6515+ słuchawka BT = problem rozłączanie

• 10 Odpowiedzi
  • 1036 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 08, 2006, 15:00:28 »
Jak w temacie mam hw6515 ROM 1.21, bez Marchewki + słuchawka BT Nokia HDW-3. Ogólnie słuchawka jest rozpoznawalna przez PDA połaczenia wychodzące są OK tj. rozmawiam przez słuchawkę BT ale ...
Mój problem: połączenia przychodzące - jak tylko odbiorę połączenie następuje rozłaczenie PDA od słuchawki.
Rozłączenie występuje wyrażnie w momencie odebrania połączenia - wciśnięcie na wyświetlaczu "Answer". Jak połaczenie przychodzi i PDA dzwoni słuchawka i PDA jest sparowana, rozłączenie jest wyrażnie w momencie odebrania rozmowy.
Czy ktoś może coś poradzić?
Pzdr.
HP 6515b; ROM 1.20 2GB SD + 1 GB miniSD;
HTC TYTNII KAISER oryginalnie z ORANGE WM 6.0 / R:1.27.12.17 / G: 22.45.88.07 H / D: 1.81.00.00)
Po tuningu: WM 6.1 PROFESSIONAL PL, ROM: HTC 3.29.464.PLK, RADIO: 1.65.17.56, PROTOCOL: 25.83.40, HardSPL: 3.56

*

Offline witja69

• *
  • 66
  • Sprzęt: htc tytn II Kaiser,  Mio C520
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 08, 2006, 15:40:03 »
Witam

U mnie jest to samo i wydaje mi się że to nie jest wada tzn.

Jeśli odbiorę rozmowę poprzez naciśnięcie answer na wyświetlaczu, BT rozłącza się i rozmawiam przez palma natomiast jeśli odbiorę poprzez naciśnięcie guzika w słuchawce BT rozmawiam przez BT.
Ma to swoje zalety np. jeśli nie możemy odnaleźć słuchawki albo wydobyć jej w pośpiechu z kieszeni to po naciśnięciu answer na wyświetlaczu automatycznie wyłącza się BT i rozmawiamy przez palma.
Reansumując w zależności gdzie naciśniemy odpowiednio interpretowane jest to przez palma....

Myślę że dobrze zrozumiałem Twój problem.

Pozdrawiam
W.R.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 08, 2006, 15:48:13 »
Cytat: "witja69"
Witam
Reansumując w zależności gdzie naciśniemy odpowiednio interpretowane jest to przez palma....

Myślę że dobrze zrozumiałem Twój problem.

Pozdrawiam
W.R.

Dzięki za szybką odpowiedź. Dobrze mnie zrozumiałeś - sprawdżę czy u mnie też tak jest.
Pozdrawiam,
HTC TYTNII KAISER oryginalnie z ORANGE WM 6.0 / R:1.27.12.17 / G: 22.45.88.07 H / D: 1.81.00.00)
Po tuningu: WM 6.1 PROFESSIONAL PL, ROM: HTC 3.29.464.PLK, RADIO: 1.65.17.56, PROTOCOL: 25.83.40, HardSPL: 3.56

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 08, 2006, 21:42:10 »
Ma to swoje zalety np. jeśli nie możemy odnaleźć słuchawki albo wydobyć jej w pośpiechu z kieszeni to po naciśnięciu answer na wyświetlaczu automatycznie wyłącza się BT i rozmawiamy przez palma.

Wg mnie to wada [tez tak mam ze swoja sluchaweczka Nokii HS-11W]

Jak mialem sparowana ta sluchawke z Nokia 6230 i w sytuacji opisywanej przez ciebie, ze nie mozna szybko odnalesc sluchaweczki to po prostu na Nokii naciskalem Odbierz i zaraz potem "Kontynuuj na Telefonie". I teraz jesli juz odnalazlem sluchawke i chcialem kontunuowac na niej to po prostu naciskalem "Przelacz na sluchawke". Na palmie nie moge tego zrobic :-( Mecze sie przyciskajac ta kobyle iPaq'a do ucha i piszac cos na klawiaturze :/ Jest rozwiazanie polowiczne tego problemu, ale meczace to jest. Nalezy wylaczyc sluchawke i znowu wlaczyc [nawiaze polaczenie BT i przejmie rozmowe].

