HP 614C i karta w sieci PLAY - RATUNKU

• 63 Odpowiedzi
  • 15826 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: HP 614C i karta w sieci PLAY - RATUNKU
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 13, 2009, 20:13:21 »
Witam
Używam 614c na  WM 6.1 21042 manila edition beta 0.7 i PLAY chodzi bez problemu i bez żadnych nakładek, na  WM 6.1 20270_1.2fix_m2d również chodził bez problemów.
pozdro
Napisane: Czerwiec 13, 2009, 20:11:16
muszę dodać, że zmieniłem radio na 0.88 przy zabawach z testowaniem romów

*

Offline cakp

• **
  • 146
  • Sprzęt: Hp ipaq 614c
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 13, 2009, 20:54:50 »
a co ci sie dzialo z play na 089? ja posiadam 089

czy karte play masz 8stykowa czy 6? ja 8 prepaid
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2009, 20:56:42 wysłana przez cakp »

« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 13, 2009, 21:03:15 »
nic bo miałem 0.81, ale po przejściu na 0.89 zauważyłem, że nieco wolniej pracuje na tym samym romie a miałem wtedy wm 6.1 20270_1.2fix_m2d, chodzi mi o opóźnienie przy odbieraniu telefonu, które przy 0.81 zlikwidowałem przy przejściu z wm 6.0 na wm 6.1, albo wm 6.5.przy radio 0.89 jakby ten problem powrócił, nie zastanawiałem się i zainstalowałem 0.88 i jestem zadowolony

karte mam 6 stykową, ale też walczyłem o wymiane karty do skutku, potem doinstalowałem jakies programiki i wszystko chodziło ok na romie 6.0, potem zacząłem czytać to forum i zachciało mi sie wgrać nowy system tak dla próby. zainstalowałem różne i już przy pierwszym zauważyłem, że połączeni sie polepszyły, zniknął czas oczekiwania, ale czytając dalej forum zapragnąłem wymiany radia, co zrobiłem na 0.89 i tu znowu zaczęło mi coś przeszkadzać i to było opóźnienie w odbieraniu rozmowy, dlatego przeszedłem na 0.88. najlepiej spisywał sie rom wm6.1 20270_1.2fix_m2dm i najdłużej trzymała bateria chociaż różnice są niewielkie z 2 do 2,5 (3) dni, ale zapragnąłem mieć inny wygląd telefonu, kalkulatora, co musiałem dogrywać, aż pojawiła się wersja WM 6.1 21042 manila edition beta 0.7, gdzie wszystko jest już zainstalowane. tak bawiąc się romami nie zauważyłem, że karta PLAY chodzi mi bez problemów bez instalowania dodatkowych patchy, o których już zapomniałem. widząc ten wątek na forum postanowiłem na niego wejść i widze, że nie jestem (byłem) osamotniony, bo pamiętam jakie boje musiałem stoczyć, żeby mi kolejny raz wymienili kartę w sieci PLAY
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2009, 21:38:20 wysłana przez oraj »

*

Offline cakp

• **
  • 146
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwiec 14, 2009, 19:15:00 »
twoj problem z polaczeniem zostal rozwiazany przez Hp, jest na ich stronie odpowiednia łatka do tego, usuwajaca ten blad przy radiu 089

ja tez sie sporo naczytalem po roznych forach na temat play, i prawie juz sie poddalem poki nie znalazlem przerabianych wersji 6.1 i 6.5, standardowo posiadalem 6.0 PL
nie na wszystkich wersjach 6.1 dzialal mi play, patche niepomagaly
6.0 to juz mozna zapomniec o jakimkolwiek dzialaniu play
po tych roznych probach wgrywania roznych wersji doszedlem do wniosku iz akurat u mnie PLAY dzialal tylko na
WM 6.1 21042 manila edition beta 0.7
windows mobile 6.5 build 21728
przy radiu 089

problemy z polaczeniem przy radiu 089 wystepowaly przy innych wersjach systemow 6.1 i 6.5
obecnie pozostalem przy 089 na wm6.5

czy probowales wgrywac ta poprawke usuwajaca blad w polaczeniach ?
http://rapidshare.com/files/196512113/CallWaitingFix_RequiresRadioFW089.CAB

