Witam, mam HP614c mniej więcej od roku, na oryginalnym angielskim systemie WM 6.0 (miałem inne ale wróciłem do tego). Jakiś czas temu lewy przycisk sprzetowy pod ekranem przestał działać poprawnie: jak się go naciśnie to uruchamia przycisk na ekranie po prawej stronie, czyli tak jakbym miał dwa 'prawe' przyciski. Za bardzo mi to nie przeszkadzało więc to olałem, jednak ostatnio doszedł kolejny problem: lewy przycisk na ekranie naciska się sam i to dość często w zupełnie różnych momentach, co znacznie utrudnia korzystanie z telefonu :/ . Myślałem że to coś z ekranem dotykowym bo nosze telefon w kieszeni, jednak po wyczyszczeniu ekranu jest to samo, tak samo gdy zmienię orientację ekranu i przycisk jest wtedy w lewym górnym rogu. Wnioskuję że te dwa problemy mają ze sobą związek i jest to mechaniczna kwestia pod obudową, da się coś z tym zrobić samemu? bo hpek jest prawdopodobnie po gwarancji. Mieszkam w Warszawie także mogę go zawieźć do serwisu (na Jagiellońskiej z tego co znalazłem na forum), ale wtedy pewnie nie zobacze go przez miesiąc i tanie też to nie będzie :/
dzięki za wszelką pomoc