Aktualizacja rom-u w 6340

• 1 Odpowiedzi
  • 726 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 12, 2006, 22:55:20 »
Witam, w ziazku z moimi problemami z 6340 opisanymi wczesniej postanowilem (za rada serwisu HP) dokonać aktualizacji rom-u.
Oczywiście pojawiły się problemy... Aktualizacja ze strony HP po połączeniu i sprawdzeniu wersji "przestawia" ipaqa w tryb boot loadera po czym wywala komunikat o błędzie "Error 608 RUUdriver.dll could not initialize this device..." itd. Następny krok który wykonałem (naiwny....) to próba aktualizacji za pomocą mtty, oczywiście po wyłączeniu activesync-a, niby połączenie jest nawiązywane, ale zamiast promptu USB mam na ekranie ciąg bezsensownych znaków i nie da się niczego wpisać z klawiatury... (ipaq oczywiście wcześniej "ręcznie" wprowadzony w tryb BL, sprawdzone różne wersje mtty, efekt ten sam...), testowane na kilku różnych komputerach, zawsze z windows XP tak więc nie jest to wina "uwalonego" portu USB w kompie..., w związku z tym mam pytanie: czy zna ktoś iną metodę aktualizacji rom-u? np. z karty SD, bez konieczności używania mtty? Jak przygotować taką kartę? mając tylko pliki nbf "wypakowane" z oryginalnego uaktualnienia hp (łącznie 5szt.).
Czy to wogóle możliwe? Wszelkie sugestie mile widziane, jutro mam zamiar dalej toczyć dyskusje ze "specami" od HP na ich stronie firmowej, ale mam coś niejasne przeczucie że na finał dowiem się że bez oddania sprzętu do serwisu się nie obejdzie a to może być poprostu nie opłacalne...

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 12, 2006, 23:49:37 »
Sprawdź na  tej stronie   ( masz kilka różnych ROM-ów) , różnią się literką w zależności od urzązdzenia - może to jest powód iż nie chce ruszyć - te updaty mają w sobie programik do wprowadzenia w tryb BL.
Ewentualnie napisz do właściciela tego forum , stworzył wiele ciekawych ROM-ów do tego modelu - ale HP kazalo mu je zdjąć.
potrzebna zgoda