GPRS ipaq 6515 - kłopot !!!!

• 2 Odpowiedzi
  • 1008 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 15, 2005, 12:35:49 »
Mam problem, jak na razie nie do przejścia. Dziś rano włączyłem swojego Ipaqa 6515 - gprs nawiązał połączenie , ale ani strony, ani Mobile Gadu ani poczta - nic nie działa. Serwis HP powiedział żeby im przysłąć urządzenie na 21 dni testoswania (odpada) a Plus stwierdził że u nich wszystko ok!!! Fakt przełożyłem karte do telefonu połączyłem sie przz bluetooth z HP 2210 i stronmy działają - wszystko chodzi. przełożyłem z powrotem do 6515 - ni cholery, połaczenie aktywne - internet nie chodzi !!! pomocy!!!

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 15, 2005, 15:56:09 »
Napisz jak skonfigurowales polaczenie.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 19, 2005, 22:04:17 »
Wiesz co , już doszedłem. Ale czasu kurde straciłem, ale cóż. Wychodzi na to że w miejscu gdzie pracuję jest bardzo słaby zasięg Plusa, co prawdopodobnie odbija się na połączeniu GPRS. Wystarczy że przejade 2 ulice dalej i wszystko działa jak należy. Najśmieszniejsze jest to że pokazuje mi pełen zasięg na urządzeniu i połączenia głosowe sa ok. Wykapowałem dopiero w momencie gdy koleżanka obok (akurat ma telefon w Plusie) zaczęła się skarżyć na połączenia, że ją rozłącza i takie tam. Podłączyłem ipaqa do laptopa i acząłem pingować, okazało się że wraca co 5 -6 więc połaczenie prawdopodobnie dało taki efekt. I teraz w robocie mi nie działa, a wszędzie indziej jest ok. Żeby było śmieszniej to pracuje obecnie w Warszawie i w stolice takie szopy :)