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2009, 19:20:36 wysłana przez cakp »

« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 14, 2009, 21:42:31 »
z tą poprawką też próbowałem, ale nie wszystkie romy ja przyjmowały "unsukcesfuly", ale z instalki jakby wynikało, że już są zainstalowane, generalnie wszystko chodziło ok, ale coś mi przeszkadzało, teraz już wiem, że było to zbyt ciche działanie telefonu, tzn głosu, ale nie przy wszystkich romach. zauważyłem również czytając to forum, że każdy model 614-tki jest nieco inny, bo podczas instalowania tych samych romów u każdego wystepują inne problemy, więc nie należy wszystkich problemów uogólniać. teraz zauważyłem, że w 6.1 21042 manila edition beta 0.7 znowu wystepuje problem z wysyłaniem mms-ów, niestety nie da sie " odznaczyć This network connects..." bez przerwy powraca (oczywiście chodzi o sieć play) tak więc znowu zastanawiam sie nad innym romem ale chciałbym jakis z m2d, bo troche polskiego manu mi brakuje, spróbuje z tym: 21728M2D_Black, gdzie po wgraniu polskiej poprawki touchflo można spokojnie sie pobawić telefonikiem. przypuszczam, że w tym przypadku również nie będzie problemów z połączeniem w sieci PLAY, ale nie wiem jak z baterią. przy romie 6.1 o którym pisałem bateria trzyma mi już ponad 48 godzin oczywiście podczas testowania (wgrywania itp.) wgram dzisiaj, zobacze i opisze (gdyby nie te mms-y to ten 6.1 21042 beta 0.7 jest naprawdę ok)

*

Offline cakp

• **
  • 146
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 14, 2009, 22:00:50 »
hmmm tak masz racje z tymi romami wychodzi roznie na tych samych modelach,moze zalezy od danej serii, produkcji, kraju itp no nie wiem, to tak samo jak z tymi kartami pamieci SDHC, jednemu dziala sandisk drugiemu kingston, istna loteria,pomimo ze ten sam model
 dlatego piszac niepodaje ogolnie tylko na swoim przykladzie

mi na WM 6.1 beta 07 dziala internet, mms jeszcze nie probowalem ustawiac ,ale zaraz sprawdze i napisze jak to u mnie dziala w PLAY

ps, jest ustawienie mms, musisz wejsc w inbox ,wcisnac po prawej na dole MENU i przewinac do OPTIONS MMS potem zakladka servers ,tam ustawisz parametry i bedzie dzialac,
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2009, 22:56:13 wysłana przez cakp »

« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 14, 2009, 23:20:39 »
ja to wszystko ustawiam, przeczytałem wszystkie posty na ten temat, problem jest taki, że we wcześniejszym wm 6.1 21042 nie było możliwości ustawienia mms-ów w ten sposób, w wersji beta 0.7 już taka możliwość istnieje, ale po ustawieniu serwera proxy tj "odznaczyć This network connects..." wszystko pokazuje ok, ale po ponownym wejściu w ustawienia "This network ..." jest zaznaczony i bez przerwy się to ponawia i ten mały problem powoduje brak możliwości wysłania mms-a. spróbuję ponownie zainstalować rom-a, być może coś to pomoże.

*

Offline cakp

• **
  • 146
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 14, 2009, 23:22:58 »
niemam pojecia czemu odznaczyc i co odznaczasz w ktorym miejscu gdyz ja nie mam nic zaznaczone lub zle patrze

ps,robie tak jak w linku ponizej i niedziala na tym romie
brak komunikatu o wyslaniu niewyslaniu, mms automatycznie przenoszony do OUTBOX , brak prob laczenia sie z gprs, po prostu nic sie nie dzieje

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=113461.0
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2009, 20:06:49 wysłana przez cakp »

« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 30, 2009, 23:01:10 »
Witam, u mnie po wielu probkach z roznymi romami bardzo dobrze działa: radio 0.89, rom 23004 + Fix , karta pre paid 6 stykowa. Nie zawiesza sie, nie ma opoznien.. w razie pytan: marcintk[at]poczta.fm

