HP iPAQ 614c Business Navigator pare pytan.

• 7 Odpowiedzi
  • 4128 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HP iPAQ 614c Business Navigator pare pytan.
« dnia: Lipiec 01, 2008, 21:10:49 »
Witam
Proszę o odpowiedzi na moje pytania.
1. Czy są opoznienia w rozmowie tak jak w etenie x800 na poczatku rozmowy?
2. Czy mozna korzystac z neta , ma wifi wnioskuje ze tak?
3.Czy za posrednictwem skypa moge rozmawiac przez niego?
4. Czy pisanie smsow odbywa sie normalnie tak jak w narmoalnym telefoni?
5. Czy mozna laczyc sie bezprzewodowo z ruterem itd???
6.Czy GPS jest "zablokowany"chodzi mi o to czy gps bedzie dzialal z mapami moimi na karcie sd?
Jezeli ktos jest uzytkownikiem tego modelu lub podbnego lub zna jakies linki do recenzji testow prosze sie podzielic. Proszę o opinie oraz zdjecia na kaazer@wp.pl
Dzięki serdeczne

*

Offline Bigu1975

• 349
  • Sprzęt: H 1910, H 2210, Hx2490b, HP 614c, Xperia X1 (na sprzedaż), Hx4700, HTC HD2
Odp: HP iPAQ 614c Business Navigator pare pytan.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 02, 2008, 11:00:42 »
Hm, mam trochę mieszane uczucia. Nie obraź sie ale patrząc na pytania może jednak powinieneś pozostać przy 'normalnym' telefonie. Niemniej jednak odpowiadam :)

Nie wiem o co dokładnie chodzi, ale opóźnień jako takich nie ma. Jednakże przy odbieraniu rozmowy przychodzącej od momentu naciśnięcia 'zielonej słuchawki' do chwili kiedy możemy mówić i zostanie to wysłane upływa chwilka ok 0,5 sek.

Tak: WiFi, GSM/UMTS (GPRS/EDGE/3G/HSDPA)

Tak (i przez Skype'a i przez iPAQa  :ok:)

Tak - możesz je pisać używając zarówno klawiatury sprzętowej (jak w 'tradycyjnym' phonie) jak i przy pomocy rysika (klawiatura ekranowa).

Tak (po to jest karta WiFi)

6.Czy GPS jest "zablokowany"chodzi mi o to czy gps będzie działał z mapami moimi na karcie sd?
Dziwne pytanie, nie rozumiem go ale GPS działa z różnymi programami obsługującymi GPS (nawigacja).

Jezeli ktos jest uzytkownikiem tego modelu lub podbnego lub zna jakies linki do recenzji testow prosze sie podzielic. Proszę o opinie oraz zdjecia
na kaazer@wp.pl
Gooooogle i jeszcze raz gooogle (np. forum MODACO i XDA-DEVELOPERS)

Pozdrawiam,
Bigu1975

*

Offline Sury

• 10
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 03, 2008, 12:37:37 »
Proszę o odpowiedzi na moje pytania.
Tak. Są.
TAK
Nie wiem. Podobno tak.
Ja mam wersje angielska WM6 i bez rysyika poki co nie nauczylem sie jeszcze pisać smsów. W kazdym razie ... przyciski jak w telefonie są. Jednak bez polskiego slownika T9 ciezko to robic tak jak w normalnym telefonie. Przy okazji. Ktoś wie moze jak sobie z tym poradzić ?
Tak
6.Czy GPS jest "zablokowany"chodzi mi o to czy gps bedzie dzialal z mapami moimi na karcie sd?
Bedzie dzialal GPS z roznymi programami.

Jezeli ktos jest uzytkownikiem tego modelu lub podbnego lub zna jakies linki do recenzji testow prosze sie podzielic. Proszę o opinie oraz zdjecia na kaazer@wp.pl
Dzięki serdeczne
[/quote]

*

Offline Netzmark

• **
  • 137
  • Sprzęt: HP-614c
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 18, 2008, 19:37:48 »
Heya, tez mam pare pytan na temat 614c. Z tym ze przejrzalem juz watki, przekatowalem ustawienia palma i nawet zaatakowalem serwis HP i operatora zeby towarzystwu glowy bez sensu nie zawracac:-)
Oto pytanka/problemy, moze ktos sie zetknal z takimi:
- jak przefiltrowac/zablokowac Kontakty zeby nie dublowac wpisow zapisanych na SIM-ie z kontaktami w pamieci phona? Mozliwe?
- CBapplet: owszem wyswietla sie mi sie w okienku na Today, ale - przynajmniej w sieci Era - oprocz lokalizacji typu "Warszawka" pokazuje naprzemiennie z nia zestaw bzdur typu "Pan pozna Pania" czy "Na odwrot". Wiekszy problem to ze nawet gdy ekran jest wylaczony a przyjdzie aktualizacja CB to ekran sie wlacza sam i oczywiscie zre baterie. A ze aktualizacje przychodza non stop to i ekran jest non-stop wlaczony. Problem ustepuje jak sie CB zablokuje. System jest 6.0PL, w CB wlaczony jest na 100% tylko kanal 50 a Era upiera sie ze zadne towarzyskie infa nie sa nim przesylane i ze to blad systemu phona. W sumie wszystko na to wskazuje - mimo, ze oczywiscie serwis HP twierdzi ze nie zauwazyl takiego "problemu" - ale co Wy na to?
- Glosniejszy dzwonek: czy nadzieja tylko w rosyjskim WM6.1 albo aktualizacji 6.0 do 1.01? Czy moze wpadl ktos na jakis inny sposob podgloszenia hapeka choc troche?!

*

Offline rafuss

• 32
  • Sprzęt: N95
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 30, 2008, 08:41:09 »
dołączam się do postu żeby nie zakładać nowego tematu: koledzy a jak to jest z programami które mogą łączyć się z netem? jest jakaś możliwość ustawienia żeby bez wiedzy użytkownika nie naraziły nas na niepotrzebne koszta, np podczas połączenia żeby pytał czy łączyć przez wifi czy/lub Gprs? czy można np. w prosty sposób wyłączyć/przełączyć możliwość połączyń z netem po Gprs? I jeszcze jedno pytanko jak to jest z tymi dzwiękami/głośnością dzwonków faktycznie są bardzo ciche? jeżeli tak to czy już jest znany sposób na rozwiązanie problemu?

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 30, 2008, 10:03:58 »
djest jakaś możliwość ustawienia żeby bez wiedzy użytkownika nie naraziły nas na niepotrzebne koszta, np podczas połączenia żeby pytał czy łączyć przez wifi czy/lub Gprs? czy można np. w prosty sposób wyłączyć/przełączyć możliwość połączyń z netem po Gprs? I jeszcze jedno pytanko jak to jest z tymi dzwiękami/głośnością dzwonków faktycznie są bardzo ciche? jeżeli tak to czy już jest znany sposób na rozwiązanie problemu?

dummy GPRS

*

Offline rafuss

• 32
  • Sprzęt: N95
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 30, 2008, 11:48:47 »
sjest jakaś możliwość ustawienia żeby bez wiedzy użytkownika nie naraziły nas na niepotrzebne koszta, np podczas połączenia żeby pytał czy łączyć przez wifi czy/lub Gprs? czy można np. w prosty sposób wyłączyć/przełączyć możliwość połączyń z netem po Gprs? I jeszcze jedno pytanko jak to jest z tymi dzwiękami/głośnością dzwonków faktycznie są bardzo ciche? jeżeli tak to czy już jest znany sposób na rozwiązanie problemu?

dummy GPRS

dziękuję za odpowiedz i radę, domniemywam że jest taka możliwość lecz niestety nie znam angielskiego, a niechciał bym popełnić błędu w interpretacji. Posiadam jeszcze Nokię N95 i tam jak chcę się połączyć z netem to wyświetla się propozycja GPRS lub WIFI a w HP 614C mhm czytam o problemach w tym temacie z wyborem pkt dostępu do neta. Jestem już o krok od kupna tego cacka lecz chciałbym dzięki waszemu doświadczeniu dowiedzieć się jak najwięcej zanim wydam niemałe pieniążki i właśnie przez problem z ustawieniem dostępu do neta będę rozczarowany. Czyli sumując można dzięki dummy GPRS  sobie wygodnie skonfigurować ten dostęp, czy tak?  :worried:

A może można skonfigurować tylko mms-y a internetu po gprs po prostu nie konfigurować, jest taka mozliwośc?? W tedy internet włączał by się tylko po wifi a mms-y normalnie bym odbierał

« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2008, 12:45:09 wysłana przez rafuss »

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 30, 2008, 12:48:43 »
614c prosto z pudełka łączył mi się - wszystkie ustawienia automatycznie się skonfigurowały.
To obejście HP jest IMO mało wygodne - ale działa (pytanie czy połączyć byłoby znacznie lepsze).
Jak masz połączenie kabelkiem z kompem połączonym do internetu albo połączenie WiFi - to net idzie po tym niezależnie czy masz w ustawieniach włączony dummy czy nie. A jak jedyne możliwe połączenie po GPRS to przy dummy się nie połączy (oszczędza to nie tylko kaskę ale i baterię).

Nie przesadzaj z tym angielskim - masz obrazkowo, więc mając telefon i instrukcję przed oczami poradzisz sobie :)

Oczywiście MMSy ustawia się osobno - dummy gprs działa tylko na połączenie z netem (MMSy można normalnie wysyłać i odbierać).
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2008, 12:50:55 wysłana przez Kaizen »