Konta w WM dla HP iPAQ 6340

• 6 Odpowiedzi
  • 1418 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 26, 2005, 02:06:47 »
jestem nowym użytkownikiem HP iPAQ 6340, od kilku dni nie mogę ustawić programu pocztowego aby wysyłał i odbierał pocztę, owszem, odbiera, ale nie wysyła, bez względu na to czy włączę autoryzację czy nie

mam jeszcze jedno pytanie dotyczące EDGE - mam stały abonament GPRS, podobno 6340 nie obsługuje edge, ale czy jest możliwa jakas ingerencja w soft czy hard, żeby jednak obsługiawał?

czy jest w ogóle jakaś możliwość przyspieszenia standardowego GPRS?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 26, 2005, 09:10:38 »
Nic nie zrobisz by na 6340 dzialal EDGE. Nie przyspieszysz tez raczej GPRSu. Mozesz niby zwiekszyc ramke TCP, ale na malo stabilnych laczach, takich jak GPRSowe moze to sie odbic z tego co czytalem raczej niegatywnie na szybkosci transferu.

Napisz jakie masz konto pocztowe i jak je konfigurujesz... moze uda sie jakis blad znalazc.

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 26, 2005, 15:01:15 »
Wchodzę w konfigurację POP3, pojawia się ramka, w której mam wpisać adres e-mail, wpisuję więc cały adres swojego konta na pocztowym serwerze onetu, idę dalej, tam wpisuję swoje nazwisko i imię, nazwe użytkownika i hasło, zaznaczam haczykiem "zapisz hasło", idę dalej, krok Informacje o koncie, w typ konta bez wpisywania pojawia się POP3 (bez mozliwości zmiany), w nazwa także POP3 (także bez możliwości zmiany - szare litery), idę dalej, krok czwarty to informacje o serwerze, w poczta przychodząca wpisuję pop3.poczta.onet.pl, w poczta wychodząca wpisuję smtp.poczta.onet.pl, w polu domena wpisuję: pl; jest jeszcze dodatkowe okienko "opcje", wchodzę tam, w polu połączenie wybieram Internet (do wyboru jeszcze jest Praca), idę dalej, ptaszkiem odznaczam serwer poczty wychodzącej wymaga autoryzacji, w okienku wymagaj połączenia SSL nie stawiam ptaszka, idę dalej, w pasku jest napisane Pobieraj pełne kopie wiadomości, zostawiam i wychodze z opcji. Konfiguracja zakończona, próbuję jeszcze raz wysłać pocztę,owszem, odebrało wiadomośc ze skrzynki ale wyskoczył komunikat: "Nie można pobrać wiadomości do Twojego urządzenia mobilnego. Srawdź czy jesteś połączony i czy ustawienia Twojego konta emailowego są poprawne. Następnie próbuj pobrać wiadomości ponownie", wciskam ok ale wyskakuje jeszcze jedno okno: "Wiadomości nie zostały wysłane. Sprawdź czy masz dostęp do sieci... itd". W ksrzynce odbiorczej jest poczta odebrana, ale nie ma nic w odbiorczej, stan nadawczej bez zmian.

W sprawie EDGE - to oczywiście pytanie laika - ale nurtuje mnie to, czy chociaż najmniejsza szansa, na przyklad gdyby ktoś mądry wpadł na pomysł i stworzył moduł SD do łączenia poprzez EDGE - czy chociaż teoretycznie taka szansa istnieje, nie znam się na tyle więc przepraszam z góry za nieodpowiednie pytania

[Dodano: 2005-02-26 15:04:45]
Aha, jeszcze jedno pytanie do "starych wyjadaczy", na jakiej przeglądarce w PDA najchętniej pracujecie (bez różnicy czy płatna czy nie), bo chyba nie w IE? Chodzi o to, żeby móc dostać się do tych stron, do których wpiszę adres.

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 26, 2005, 15:57:43 »
Miałem ten sam problem.
Starciłem dużo czasu zanim znalazłem w sieci odpowiedź.
Zdaje się że problem z wysyłaniem poczty zniknie jak pozostawisz niewypełnione pole DOMENA.

pójdzie na 100 %   no może na 99,99%

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 26, 2005, 16:26:36 »
Tak to prawda. DOMENA musi byc pusta. Ponadto z tego co pamietam dla kont na Onecie nalezy zaznaczyc ze serwer poczty wychodzacej wymaga autoryzacji i SSL tez trzeba zaznaczyc.

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 26, 2005, 16:30:21 »
SSL może pozostać puste

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 26, 2005, 17:11:12 »
No patrzcie, poszło wreszcie, bez żadnych komunikatow, nie wiem tylko dlaczego tak strasznie długo to trwało (ze trzy bite minuty)

Dzięki wielkie, sam to może za kilka tygodni bym to pole domeny wyczyścił