Blokada klawiatury + iPAQ HW6515

• 4 Odpowiedzi
  • 816 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wesyr87

• 317
  • Sprzęt: iPhone 4, Galaxy Note :)
« dnia: Listopad 09, 2005, 14:05:50 »
Witam

mam pewien problem jestem swiezym posiadaczem tego iPAQa i jedynym miejscem gdzie moge go dac jak gdzies ide to kieszen, a boje sie ze jak nie ma zablkowanej klawiatury to moge do kogos przez przypadek zadzwonic i nabic sobie spory rachunek, probwalem wgrac KeyGuard lecz nie blokowal on calkowicie klawiatury, niby pisal ze zablokowowal ale jak nacisnalem na zielona sluchawke lub na spis telefonow to wygladalo tak jakby nie byl zablkowany. I z tym zwiazane jest moje pytanie, czy istnieje jakis program ktory calkowicie blokuje klawiature w tym iPAQu, ze np po nacisnieciu odpowiedniej kombinacji klawiszy dopiero wtedy sie odblkowywal ?? :)
Wiem ze jest programowo takze w tym Zablkouj przyciski jak sie przytrzyma dluzej klawisz power, ale takze u mnie to nie dziala tak jak bym chcial :)

z gory dziekuje za odpowiedz.

*

silentjob

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 09, 2005, 14:36:32 »
Z tego co wiem w tym urządzeniu to właśnie program KeyGuard jest odpowiedzialny za blokowanie klawiszy. Można je odblokować za pomocą wciśnięcia odpowiedniej kombinacji przycisków.
Zacytuje za artykułem Jakuba:

Inne warte wzmianki dodatki to choćby KeyGuard. Jest to bardzo użyteczny program, który powinien znaleźć się na pokładzie wszystkich palmtopo-telefonów. Otóż po jego aktywacji po automatycznym wzbudzeniu palmtopa, np. przez przychodzącą wiadomość SMS, ekran oraz wszystkie klawisze pozostają zablokowane - do momentu wciśnięcia odpowiedniej kombinacji klawiszy.

*

Offline wesyr87

• 317
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 09, 2005, 14:53:09 »
Probowalem KeyGuardem, no i efekt byl taki ze jak sie nacisnelo na blokade ze klodka jest zamknieta to owszem klawisze nie dzialaly jak nalzey a mianiowice dzialaly w taki sposob ze np nacisnalem na spis telefonow to iPAQ sie wylaczal, nastenie jak nacisnalem ponownie jakis klawisz to sie wlaczal iPAQ i moglem robic co chcesz (naciskac) mimo iz klodka byla zamknieta. Sa jakies alternatywy od KeyGuard ??

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 09, 2005, 17:33:28 »
Trudno mi powiedziec co jest nie tak, bo wg tego co ja sprawdzalem nie bylo takich problemow z KeyGuard.

*

Offline wesyr87

• 317
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 09, 2005, 17:36:08 »
No coz, bede probowal dalej, Dzieki za zainteresowanie moim problemem, a wiecie cos moze o jakichs alternatywach (oprocz Keyguard) ?? :) chyba nie bardzo skoro omijacie to pytanie :]
Jeszcez raz dzieki