*

Offline cakp

• **
  • 146
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 03, 2009, 01:31:56 »
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=3541058&postcount=2

problemy z play mi znikly po zainstalowaniu tego romu 08a

na starcie automatycznie connection setup wykrywa mi operatora PLAY i kraj POLAND, zatwierdzamy i wszystko dziala
uaktualniona baza polskich operatorow
PLAY,
PLUS,
WPmobi,
mBank mobile,
Cyfrowy Polsat,
Heyah,
MyAVON
ustawienia internetu i mms wchodza dzieki temu automatycznie,bez potrzeby recznej konfiguracji
nie ma potrzeby zabaw z kartami 6badz 8stykowymi juz, gdyz PLAY juz zostal dodany do bazy

« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2009, 02:24:52 wysłana przez cakp »

*

Offline Gip11

• 32
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpień 08, 2009, 13:40:20 »
Witam,
czy posiada ktos caba z uaktualniona baza polskich operatorow???(chcialbym sprobowac wgrac do wm 6.5 i sprawdzic czy dziala PLAY)

Z gory dzieki:)

Pozdrawiam

*

Offline cakp

• **
  • 146
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpień 08, 2009, 15:51:16 »
Witam,
czy posiada ktos caba z uaktualniona baza polskich operatorow???(chcialbym sprobowac wgrac do wm 6.5 i sprawdzic czy dziala PLAY)

Pozdrawiam

w romie manili 08a masz aplikacje HTC CONNECTION SETUP stad wieksza baza operatorow
niz WM6.5  6.0PL i 6.1ENG w ktorej masz standardowa przestarzala aplikacje HP IPAQ DATA CONNECT
do tego w tej z HTC masz przycisk update gdzie mozesz sobie uaktulniac baze operatorow
czego nie ma w standardowej HP

nie ma czegos takiego jak cab z baza operatorow gdzie naciskasz setup i masz wszystko
to nie jest takie proste

zadzwon do HP zapytaj co zrobic bys w standardowej ich aplikacji mial wiecej jak 3operatorow w Polsce
gdy kupilem mojego HP podczas pobytu w Nederland mialem pokazniejsza liste, lacznie z wirtualnymi operatorami w tym kraju
widac Polska to 3swiat i nikt nie zamierza tu rozsrzerzac bazy operatorow wirtualnych jak play czy heyah

zawsze mozesz tez napisac do tego Pana od ktorego sciagales WM6.5 by umiescil taka aplikacje w tym romie
porozmawiaj dogadaj sie moze w nowej wersji zamiesci

gdyby taki cab z baza operatorow istnial pewnie pozostalbym przy moim starym WM6.0PL nigdy nie zaczal przygody z Romami i nie znalazl tego forum
« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2009, 19:56:33 wysłana przez cakp »

*

Offline Gip11

• 32
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpień 10, 2009, 18:49:12 »
Witam,

Pozdrawiam

w romie manili 08a masz aplikacje HTC CONNECTION SETUP stad wieksza baza operatorow
niz WM6.5  6.0PL i 6.1ENG w ktorej masz standardowa przestarzala aplikacje HP IPAQ DATA CONNECT
do tego w tej z HTC masz przycisk update gdzie mozesz sobie uaktulniac baze operatorow
czego nie ma w standardowej HP

nie ma czegos takiego jak cab z baza operatorow gdzie naciskasz setup i masz wszystko
to nie jest takie proste

zadzwon do HP zapytaj co zrobic bys w standardowej ich aplikacji mial wiecej jak 3operatorow w Polsce
gdy kupilem mojego HP podczas pobytu w Nederland mialem pokazniejsza liste, lacznie z wirtualnymi operatorami w tym kraju
widac Polska to 3swiat i nikt nie zamierza tu rozsrzerzac bazy operatorow wirtualnych jak play czy heyah

zawsze mozesz tez napisac do tego Pana od ktorego sciagales WM6.5 by umiescil taka aplikacje w tym romie
porozmawiaj dogadaj sie moze w nowej wersji zamiesci

gdyby taki cab z baza operatorow istnial pewnie pozostalbym przy moim starym WM6.0PL nigdy nie zaczal przygody z Romami i nie znalazl tego forum

dzieki za doglebne wyjasnienie:)

