GPRS w h6340 - licencja GPRS w Idei...

• 36 Odpowiedzi
  • 13160 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MarcinW.

• 716
« Odpowiedź #30 dnia: Grudzień 06, 2004, 16:50:14 »
Cytat: skibi
No to niech ta osoba kontaktowa pozostanie anonimowa, poniewaz ja na swoim 6340 nie widzę najmniejszego problemu.Jak napisałem powyżej, wszystko poszło za łatwo.Dużo za łatwo.No ale wszystko idzie w tym kierunku.
Szwagier kupił sobie kamere sony z "AV in" i na moje przykładowe pytanie w jakim formacie jego cudo zapisuje obraz DV czy mpeg, zapytał mnie się co to za szyfry.
Każdy kto próbował zgrać obraz z magnetowidu przez kartę graficzna wie jaka to była jazda.
Teraz nie potrzeba tego nawet wiedziec.Kabelek,mała płytka DVD w kamerze i wystarczy.

Podobnie jest w naszych zabaweczkach.

No pozostanie - zwłaszcza, że oficjalne przyznanie sie do plamy ze strony operatora nie wchodzi w grę - teraz to już na 100% wiem, że jest jajo z GPRS-em Ideii... Ale poczekam jeszcze na oficjalne stanowisko operatora. Powolutku przyznaja sie do błędu....

Poza tym problem nie leży tylko po stronie BT, bo sama sesja GPRS jest nie do uzyskania w tym urzadzeniu :( A w sumie chodziło tylko o ta jedną rzecz....

Pozdrowienia Marcin/sq9bbf/Katowice

« Odpowiedź #31 dnia: Grudzień 06, 2004, 19:01:13 »
Nie chce się wymądrzać, ale mam karte IDEI i mam sesje GPRS pracującą godzinami na moim 6340. To samo jest na Erze + innych międzynarodowych dostawcach (patrz prosze linki). Nie działa tylko PC->BT->6340. Nie wykluczam ze mamy inne karty IDEI.

« Odpowiedź #32 dnia: Grudzień 06, 2004, 21:15:21 »
Potwierdzam - od tygodnia korzystam z pakietu "licencja gprs" w idei na 6340 i chodzi bez wiekszych problemow. nic nie musialem ustawiac - samo tak z siebie ruszylo... ;)
natomiast pc via bt 6340 net ... padaka.
probuje zestawic polaczenie przez irde ale to rozwiazanie raczej nie bedzie dzialalo. pc aktywuje drivery modemowe na irde o ile widzi modem (np. n6210 czy n9210i rozpoznaje od razu na laczu i sam uruchamia proces instalacji modemu) natomiast pc widzi 6340 jako wylacznie palmtopa wiec nic nie chce instalowac no i kwadratura kola sie powtarza. jak ktos ma jszcze jakies pomysly to bede wdzieczny.
pozdr

*

Offline MarcinW.

• 716
« Odpowiedź #33 dnia: Grudzień 07, 2004, 09:05:48 »
Problemem nie jest usługa jako taka wogóle - tylko seria kart SIM, z którymi problemy występują... Jak użyłem karty kolegi to też działało... To z moją jest problem ...

Jajo polega na tym, że zestawienie - mój palmtop, moja karta - nie chodzi a inne konfiguracje śmigają, że aż miło. Wsadzałem karty różne - ERA i PLUS, inna karta IDEA - chodzą, a moja karta ma prawidłowy GPRS w innych urządzeniach... Zatem problemem jest kilka zestawień sprzetu i SIM - zresztą sami pracownicy potwierdzają, że mieli już kilka takich zgłoszeń i problem faktycznie istnieje...

« Odpowiedź #34 dnia: Grudzień 07, 2004, 13:05:00 »
Wszystko jasne, z tym że to co ja Ci staram się powiedzieć, to to, że nawet jak już sobie zmienisz kartę na dobrą, to popracujesz z nią tylko na ipaqu. Jak będziesz chciał połączyć komputer, to się rozczarujesz. Wiem z sieci, że wiele osób na świecie zwraca 63xx do HP. Może ktoś z kolegów wie, jak to formalnie załatwić. Powód - nie działą DIALUP przez modem bluetooth. Wiem, że Techmex (Karen) będzie sprzedawał na początku stycznia QTEK 9090 (MDA3), jak nie będzie zmiany firmwaru, to się rozstanę z moim 6340. Pozdrawiam.

*

Offline MarcinW.

• 716
« Odpowiedź #35 dnia: Grudzień 07, 2004, 13:17:53 »
do bani zatem...

« Odpowiedź #36 dnia: Grudzień 07, 2004, 13:42:05 »
Jeżeli chcemy rozwiązać problem merytorycznie, to:

1. Trzeba mieć cierpliwość i zgłaszać problem HP. Sam to zrobiłem, zajeło mi z 10 minut. Jak nie będzie presji, to nie będzie firmware, Koledzy zgłaszajcie problem.

http://www4.itrc.hp.com/service/mcm/countrySelection.do?admit=-938907319+1102423186341+28353475

2. Rozpatrzyć drogi alternatywne typu IRDA lub kabel USB (można kupić na Allegro). Dzisiaj kupie taki kabelek, ale sieć milczy na temat 6340 jako modemu po USB, zobaczymy. Może ktoś wesprze kolegę Pawła i pomoże mu z IRDĄ (ja jej nie mam w laptopie)?

Można się poddać albo spróbować coś zrobić, ja sobie daje czas do stycznia, jeszcze trochę powalczę. Przecież go do śmieci nie wyrzucę.