witam
no i stalo sie moj ipaq zwariowal
ale od poczatku. w pewnym momencie normalnego korzystania zwariowal mi ekran. a jak ?? a tak ze wlaczajac tel naciskam cyfre np. 3 a tu wywala mi rzad np. 8, naciskam kasuj to wychodzi z funkcji tel. zupelnie jest rozkalibrowany. uprzedzajac pytania. na 100% nie byl zalany, matryca jest czysta, nie widac zadnych uszkodzen mechanicznymch , ktorymi mogl bym tlumaczyc takie zachowanie. Kiedys juz mi sie to zdarzylo. pomoglo zozkrecenie go, wyczyszczenie delikatnie brzegow ekranu, twardy reset i ponowna klibracja ekranu. w tej chwili ma taka sytuacje, po twardym resecie windows startuje, przechodze do ekranu align screen i tu zaczynaja sie problemy. teoretycznie zeby przejsc dalej klikasz 4 razy za kursorem, umnie po 4 kliknieciu w kursor znajdujacy sie w gornym prawym rogu, kursor wraca na srodek i zabawa zaczyna sie odnowa.
prosze o pomoc, moze ktos sie z tym spotkal, czy to jest wina ekranu czy moze samego ipaqa. Niezabardzo usmiech mi sie wysylanie go do serwisu HP, zwlaszcza ze z postow tutaj zamieszczonych wnioskuje ze i tak pojedzie on za granice. Cos mi sie wydaje ze naprawa bedzie raczej kosztowna.
dziekuje za wszystkie podpowiedzi