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=3541058&postcount=2

problemy z play mi znikly po zainstalowaniu tego romu 08a

na starcie automatycznie connection setup wykrywa mi operatora PLAY i kraj POLAND, zatwierdzamy i wszystko dziala
uaktualniona baza polskich operatorow
PLAY,
PLUS,
WPmobi,
mBank mobile,
Cyfrowy Polsat,
Heyah,
MyAVON
ustawienia internetu i mms wchodza dzieki temu automatycznie,bez potrzeby recznej konfiguracji
nie ma potrzeby zabaw z kartami 6badz 8stykowymi juz, gdyz PLAY juz zostal dodany do bazy

Mi niestety nie pomogla ta wersja:(
Posiadam pre-paid'owa karte przeznaczona tylko do interentu.Po wlaczeniu PDA pojawia sie znaczek z 'H' w zasiegu po czym pojawia sie komunikat "Request Accepted"- w tym momecie zmienia sie z 'H' na 3G, zielona dioda zaczyna palic sie caly czas.Pali sie ona caly czas nawet po resecie, dopiero wyjecie baterii pomaga.Nastepna ciekawa sprawa  jest to ze jak np. wloze karte PLUS-a do PDA to pojawia mi sie kreator nowej karty sim, natomiast jak wkladam karte PLAY'a to juz sie on nie odpala.Mam rom 0.89 - zaraz wgrywam inne romy, jak cos osiagne to poinformuje.

p.s karte mam 6 stykowa.

Pozdrawiam

Grzesiek

*

Offline cakp

• **
  • 146
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpień 10, 2009, 19:21:32 »
Grzes
sprawdzilem twoje informacje
PROBLEM WYSTEPUJE TYLKO PRZY KARCIE 6STYKOWEJ
wyjasniam

posiadam sam karte 6stykowa play pre-paid ,,,,,,,kiedys kupilem na testy z hp gdy bawilem sie romami
posiadam takze karte 8stykowa play pre-paid ,,,,,,,,,,,,,wymienilem kiedys oryginalna 6stykowa na 8stykowa gdyz w hp mi dzialala 8

wkladam karte plusa gdyz tez taka mam wykrywa operatora i country bez problemu

zrobilem test

potwierdzam to co piszesz wkladam na romie 08 manilii karte 6stykowa mam reguest accepted bez kreatora sim i nic sie nie dzieje, wybieram numer telefonu urzadzenie sie zawiesza
wkladam 8stykowa mam kreator karty sim wraz  country i operatorem do tego ustawia sam internet i sms
telefon dziala jak nalezy

moja rada idz do salonu play i wymien karte 6stykowa na 8stykowa, usluga bezplatna, ja im powiedzialem iz nie dziala mi 6stykowa z moim telefonem, wymienili na nowa 8stykowa spisali dane
po prostu klient wymienia karte sim gdyz tamta jest wadliwa dla niego
koniec kropka

sam jestem w szoku iz pomimo iz jest baza operatora play karta 8stykowa dziala i na niej nie wystepuje zapytanie reguest accepted
na karcie 6stykowej wystepuje zapytanie do tego telefon sie zawiesza
i nie ustawia kreator sim nic wogole

radio 088 polecam, gdyz na 089 wystepuje dlugi czas oczekiwania przy odbiorze sluchawki

ps, co do romow to chetnie ci powiem na ktorym co osiagniesz gdyz wgrywalem juz 6.0 6.1 6.5 oryginalne modyfikowane, maniili itp zabawy z 6stykowymi i 8stykowymi kartami, a wszystko tyllko po to by play zadzialal:)
zamiast sie denerwowac iz znow sie zawiesza zapytaj:)

« Ostatnia zmiana: Sierpień 10, 2009, 19:36:57 wysłana przez cakp »

*

Offline Gip11

• 32
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpień 11, 2009, 23:57:11 »
tak dla pewnosci to jest karta szescio stykowa:

*

Offline cakp

• **
  • 146
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpień 12, 2009, 08:27:54 »

8stykowa

6stykowa

fizycznie zawsze jest polaczone 6stykow
lecz takie nazewnictwo 6 i 8 przyjelo sie dla rozroznienia ich

