Brak dźwięku w HP 614c - nieładujący sie sterownik !

• 3 Odpowiedzi
  • 876 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline unadarek

• 11
  • Sprzęt: HTC Diamond_HP614c
Brak dźwięku w HP 614c - nieładujący sie sterownik !
« dnia: Luty 14, 2010, 11:48:21 »
Witam używam HP 614c już ok 2 lat - z nakładkami SPB Shell (obecnie 3.5) rom-u nie zmieniałem jest  windows mobile taki jak był czyli 6.0 prof pl (bardzo stabilnie działający)  - instalowałem programy, odinstalowywałem  i nie był problemów z dźwiękiem  jakiś tydzień temu zainstalowałem operę 9.7 i znikł dźwięk - zrobiłem twardy restart (pierwszy raz od 2 lat ) i dźwięk jest  ale teraz instalując rożne programy przy niektórych znowu dźwięku nie ma - doszedłem dzięki temu forum że wywalił się sterownik dźwięku - więc SKtools-em - ładuję go i nie ma problemów dźwięk jest  -ale po restarcie znowu muszę go tym programem ładować (uruchomić) i tak za każdym razem  - mam pytanko: może ktoś wie - jaki zrobić na stałe wpis do rejestru i gdzie  aby po restarcie  sam się uruchamiał ten sterownik a nie przez SKtools-a ?
PS :Tak przy okazji : Mam kartę SDHC  4gb Kingstona i miąłem z nią kłopoty w tym HP 614c - raz była wykrywana raz nie przy restarcie - co też było denerwujące - wyjąłem ją  i sformatowałem w czytniku kart programem HPUSBFW_2.2.3_MASTER ( o dziwo trwało to ok godziny) i teraz widzi ją za każdym razem - ale pod warunkiem że wyłączę telefon i włączę - niestety przy soft - restarcie nadal jest niewykrywalna - Może to komuś się przyda !

*

Offline MasterSanta

• 45
  • Internetowy mieszczuch :)
  • Sprzęt: HP iPAQ 614c WM 6.1 21056 by MS :D
Odp: Brak dźwięku w HP 614c - nieładujący sie sterownik !
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 15, 2010, 20:06:12 »
Witam:) nie moge się powstrzymać od napisania tego:P (nie bierz do siebie no ale...)
SBP MS 3.5 - zjadacz baterii no ale nie powiem kolegom szczena opadła jak pokazałem karuzele :D
Opera9.7 - zamulacz (standardowy IE albo NetFront szybciej chodzi) o niebo lepsza jest OperaMobile10Beta3
Ok już:) Zakładam że nie było instalowane nic w stylu WOW_SRS...
Jako tako w rejestrze sterowniki sprzętu są w \HKLM\Drivers\BuiltIi... Dźwięk jest w WaveDev... (target \HKLM\Drivers\BuiltIi\WaveDev...) nie radze tego edytować TotalComm bo na pewno wszystko siądzie... dobrze by było zbadać od czego ten dźwięk niknie tj od jakiej aplikacji bo od opery na pewno by sie tak nie działo... Sprawdź rejestr SKToolem tam jest opcja edycji rejestru i na pewno zadziała. No ostateczność to wgranie mu SRS_WOW.... Mi zadziałało ale nie wiem czy u Ciebie pójdzie...
SE K800i + HaPek :)

*

Offline unadarek

• 11
  • Sprzęt: HTC Diamond_HP614c
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 15, 2010, 22:04:29 »
Witam
MasterSanta - u mnie akurat SPB MS 3.5 zużywa tyle baterii co i bez tego czyli około dnia ( od niedawna ma tą nakładkę) do tej pory nie miałem żadnej - i nie widzę różnicy w  zużyciu - wyłączyłem 3G bo to dopiero u mnie pochłaniało baterię -  mam słaby sygnał ! Bateria ma już ok 2 lat więc powoli pewnie będzie coraz słabsza !
SRS WOW HD -Tego pakietu jeszcze nie instalowałem  więc nie od tego ten problem ! (trzymam go i zastanawiam się czy nie zainstalować ? )
Edycję robię SKTools- wiem że problem stanowił starszy sterownik (biblioteka) - ale ja mam -mainstoneli_wavedev.dll -czyli niby właściwy - w Pozycji Order mam ustawione 0 - jakby wyłączone - nie wiem czy powinno tak być ? ale to ustawianie ogólnie jest  jak działa dźwięk - nie spojrzałem jak nie działał
Zobaczę czy podobny wpisy mam w HTC - tam jest win 6.1pl ale możne te same sterowniki są - porównam wpisy !
dzięki za odp

*

Offline MasterSanta

• 45
  • Internetowy mieszczuch :)
  • Sprzęt: HP iPAQ 614c WM 6.1 21056 by MS :D
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 16, 2010, 10:07:20 »
Zdrowe wpisy w rejestrze wyglądają tak oto

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Drivers\BuiltIn\WaveDev]
"Dll"="mainstoneii_wavedev.dll"
"IClass"="{A32942B7-920C-486b-B0E6-92A702A99B35}"
"Index"=dword:00000001
"Order"=dword:00000000
"Prefix"="WAV"
"Priority256"=dword:00000062
"Sysintr"=dword:00000019

ja na takich teraz działam i wszystko gra.
instalowałem sobie też kiedyś wow_srs i musiałem wtedy wpis old_dll zmienić na mainstoneii_wavedev.dll i też grało... nie wiem od czego tak sie robi... bynajmniej nie znam programu oprocz wow_srs po którym by dźwięk zabierało. sprubuj jeszcze jeden HR i po każdym zainstalowanym programie softreset aż dojdziesz zym dźwięk sie sypie...
SE K800i + HaPek :)