Fatalny problem z hw6515

• 8 Odpowiedzi
  • 1064 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Fatalny problem z hw6515
« dnia: Styczeń 09, 2006, 00:30:23 »
1. Wszystko zaczęło się dziś rano kiedy to w menu start wśród listy programów pojawiły się na pierwszych pozycjach "programs" i :settings". Na dole pozostały również "programy" i "ustawienia". Postanowiłem zrobić reset i nic.

2. Wykonałem następnie przywrócenie poprzedniego z kolei bekapu i reset.

2,5. Program wczytuje się powoli pojawia się marchewka i zatrzymuje się z niewyjaśnionych przyczyn widzę swoją tapetę datę i w tle ekran, który zwykle się pojawia w trakcie uruchamiania urządzenia po resecie.

3. Wykonałem hard reset i ustawiłem ponownie prawie wszystko tak jak sobie wymarzyłem, zrobiłem bekap i reset. Efekt jest taki sam jak w punkcie 2,5.

Co o tym sądzicie?

Dodam jeszcze, że podczas zawieszenia ekran jest nadal reaktywny i podświetla się po naciśnięciu rysikiem.

Ostatecznie problem sprowadza się do tego...jak usunąć programs i settings z menu start pojawiają się one w formie folderów i nie da się ich usunąć poprzez ustawienia->menu, bo kiedy staram się je odznaczyć wyskakuje mi komunikat, że nie udało się przenieść tego elementu.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Fatalny problem z hw6515
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 09, 2006, 01:09:34 »
rozwiązanie: nie instaluj marchewki bo tylko kopie się przez nią system. Zainstaluj jedynie polską klawiaturkę np resco keyboard lub pocket ogonek
Are you shpongled?

*

Offline lipciopda

• 6801
Fatalny problem z hw6515
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 09, 2006, 01:28:55 »
a dodatkow po hard resiecie nie przywracaj pelnego backupu tylko najwyzej kontakty bo w innym wypadku dochodzisz do punktu wyjscia - efekt taki jakbys nie robil hard resetu skoro potem wszystko odzyskujesz z kopii

Fatalny problem z hw6515
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 09, 2006, 08:37:00 »
A co trzeba zrobić, żeby przywrócić tylko kontakty i np. ustawienia połączeń i pocztę.

Fatalny problem z hw6515
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 09, 2006, 08:52:40 »
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy Pocket ogonek pozwala na wprowadzanie polskich liter z klawiatury iPAQa (6515)?

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
Fatalny problem z hw6515
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 09, 2006, 09:22:09 »
A tak naprawdę to pewnie po pierwszym takim wydarzeniu wystarczyło wejść w Menu>Ustawienia>Today>Elementy i na liście elementów ukazujących się na ekranie odznaczyć (zlikwidować "ptaszka") przy pozycjach programms i settings.

Ale kiedyś też z tym walczyłem i dopiero pomoc Jakuba mnie oświeciła, więc niosę kaganek dalej ;)
Polecam Regulamin forum !!

Fatalny problem z hw6515
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 09, 2006, 09:40:15 »
nie da rady odznaczyć...pisałem o tym...więc jaka Twoja rada?

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
Fatalny problem z hw6515
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 09, 2006, 10:21:12 »
No to mnie zapędziłeś.... u mnie pomogło :)
Polecam Regulamin forum !!

Fatalny problem z hw6515
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 09, 2006, 13:27:55 »
Przyczyną nieustannego zawieszania się systemu był pRSSreader. Czym go zastąpić?