automapa i hw6515

• 8 Odpowiedzi
  • 1253 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

automapa i hw6515
« dnia: Grudzień 31, 2005, 12:39:18 »
Mam taki problem - automapa 3.9 zainstalowana na hw6515. Wszystko ladnie dziala - i nagle dzwoni ktos do mnie, odbieram, koncze rozmowe i... automapa "wywalona". Hmmm po uruchomieniu automapy zostaje mi jedynie ok. 2MB RAM (dodatkowo jakies 1,3 GB na SD) - czy to moze byc problem braku pamieci i koniecznosci jej zwolnienia podczas rozmowy telefonicznej? Jakies propozycje rozwiazania problemu?
--
Sebulba

automapa i hw6515
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 02, 2006, 14:27:42 »
AutoMapa przy odebraniu tel. niestety się zamyka i jest to normalne przynajmniej w hw6515. Po odpaleniu AutoMapy powtórnie przynajmniej u mnie wraca do dalszego nawigowania od momentu odebrania rozmowy.

Co do pamięci to najlepszym rozwiązaniem jest zainstalować automapę całkowicie na karcie SD. Nie napisałeś gdzie Ty masz ją zainstalowaną. W moim 6515 po odpaleniu auto mapy zostaje około 12 MB wolnej pamięci.

automapa i hw6515
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 02, 2006, 15:51:39 »
hmmm co znaczy zaczyna nawigowanie od momentu odebrania rozmowy - od nowa szuka sygnału GPS, czy nie? Mam zainstalowaną na SD. Przed uruchomieniem mam 12MB wolnego, więc po uruchomieniu zostaje niestety jakieś w porywach 2MB. Być może u ciebie nie zamyka aplikacji tylko ją "zwija" a potem aktywuje. Sprawdź jak możesz podczas odebrania rozmowy na liscie uruchomionych aplikacji - będę wdzięczny!

automapa i hw6515
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 02, 2006, 21:05:53 »
Najpierw kilka rad do uzyskania większej ilości pamięci (przetestowane na własnym iPAQu)

Oczywiście radzę sobie wszystkie pliki zapisać na SD jako backup.

1. Wywaliłem z Windows/StartUp
DBMirror, poutlook, STK, TTYSettings

2. Zostawiłem w Windows/StartUp
BTTTrayCE, iPAQ Wireless - Zostały bo są potrzebne do Bluetootha. Jeżeli nie masz żadnego urządzenia tego typu to też śmiało możesz wywalić.

3. Soft Reset

4. my dokuments - przeniosłem katalog TOMTOM na SD jako backup. Jak nie masz zamiaru korzystać z tej nawigacji to śmiało można wywalić. (Zawsze po twardym resecie będziesz go miał na nowo)

5. Program files - przenisłem katalog GPS Navigation na SD jako backup. Katalog też należy do nawigacji Tomtom a zajmuje SPORO miejsca cennej pamięci. Po twardy resecie będziesz go miał na nowo.

6. Soft reset - Po tych zabiegach mam łącznie około 46 MB wolnej pamięci. Oczywiście większość programów instaluje na SD

To tyle co mogę pomóc odnośnie pamięci. Co do AutoMapy to jeszcze napiszę jak przetestuje.

automapa i hw6515
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 02, 2006, 21:16:51 »
Odnośnie AutoMapy jest tak: Jadę z jakiegoś miejsca nazwijmy to A do punktu B. Gdzieś po drodze dzwoni mi telefon ... odbieram .... gadam ... kończę. AutoMapa zamknięta (nie ma jej w pamięci) Odpalam na nowo, program pamięta wytyczoną ostatniż trasę i po ustaleniu mojej pozycji automatycznie wytycza trasę do punktu B. Bardziej obrazowo nie mogłem :-). Generalnienie jest to upierdliwe w trasie, oczywiście większy problem jest w mieście gdzie w międzyczasie możesz już gdzieś nie skręcić.

automapa i hw6515
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 03, 2006, 07:37:24 »
ano, czyli tak jak u mnie :-( ... w mieście jest to bardzo upierdliwe, bo zanim "złapie" sygnał to już można pojechac nie tam gdzie się chciało :-).
Dzięki za porady z pamięcią - jest znacznie lepiej. A tak przy okazji: można zmienić domyślne położenie my documents ? W "normalnej" windzie mozna to zmienic w rejestrach a w WM 2003 SE?

*

Offline Tequila

• **
  • 136
    • http://www.krzysiek.prv.pl
  • Sprzęt: Nokia C7
automapa i hw6515
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 17, 2006, 10:18:01 »
Czy można jakoś zmienić ustawienia pamięci przeznaczonej na iPAQ File Store, jeśli się jej zasadniczo nie używa. Chodzi mi o zmniejszenie tej pamięci.

*

Offline krutoj

• 263
  • Sprzęt: N520, E60
automapa i hw6515
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 17, 2006, 10:49:07 »
Jednym zdaniem: potwierdzacie moje wczesniejsze obawy co do funkcjonalnosci sprzetu ze zintegrowanym GSM i GPS w warunkach czestej i rownoleglej eksploatacji obu zastosowan.

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
automapa i hw6515
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 18, 2006, 06:41:23 »
Poczytajcie sobie http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=27036 a tak naprawde to http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=28628

Winna jest automapa a nie sprzet.
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend