HP 614c - Gry i problem ze sterowaniem

• 5 Odpowiedzi
  • 1271 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Szymanski

• 3
  • Sprzęt: iPAQ 614c BN WM6.0 pl
HP 614c - Gry i problem ze sterowaniem
« dnia: Wrzesień 04, 2008, 22:08:14 »
Chyba ten PDA nie jest stworzony do grania w gry.Czy Wy tez macie taki problem z opoznieniam sterowania w grach ? Rozumiem zagrac w przygodowki ,gdzie swietnie sie steruje rysikiem bez problemu ale sterowanie klawiszami to porazka.Po pierwsze jakoś w grach nie chcą mi sią zarezerwowac klawisze odpowiadajace np.ruchowi postaci ,mimo ze smart wheel jest wylaczony.I juz mialem pare gier zainstalowanych i problem ten sam.Nawet juz nie pamietam jakie to byly gry.Wszystkie i tak wykasowalem bo po co one jak sie nie da w nie grac.
Wiec proponuje wasze spostrzezenia na ten temat i próba rozwiazania tego problemu.Jesli macie jakies gry co da sie sterowac klawiszami podajcie tytuly.
the true is out there

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
Odp: HP 614c - Gry i problem ze sterowaniem
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 05, 2008, 12:44:46 »
Ja też zauważyłem, że jest problem z grami. Moja ulubiona gra na PDA Rayman niestety kiepsko działa. Skok i uderzenie można wywołać naciskając ekran w odpowiednim miejscu i to jest ok, natomiast samo chodzenie to porażka, gdyz zamiast chodzić klawiszami 2468, to chodzi się włąśnie za pomocą tego dotkowego kółka co nie jest ani łatwe, ani przyjemne, ani tym bardziej dokładne. Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić to było by super.

*

Offline jawosz

• *
  • 74
  • Sprzęt: iPAQ 614c, Samsung OMNIA
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 08, 2008, 11:25:43 »
dokaldnie ! sterowanie w Ramanie jest dramatyczne ! nawet nei wiem jak sie schylic - moze wiesz ktory to przycisk ??:D

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 08, 2008, 14:52:32 »
Przykro mi. Ponaciskałem wszystk co się dało i echo :( Dobrze, że mam jeszcze Asusa A636 to na nim mogę czasem pociorać :)

*

Offline Damian0429

• *
  • 93
  • Sprzęt: HP IPAQ 514, ASUS P552, HTC TP, HTC TD
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 20, 2008, 13:05:13 »
Może spróbujcie wyłączyć "smart wheel" i wtedy powinno chodzić klawisze numeryczne.

*

Offline czesterthc

• 16
  • Sprzęt: hp 614c
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 22, 2008, 18:38:35 »
niestety wyłaczenie smart wheel nic nie daje. pozostało tylko pograć w gry strategiczne. rysikiem :D