HP 614C i karta w sieci PLAY - RATUNKU

• 63 Odpowiedzi
  • 15832 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HP 614 c i powiadomienia od PLAY (ktoś dzwonił itp)
« Odpowiedź #60 dnia: Listopad 18, 2009, 10:05:25 »
Witam,

mam pytanie jak włączyć w HP 614 c powiadomienia od sieci, konkretnie PLAY w moim przypadku, że np ktos do nas dzownil jak mielismy wylaczony telefon itp. Nie przychodzi to jako sms tylko jako taki komunikat sieciowy i nie bardzo wiem jak to wlaczyc a nie pojawiaja mi sie.
Pzdr

*

Offline morrow

• **
  • 102
  • Sprzęt: Dell Axim X51 , HTC Diamond - ROM Mystique.
Odp: HP 614C i karta w sieci PLAY - RATUNKU
« Odpowiedź #61 dnia: Luty 19, 2010, 14:14:01 »
Dwa dni walczyłem z softem i kartami.
Dzisiaj poszedłem do Play-a. Wymieniłem kartę z globusa na kwadraciak i bez żadnych sztuczek, patchy itp. działa.
Przynajmniej jak na razie .... ;)

« Odpowiedź #62 dnia: Marzec 04, 2010, 01:22:32 »
Próbowałem wszystkie metody aby PLAY zadziałał na HP 614c wszystkie zawiodły bo nawet schodziłem cały Wrocław i nigdzie nie mają już kart 8 stykowych. Wymienili mi na najnowszą ale dalej była kupa, nie chciało chodzić. Zostało allegro wypatrzyłem gościa który sprzedaje karty takie używane po 1zł ze stanem konta 0.10gr. Kupiłem parę kart bo jak za zeta to wysyłka wyjdzie na to samo :P I stwierdzam że na każdej 8 stykowej a mam z różnymi numerami i seriami chodzi bez problemu.

Zamieszczam fotke kart które miałem i testowałem i niestety tylko 8 stykowa pomogła.

Sorki za wielkość obrazka ale jak robię mniejsze to jest niewyraźne :P
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2010, 01:31:36 wysłana przez SwiEtyCRX »

« Odpowiedź #63 dnia: Wrzesień 23, 2010, 12:32:54 »

odświeżę watek ale uważam że informacja jest dość ważna !!!
walczyłem z play o kartę z 8 polowym chipem dość długo niestety bezskutecznie kazali mi jeździć po kraju i szukać samemu odpowiedniej karty, co wydało mi się poronionym pomysłem. przez kilka tygodni karta play włożona była do starego samsunga żeby tylko można było dzwonić, rozważałem sprzedanie ipaq'a ale się nie poddałem i po informacji iż play wprowadza mini simy (micro sim) stwierdziłem że jeszcze tego spróbuje no i..........

wymieniłem ostatnio kartę normalną na mini sima (micro sima) i od dwóch dni nawet nie zawiesił się ani razu wszystko działa jak w zegarku .... testuje dalej

działam na WM 6.5 21888