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=101897.60
tu masz wiecej o kartach 6 i 8
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2009, 08:41:20 wysłana przez cakp »

*

Offline Gip11

• 32
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpień 12, 2009, 09:03:14 »
Hello again:)

no to widze nie ciekawa sprawa, karte mam 8 stykowa i nie hula dalej na zadnym romie...
jak myslicie Ratio ROM moze miec na to wplyw???Sprawdze dzisiaj na wersji 0.88 i zdam relacje czy chodzi czy nie ;)

Pozdrawiam

Milego Dnia:)

*

Offline cakp

• **
  • 146
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpień 13, 2009, 00:12:28 »
Hello again:)

no to widze nie ciekawa sprawa, karte mam 8 stykowa i nie hula dalej na zadnym romie...
jak myslicie Ratio ROM moze miec na to wplyw???Sprawdze dzisiaj na wersji 0.88 i zdam relacje czy chodzi czy nie ;)

Pozdrawiam

Milego Dnia:)

ale ty masz 8stykowa sam internet czy karte typowa pre-paid do wykonywania polaczen?

*

Offline Gip11

• 32
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpień 13, 2009, 00:17:27 »

*

Offline cakp

• **
  • 146
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpień 13, 2009, 00:33:45 »
karta do netu prepaid, cos takiego:
http://allegro.pl/item707272091_play_online_19zl_za_17zl_ubezpieczona_wysylka.html

problem play z kartami 8 i 6 na urzadzeniu 614c  byl poruszany co do abonamentu i pre-paid
a nie karty sim dla urzadzen modemowych sluzaca tylko do internetu
powyzsza karte z twojego linku kupilbym tylko do modemu np USB a nie do HP 614
kup zwykla pre-paid
a nie dla modemu
« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2009, 00:45:03 wysłana przez cakp »

*

Offline Gip11

• 32
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpień 14, 2009, 20:55:43 »
karta do netu prepaid, cos takiego:
http://allegro.pl/item707272091_play_online_19zl_za_17zl_ubezpieczona_wysylka.html

problem play z kartami 8 i 6 na urzadzeniu 614c  byl poruszany co do abonamentu i pre-paid
a nie karty sim dla urzadzen modemowych sluzaca tylko do internetu
powyzsza karte z twojego linku kupilbym tylko do modemu np USB a nie do HP 614
kup zwykla pre-paid
a nie dla modemu

Szczerze mowiac myslalem ze czy to pre paid do dzwonienia czy do netu to nie ma roznicy:( modemu nie oplaca mi sie kupowac poniewaz tego neta tylko na wakacyjnego tripa chcialem zabrac... no coz w takim razie bede kombinowac moze cos mi sie uda osiagnac....

Badz co badz dzieki za rady:)

Pozdrawiam

Grzesiek

« Odpowiedź #51 dnia: Sierpień 18, 2009, 15:40:27 »
Niedawno pisałem ze ładnie działa mój HP z PLAY , ale niestety popsuł sie i poszedł na serwis jak już wrócił to przestał działać w PLAY.  :-|
Wiec trzeba było coś z tym zrobić  :mrgreen:

TA OPERACJA WYCZYŚCI CI WSZYSTKO (NUMERY W TEL, NOTATKI, ITP...)

Moje lekarstwo na tą dolegliwość :

1. Podłączyć 614c z activesync.

2. Zaktualizować hp 614c tym: http://routenet.pl/614c/614c_updateFW0.88.rar
w archiwum jest opis w pliku czytaj_to.txt

3. Następnie wrzucić na naszego hp plik http://routenet.pl/614c/IPAQ_614C_SIM_FIX.cab i zainstalować

PLAY śmiga aż miło  :grin:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2009, 17:09:05 wysłana przez zgredzik »

*

Offline cakp

• **
  • 146
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpień 22, 2009, 22:35:13 »
1 czemu zaktualizowac do 088,to nie ma nic wspolnego z play
roznice miedzy 088 a 089 byly opisywane na tym forum

2 teraz sciagnelem manile 08b, mam radio 0.88 i nie wgrywajac twojego cab na tym romie dziala play

3 z jakim romem wyslales na serwis? i na jakim romie dziala ci z twoim fix.cab play?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2009, 22:57:03 wysłana przez cakp »

