy wymaga to jakiś sztuczek lub innych zabiegów?

Proszę też tych co używają najnowszej wersji AM z mapami w wersji „U” o opinie czy AM działa Wam prawidłowo na 6915. Po złych doświadczeniach z iGo waham się z przeniesieniem licencji z mojego 6340, gdzie i Go i AM działają idealnie.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 02, 2006, 09:42:23 »
Hmm…, spotkałem się z użytkownikiem HP 6915, który pokazał mi że u niego iGo działa bezproblemowo. Ale…, choć miał tę samą wersję ROM (1,21) to jego pulpit z WM5 wygląda nieco inaczej! Także poruszając się po systemie zauważyłem drobne różnice w zawartości niektórych folderów. Oba urządzenia pochodzą z tego samego źródła – dzieli je tylko półtora miesiąca różnicy w dacie zakupu.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 03, 2006, 23:31:05 »
Przepraszam że tak tu prowadzę dialog sam ze sobą, ale z przyjemnością poinformuję innych użytkowników tego działu i forum, że na HP 6915 nasza rodzima AM działa wyśmienicie, nie ma również żadnych konfliktów z jednoczesną pracą telefonu :-)

Z iGo niestety nadal totalna porażka.

Re: hp 6915 - AutoMapa, iGo, i inne
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 09, 2006, 00:02:23 »
"Jak na razie sam doświadczyłem szalonych problemów z moim oryginalnym iGo."

Posiadam HP6915 od miesiaca. Jest to drugi egzemplarz. Poprzedni padl i zostal wymieniony na nowy.Po zainstalowaniu iGO mam takie same problemy jak opisane wyzej.
Kiedy HP6915 lezy, lub ide majac go w kieszeni dziala prawidlowo. Kiedy jade samochode rozlacza sie.

TomTom6 chodzil prawidlowo po zmianie wartosci w

HKEY_LOCAL MACHINE>System>CurrentControlSet>GPS Intermediate Driver - zmienilem wartosc z 1 na 0 (zero). Do tych zmian uzywalem programu "Pocket Controller Enterprise".

Po tych zmianach iGO nie widzial anteny GPS

Rozmawialem z ludzmi w Skandynawi i oni maja takie same problemy z iGo lecz nie maja lekarstwa.
Licze na naszych krajowych fachmanow

Odp: hp 6915 - AutoMapa, iGo, i inne
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 02, 2007, 18:59:29 »
No ja bym chetnie przetestował coś ale mó nie łapie sygnału GPS czy to jakoś pierwszy raz się włącza????

*

Offline KorreS

• **
  • 189
  • Sprzęt: SAMSUNG GT-N7100 (Note2)
Odp: hp 6915 - AutoMapa, iGo, i inne
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 02, 2007, 20:33:35 »
u Mnie iGO działa bez problemu, podobnie jak AM w wersji v3w.
W iGO trzeba przy pierwszym starcie ustawić parametry GPS (było na tym forum).  Pamiętajcie że nie da się ręcznie włączyć GPS.  Jest on uruchamiany poprzez aplikacje (w niekturych automatycznie : iGO, w innych ręcznie: AM)
Co więcej iGO podtrzymuje cały czas aktywność PDA tak że nie dochodzi do wyłączenia podświetlenia ani wygaszenia ekranu (w odróżnieniu od AM czy innych programów).

Nie mam żadnych ze wspomnianych problemów.  Data zakupu PDA: koniec grudnia 2006.
v. 4.1.2