Witam wszystkich.
Od 3 miesięcy jestem właścicielem ipaqa hw6510. Do tej pory działał on wyśmienicie. Nie było sytuacji, że tracił zasięg (co miało miejsce w moich poprzednich pda: MDA 2 i MDA 3) oraz innych często występujących problemów. Jednym słowem byłem bardzo zadowolony.
Jednak mniej więcej od tygodnia ipaq notorycznie wykonuje samoczynie miekki restart. Zdarza się nawet że, przez kilka minut nie mogę włączyć go, gdyż ilekroć system się ładuje następuje ponowny restart. Jest to uciązliwe, gdyż praktycznie jestem pozbawiony w tym czasie funkcji telefonu.
Próbowałem wszystkiego, kilkaktrotnie robiłem hard reset. Pozostawiłem tylko najpotrzebniejszy software (pocket Informant, Poket Breeze, ewallet, Sprite Backup, Magicbutton, Resco Explorer i praktycznie nic więcej.). Sytuacja się nie zmieniła. Następnie próbowałem sprawdzić jak będzie zachowywał się na czystym systemie bez instalowania jakichkolwiek programów. Jednak znów sytuacja z restartami się powtarzała.
Postanowiłem, więc oddać sprzęt do serwisu. Sprawdziłem na internecie, że gwarację mam jeszcze do sierpnia 2006. Jednak w trakcie przeprowadzki zagineła mi gwarancja i dowód zakupu. Pani z serwisu HP poinformowała mnie, że bez tych dokuemtów nie może przyjąć ipaqa do naprawy gwarancyjnej.
uffff.. skończyłem
Reasumując, może ktoś ma pomysł:
1) jak naprawić ipaqa samemu?
2) jak wyrobić ewentualnie nową gwarancję ewentualnie oodać ipaqa do serwisu bez okazywania gwarancji?
Bedę wdzięczny za wszelkie syugestie!!!!!