Witam, dołączę się do tematu... Również planuję zmianę swojej maszynki(HTC Tytn) na coś lepszego, wybór spory ale...no wlanie, zmienić chce głównie z powodu wydajności, szukam czegoś mocniejszego...
I stąd moje pytanie, jak na co dzień sprawuje się 614-tka? Procek ma zacny, sporo ramu, przy tym nie duża rozdzielczość ekranu do obsłużenia, wydaje się być szybki... Szukałem już jakiś recenzji, filmiki na YT, tylko jakieś popierdułki znalazłem...
1. Czy system chodzi płynnie?
2. Jak z obsługą wtyczek today? Np. wyżej wspomniane SPB, na Tytn'ie przycina więc nie ma przyjemności z korzystania...
3. Jak z filmami? Np w TCPMP, na Tytn'ie jakieś kwadraciki, przycinki, rozjechane synchro dźwięku i wizji....i nie mówię tu o filmikach w jakiejś super jakości ale o takich max QVGA...chodzi mi głównie o włączenie sobie czegoś od czasu do czasu i nie denerwowanie się że kiepsko działa

4. Głośniczki...dosyć ważna sprawa bo przecież to również telefon
ksmm napisał już że ok, ale dokładnie czy nie słychać trzasków czy tego typu niedogodności? Czy w głośniejszym miejscu da się pogadać? No i głośnik z tyłu, dzwoni cicho ale gdy pda jest w kieszeni np w pokrowcu jeszcze czy leżąc bez niczego na stole? Czy może nie da się już głośniej ustawić bo już charczy...
5. Połączenie z kompem.... Jako, że w Tytn'ie nie mogę dojść do porozumienia z AS wymianę plików prowadzę poprzez kartę microSD, do której jest bardzo wygodny dostęp z zewnątrz urządzenia, ale w 614-tce jest ona pod baterią więc lipa... Czy używa z Was ktoś może Bluetootha do tego a jeśli tak to jakiego programu(na kompie)?
Rewelacją jest to, że bak sprzętowego d-pada zastąpić można tym programikiem D-PAD i w grach nie ma późnień(gram tylko w parę, np SkyForce, na tak małym ekranie ciężko to zrobić palcem więc najwygodniej d-padem)
A właśnie, jeszcze jedno pytanie mi się przypomniało

w grze SkyForce(grywa z Was ktoś?) obsługa palcem/rysikiem właśnie, na Tytn'ie o ile d-padm się da pograć to dotknięcie ekranu powoduję takie lagi, że grywalność spada praktycznie do zera... plus ogólne opóźnienia dźwięku, np w menu, wybór opcji a dopiero po chwili(prawie sekunda...) dźwięk temu odpowiadający...

jak to wygląda na 614-tce? Wiem, że na HTC Universalu z tym samym prockiem ten problem nie występuje(zarówno opóźnienie dźwięku jak i lagi przy obsłudze palcem/rysikiem).
Trochę się rozpisałem ale mam nadzieję, że rozwiejecie moje wątpliwości