« Odpowiedź #53 dnia: Sierpień 24, 2009, 11:27:31 »
na FW 89 tel zawieszal sie co chwile nie moglem nigdzie dzwonic, natomiast na FW 88 nie mam takich problemow.
A system to uzywam ten org angielski co jest razem w update. A do tego na stronie hp jest dostepny patch ale do WWE a ze mam PLK to znalazlem na xda-dev forum przerobionego CABa z tym patchem: HP iPAQ 612c and 614c Business Navigator - Software Update to Fix Device Freeze While Using Certain SIM Cards , link do orginalnego patcha na WWE : http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=pl&cc=pl&prodTypeId=215348&prodSeriesId=3544358&prodNameId=3544382&swEnvOID=4014&swLang=13&mode=2&taskId=135&swItem=hh-65211-1

*

Offline cakp

• **
  • 146
« Odpowiedź #54 dnia: Sierpień 25, 2009, 00:22:49 »
089 powodowal opoznianie polacze, fix do tego byl na stronie Hp, a takze na tym forum opisywany problem

ja tez mam wersje PLK, nie musisz wgrywac zadnego caba, podmieniasz tylko plik dll w katalogu z udpatem wtedy twoje urzadzenie zobaczy aktualizajce, to tez bylo na xda

*

Offline tej

• 40
    • forum gokarty
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpień 28, 2009, 15:33:13 »
Witam. Zrobiłem wszystko zgodnie z opisem podanym przez użytkownika zgredzik i jak na razie wszystko działa prawidłowo, z tym że gdy wchodzę w Settings->Connection->HP iPaq DataConnect mam tylko do wyboru PLUS GSM, Era, Orange PL. Czy tak powinno być? Rom 0.8a u mnie nie działa - telefon zawiesza się.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2009, 09:31:34 wysłana przez tej »

*

Offline cakp

• **
  • 146
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpień 29, 2009, 10:51:22 »
tak juz jest a czy powinno? powinni uaktualnic baze operatorow na Polske

w Hp ipaq data connect sa tylko 3sieci do wyboru przy romie 6.0PL i ang 6.1, szkoda
w romie 08a 08b jest  wiecej sieci do wyboru
dlatego iz jest inna aplikacja
« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2009, 10:53:50 wysłana przez cakp »

*

Offline djremo

• **
  • 197
  • Sprzęt: SPV M650 WM6 B&B4.3
« Odpowiedź #57 dnia: Wrzesień 14, 2009, 10:14:07 »
a może zmiana radio-romu
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2009, 10:16:15 wysłana przez djremo »

« Odpowiedź #58 dnia: Listopad 07, 2009, 09:02:15 »
witam wszystkich, tez mam problem z play i chce sobie podniesc wersje romu. Sciagnalem WM_6.1_21054_Manila_Edition_v0.9a_UC i teraz pytanie. Czy kots uzywal tej wersji? Stwarza jakies problemy. Piszecie cos o wersji romu 88...czy to ma cos wspolnego z tym co napisalem wyzej. Sorki za laictwo ale nie znam sie na tym za bardzo...Pzodraiwam

*

Offline cakp

• **
  • 146
« Odpowiedź #59 dnia: Listopad 07, 2009, 13:37:40 »
a może zmiana radio-romu

sprawdzalem nie ma wplywu na to czy masz 088 czy 089

problem jest w aplikacji operatorow sieci, HPek nie uaktualnil nie dodal wiecej jak 3
dlatego korzystam z aplikacji operatorow od HTC, pokazniejsza baza, play dziala bez problemu
Napisane: Listopad 07, 2009, 13:35:15
witam wszystkich, tez mam problem z play i chce sobie podniesc wersje romu. Sciagnalem WM_6.1_21054_Manila_Edition_v0.9a_UC i teraz pytanie. Czy kots uzywal tej wersji? Stwarza jakies problemy. Piszecie cos o wersji romu 88...czy to ma cos wspolnego z tym co napisalem wyzej. Sorki za laictwo ale nie znam sie na tym za bardzo...Pzodraiwam

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=129079.90  WM6.1

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=103087.270 WM6.5

w tych tematach znajdziesz rozwiazanie
mi pomogly