Gdyby nie funkcjonalnosc palma to dawno bym wrocil do Nokii [Automapa i Word trzymaja mnie przy hw6515] szczegolnie, ze sluchawka sparowana z Nokia grala mi podczas dzwonka rozmowy przychodzacej to samo co aparat, a teraz sluchawka gra "Nokia tune", a palm MP3 ktore sobie ustawilem :( Przez to jak mam wylaczone dzwieki, a sluchawke na uchu to nie moge rozpoznac kto dzwoni i w razie czego odebrac lub sposcic kogos na bambus ;)
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline witja69

• *
  • 66
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 09, 2006, 17:46:34 »
Cytat: rymi

Jak mialem sparowana ta sluchawke z Nokia 6230 i w sytuacji opisywanej przez ciebie, ze nie mozna szybko odnalesc sluchaweczki to po prostu na Nokii naciskalem Odbierz i zaraz potem "Kontynuuj na Telefonie". I teraz jesli juz odnalazlem sluchawke i chcialem kontunuowac na niej to po prostu naciskalem "Przelacz na sluchawke". Na palmie nie moge tego zrobic :-( Mecze sie przyciskajac ta kobyle iPaq'a do ucha i piszac cos na klawiaturze :/ Jest rozwiazanie polowiczne tego problemu, ale meczace to jest. Nalezy wylaczyc sluchawke i znowu wlaczyc [nawiaze polaczenie BT i przejmie rozmowe]..

Niestety  mój ipaq nie funkcjonuje tak jak nokia więc kiedy nie mozna odnaleźć słuchawki to idealne rozwiązanie, bo do tej pory nie wiem jak rozłączyć słuchawkę BT z moim palmem niemogąc go znaleźć. Tzn. można wchodząc w ustawienia BT atywne...... itd itd... ale zanim się to zrobi dzwoniący rozłączy i kicha..... Więc uważam że to zaleta

*

Offline witja69

• *
  • 66
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 09, 2006, 18:51:45 »
Cytat: witja69

Jak mialem sparowana ta sluchawke z Nokia 6230 i w sytuacji opisywanej przez ciebie, ze nie mozna szybko odnalesc sluchaweczki to po prostu na Nokii naciskalem Odbierz i zaraz potem "Kontynuuj na Telefonie". I teraz jesli juz odnalazlem sluchawke i chcialem kontunuowac na niej to po prostu naciskalem "Przelacz na sluchawke". Na palmie nie moge tego zrobic :-( Mecze sie przyciskajac ta kobyle iPaq'a do ucha i piszac cos na klawiaturze :/ Jest rozwiazanie polowiczne tego problemu, ale meczace to jest. Nalezy wylaczyc sluchawke i znowu wlaczyc [nawiaze polaczenie BT i przejmie rozmowe]..

Niestety  mój ipaq nie funkcjonuje tak jak nokia więc kiedy nie mozna odnaleźć słuchawki to idealne rozwiązanie, bo jak rozłączyć szybko słuchawkę BT palmem podczas nadchodzącego połączenia???????????. Tzn. można wchodząc w ustawienia BT atywne...... itd itd... ale zanim się to zrobi dzwoniący rozłączy i kicha..... Więc uważam że to zaleta ale rozumiem że komuś może to przeszkadzać bo na początku też myślałem że to wada....

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 10, 2006, 06:42:35 »
Cytat: witja69

... bo do tej pory nie wiem jak rozłączyć słuchawkę BT z moim palmem niemogąc go znaleźć. Tzn. można wchodząc w ustawienia BT atywne...... itd itd... ale zanim się to zrobi dzwoniący rozłączy i kicha.....

tu masz lekarstwo na swój problem: http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?p=292321#292321 BT On/Off - CicleBT v. 2.0.0.274 - można sobie zrobić ikonkę na pulpicie, działa i nie trzeba nic dodatkowo klikać!
Ciągniesz bezpośrednio stąd: http://www.winmobileapps.com/device/pocketpc/cbt/cbt_download.aspx
wybieraż wersję CAB lub EXE lub ZIPy tych plików.

*

Offline witja69

• *
  • 66
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 11, 2006, 14:37:37 »
tu masz lekarstwo na swój problem: http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?p=292321#292321 BT On/Off - CicleBT v. 2.0.0.274 - można sobie zrobić ikonkę na pulpicie, działa i nie trzeba nic dodatkowo klikać!
Ciągniesz bezpośrednio stąd: http://www.winmobileapps.com/device/pocketpc/cbt/cbt_download.aspx
wybieraż wersję CAB lub EXE lub ZIPy tych plików.[/quote]

Fajne to, muszę spróbować chociaż u mnie wszystko chodzi jak trzeba, Jeśli chcę korzystać z palma naciskam answer na ipaq-u jeśli z słuchawki BT to naciskam przycisk na słuchawce, proste. Z doświadczenia wiem że każdy kolejny program, który instaluję na swoim hw6515 to kolejny problem....
Jeśli możesz opisz dokładnie jak funkcjonuje ten program, czy niema z nim problemów...

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 11, 2006, 15:59:07 »
wybieraż wersję CAB lub EXE lub ZIPy tych plików.

@witja69
Link podałem bo go właśnie wtedy zobaczyłem i skojarzyłem z tym wątkiem.
Niestey nie udało mi się zainstalować tego programu na swoim hw6515 więc nie mam zdania ale może autor postu coś podpowie ....
Mi wyskakiwało jakieś dosowe okienienko - szybki "przelot" i sygnał jaby erroru...

Witja, napisz co masz teraz zainstalowane na swoim hw6515? I jak ci to pracuje - stabilnie?
Ja mam teraz AutoMapę, SpbPlus 3.1.1, Spb Weather, Spb Imager, isilo, NetFronta 3.3, Resco Explorer 5.4, Resco AudioRecorder 3.21 + to co jest fabrycznie - czyli wszsytko oprócz Spb Weather to potrzebne dla mnie programy.
Pamięci Głównej przy uruchomionym BT zostało 28MB (14,11 na Storage i 13,85 na Program. Boję się, że jak włącze AutoMapę i w drodze zadzwoni telefon który odbiorę to wszystko się wywróci.... Czy ktoś może się wypowiedzieć w temacie ewentualnego rozwoju sytuacji w takiej sytuacji.
W jakimś ostatnim poście czytałem że Spb Plus to niezbyt szczęśliwa nakładka - zabiera spro pamięci. Wybrałem ją bo wszystkie programy Spb ładnie łaczą się w całość...

*

Offline witja69

• *
  • 66
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 13, 2006, 15:00:22 »
Witam
Mam zainstalowane następujące programy:
1. Mobile Gadu
2. Pocket Gadu
3. Skype
4. Automapa
5. wriless modem
6. TCPMP player
7. Visual GPS

Wszystko chodzi stabilnie ale automapa faktycznie gupieje po nawiązaniu połączenia, najczęsciej wyłącza się i wtedy trzeba ją włączyć ponownie i chodzi podczas rozmowy.

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 13, 2006, 15:14:55 »
Witam
Mam zainstalowane następujące programy:
1. Mobile Gadu
2. Pocket Gadu
3. Skype
4. Automapa
5. wriless modem
6. TCPMP player
7. Visual GPS

Wszystko chodzi stabilnie ale automapa faktycznie gupieje po nawiązaniu połączenia, najczęsciej wyłącza się i wtedy trzeba ją włączyć ponownie i chodzi podczas rozmowy.

W temacie automapy to ktoś kiedys odpowiedział, ze w wersji 3.9.5 to się już nie zdarza jeśli robisz tak:
automapa odpalonai prowadzi cię po tym śmiesznym kraju  :D ,
przychodzi połaczenie,
minimalizujesz automapę
odbierasz połaczenie,
maksymalizujesz automapę.
Automapa chodzi, ty rozmawiasz przez słuchawkę
Sprawdzałem chodzi .... oczywiście jeśli starcza Ci pamięci w systemie  :D